Se curata laptucile pana ramane partea alba-galbuie din mijloc si putine frunze. Se taie fiecare in patru, se asaza in...
Salata de laptuciRosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...
Salata de rosiiNapii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...
Salata de napiSe alege lintea, se spala si se pune in apa calda pentru cateva ore. Se strecoara, apoi se introduce in apa rece si se pune...
Salata de linteSe soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jambonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan. Se...
Ciuperci umplute cu jamonSe soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jamonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan....
Ciuperci umplute cu jamonSe freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...
Sos de portocaleSe fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataSe pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinciSe fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare, cuburi de oua rascoapte, piper si...
Salata de legume cu maionezaTelinele se curata si se taie in forma de chibrituri. Se spala un mar si se rade, se curata nucile si se taie felioare. Se...
Salata de telina cu maionezaSe fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de ouaSe piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...
Sos de usturoi cu ouaSe face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaieSe pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de uleiIntr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantanaSe pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...
Sos de fragi sau capsuniSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romAmestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem...
Placinta cu dovleacEste un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul...
Tort alb cu visine si ciocolataSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarSe prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de mararSe curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordoleaSe portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se...
Escalop mincinosLegumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se...
Risotto cu morcovi si zucchiniCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de puiSe pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmetUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori