Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se...
Iepure de camp cu sos vanatoresc
					Spanacul se spala bine. Se fierbe in apa sarata impreuna cu usturoiul curatat. Se amesteca bine laptele cu faina si se toarna...
Mancare persana de spanac cu sunca si oua ochiuri
					Carnea de vitel se taie in cubulete marunte, se pun 200 ml apa si se fierbe pe jumatate in vas acoperit cu capac. Se adauga...
Supa cu galuste de cartofi
					Curatam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta
					Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan...
Curcan umplut pentru sarbatoare
					Pieptul de pui se taie felii, se bat cu ciocanul pentru carne si se sareaza. Se unge fiecare felie cu mustar si se dau prin...
Pui cu ciuperci si mustar
					Se amesteca 500 g de faina in laptele in care s-a dizolvat drojdia cu putin zahar. Se presare cu faina si se lasa 20 de...
Cozonaci cu fructe uscate
					Caisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de Advent
					Caisele uscate si stafidele se taie marunt si se amesteca in palinca de piersici. Se topeste untul si se unge formele de...
Muffin de Advent
					Carnea se spala, se usca si se prajeste pe ambele parti in ulei incins. Se adauga apa, sarea si se fierbe. Se curata ceapa,...
Supa de curcan cu legume
					Untul se amesteca bine cu faina si se adauga restul ingredientelor. Se lasa o ora la rece, dupa care aluatul se intinde la o...
Biscuiti cu ciocolata
					Se amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale....
Prajiturele de bereGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise
					Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...
Gem de afineLa sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...
Magiun de macese
					Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...
Marmelada de mere
					Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...
Marmelada de mosmoaneCantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...
Gem de pepene galben
					Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de oua
					Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...
Marmelada de porumbe
					Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii...
Jumari de soia
					Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa...
Placinta cu prune si mac
					Dupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...
Gem de prune
					Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....
Gem de piersici
					Dupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caise
					Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caise
					Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...
Gem de portocale
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori