Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...
Tort cu cirese
Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...
Tort de caise
Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se...
Tort de struguri
Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat...
Tort ieftin
Se sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul...
Tort ieftin cu mere rase
Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se...
Tort cu crema de ciocolataSe ia pieptul de pui, se spala si se taie bucatele. Se presara cu sare si piper, se pune in tigaia cu ulei incins, se pune...
Pui balsamic cu verdeturi
Se pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara...
Tort cu crema de cafeaPe feliile de carne sarate si piperate se intinde compozitia scoasa din carnat. Se ruleaza in costita si se prind cu...
Mexicani beti
Se pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se...
Crema pentru torturi
Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua...
Crema cu nuciDin ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete...
Prajitura cu buline
Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu zaharul. Peste amestec se pune untul si se continua operatia pana cand crema...
Crema pentru fursecuri
Untul se freaca spuma cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se freaca pana la completa dizolvare. Se separa...
Crema finaCarnea se taie in asa fel incat sa se obtina un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 25/30 de cm. Se mai bate cu...
Rulada de carne si legume
Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza...
Tort cu mere
Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar...
Crema de ciocolata cu lapte praf
Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamaie
Se fierbe laptele cu zaharul, se adauga vanilia cand laptele se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se spala...
Crema de lapteSe taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun...
Concia de zucchine
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se...
Crema pentru cremsnit
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza...
Friptura de pui cu sos de mere
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in...
Pui cu sos de rosii
Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in...
Pilaf de pui
Se curata puiul, se spala si se aureste impreuna cu maruntaiele intr-o ceasca de ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga in...
Pui cu marar
Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o...
Tocanita de pui
Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua...
Crema de cacao
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane