Se curata laptucile pana ramane partea alba-galbuie din mijloc si putine frunze. Se taie fiecare in patru, se asaza in...
Salata de laptuci
Rosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...
Salata de rosii
Napii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...
Salata de napi
Se alege lintea, se spala si se pune in apa calda pentru cateva ore. Se strecoara, apoi se introduce in apa rece si se pune...
Salata de linteSe soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jambonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan. Se...
Ciuperci umplute cu jamon
Se soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jamonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan....
Ciuperci umplute cu jamon
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...
Sos de portocale
Se fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolata
Se pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinci
Se fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare, cuburi de oua rascoapte, piper si...
Salata de legume cu maioneza
Telinele se curata si se taie in forma de chibrituri. Se spala un mar si se rade, se curata nucile si se taie felioare. Se...
Salata de telina cu maioneza
Se fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de oua
Se piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...
Sos de usturoi cu oua
Se face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaie
Se pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de ulei
Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantana
Se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...
Sos de fragi sau capsuni
Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romAmestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem...
Placinta cu dovleacEste un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul...
Tort alb cu visine si ciocolata
Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustar
Se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de marar
Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordoleaSe portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se...
Escalop mincinosLegumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se...
Risotto cu morcovi si zucchiniCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de pui
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmet
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane