Retete culinare

Gem de pere
Dulceata

Gem de pere

Gem de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.

Gem de pere
Ciorba taraneasca de pui
Ciorbe

Ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de ciorba aveti nevoie de legume si un pui...

Ciorba taraneasca de pui
Cupcakes rosii ca de catifea
Prajituri

Cupcakes rosii ca de catifea

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.

Cupcakes rosii ca de catifea
Pachetele cu pui si lamaie
Mancaruri cu carne

Pachetele cu pui si lamaie

Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt este o delicioasa reteta pe care o puteti pregati in circa o ora.

Pachetele cu pui si lamaie
Muschi de vita in unt cu sos simplu
Mancaruri cu carne

Muschi de vita in unt cu sos simplu

Muschi de vita in unt cu sos simplu este o reteta delicioasa pentru care aveti nevoie de carne de vita de cea mai buna calitate.

Muschi de vita in unt cu sos simplu
Sachertorte cu gem de caise
Torturi

Sachertorte cu gem de caise

Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie ciocolata amaruie...

Sachertorte cu gem de caise
Calcan la cuptor
Mancaruri cu peste

Calcan la cuptor

Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie...

Calcan la cuptor
Calcan prajit in unt
Mancaruri cu peste

Calcan prajit in unt

Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu...

Calcan prajit in unt
Calcan prajit cu patrunjel
Mancaruri cu peste

Calcan prajit cu patrunjel

Pentru calcan prajit cu patrunjel se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa...

Calcan prajit cu patrunjel
Calcan fiert
Mancaruri cu peste

Calcan fiert

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece...

Calcan fiert
Scrumbii la tigaie
Mancaruri cu peste

Scrumbii la tigaie

Pentru scrumbiile la tigaie, se curata scrumbiile, se taie in doua in lung si se sareaza. Se incinge bine tigaia pe foc, fara...

Scrumbii la tigaie
Scrumbii rasol
Mancaruri cu peste

Scrumbii rasol

Pentru scrumbii rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert....

Scrumbii rasol
Iahnie de lin
Mancaruri cu peste

Iahnie de lin

Pentru iahnia de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate...

Iahnie de lin
Salata de paste cu ardei copt si porumb
Paste si pizza

Salata de paste cu ardei copt si porumb

Salata de paste cu ardei copt si porumb este o delicioasa salata cu legume. Aceasta reteta se poate pregati in mai putin de o...

Salata de paste cu ardei copt si porumb
Mancare de lin
Mancaruri cu peste

Mancare de lin

Pentru mancarea de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate...

Mancare de lin
Spuma de mure
Spume

Spuma de mure

Spuma de mure este un delicios desert de vara. Pentru a pregati reteta de spuma de mure va trebuie o cana de mure.

Spuma de mure
Platica delicioasa la cuptor
Mancaruri cu peste

Platica delicioasa la cuptor

Pentru platica delicioasa la cuptor se curata pestele, se spala si se da sare. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Se...

Platica delicioasa la cuptor
Stiuca delicioasa umpluta la cuptor
Mancaruri cu peste

Stiuca delicioasa umpluta la cuptor

Pentru stiuca delicioasa umpluta la cuptor se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este...

Stiuca delicioasa umpluta la cuptor
Stiuca fiarta umpluta
Mancaruri cu peste

Stiuca fiarta umpluta

Pentru stiuca fiarta umpluta se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este indemanatic face...

Stiuca fiarta umpluta
Fileu de salau pane
Mancaruri cu peste

Fileu de salau pane

Pentru fileul de salau pane se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface exact in doua, in lungirne. Se...

Fileu de salau pane
Salau simplu cu maioneza
Mancaruri cu peste

Salau simplu cu maioneza

Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface...

Salau simplu cu maioneza
Salau rasol
Mancaruri cu peste

Salau rasol

Salaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care...

Salau rasol
Guvizi prajiti
Mancaruri cu peste

Guvizi prajiti

Pentru guvizii prajiti se curata guvizii, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se usuca cu o carpa curata, se dau...

Guvizi prajiti
Biban in saramura cu boia
Mancaruri cu peste

Biban in saramura cu boia

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se...

Biban in saramura cu boia
Crap prajit cu patrunjel
Mancaruri cu peste

Crap prajit cu patrunjel

Pentru crapul prajit cu patrunjel se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa...

Crap prajit cu patrunjel
Crap la cuptor cu vin alb si usturoi
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor cu vin alb si usturoi

Pentru crap la cuptor cu vin alb si usturoi se curata crapul, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea cel putin un...

Crap la cuptor cu vin alb si usturoi
Plachie gustoasa de crap
Mancaruri cu peste

Plachie gustoasa de crap

Pentru plachia de crap se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa se...

Plachie gustoasa de crap
Tort cu banane, migdale si crema ganache
Torturi

Tort cu banane, migdale si crema ganache

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale,...

Tort cu banane, migdale si crema ganache
Tarta picanta cu branzeturi
Aperitive cu branza

Tarta picanta cu branzeturi

Tarta picanta cu branzeturi este delicioasa. Aveti nevoie de aluat de tarta, 150 g branza sarata, 100 g cascaval afumat, 3...

Tarta picanta cu branzeturi
Cosulete umplute
Mancaruri cu carne

Cosulete umplute

Cosulete umplute sunt de fapt niste clatite cu carne si ciuperci servite intr-un mod deosebit. Prima data trebuie sa...

Cosulete umplute
Ghiveci de crap
Mancaruri cu peste

Ghiveci de crap

Pentru ghiveciul de peste se curata pestele, se taie in bucati, se da sare si se lasa sa stea pana se pregateste zarzavatul....

Ghiveci de crap
Mancare de crap
Mancaruri cu peste

Mancare de crap

Pentru mancarea de crap se curata crapul, se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana ce se pregateste...

Mancare de crap
Burta de crap in saramura
Mancaruri cu peste

Burta de crap in saramura

Pentru burta de crap in saramura se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua,...

Burta de crap in saramura
Piftie de crap
Mancaruri cu peste

Piftie de crap

Pentru piftia de crap se curata pestele ca pentru rasol. Se taie bucati potrivite si se pun impreuna cu capul intr-o cratita...

Piftie de crap
Crap rasol
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Melci prajiti in aluat
Salate de raci, melci

Melci prajiti in aluat

Pentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din...

Melci prajiti in aluat
Melci fierti
Salate de raci, melci

Melci fierti

Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se...

Melci fierti
Midii prajite cu vin si usturoi
Mancaruri cu fructe de mare

Midii prajite cu vin si usturoi

Pentru midiile prajite cu vin si usturoi se fierb midiile si se scot din scoica. Din ou, lapte, faina, sare si piper se face...

Midii prajite cu vin si usturoi
Pilaf de midii
Mancaruri cu fructe de mare

Pilaf de midii

Pentru pilaful de midii se fierb midiile cu putina apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajesc usor in unt sau in ulei o...

Pilaf de midii
Midii pescaresti
Mancaruri cu fructe de mare

Midii pescaresti

Pentru midiile pescaresti se fierb midiile. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe masina....

Midii pescaresti
Midii fierte
Mancaruri cu fructe de mare

Midii fierte

Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete....

Midii fierte
Scordolea de raci
Salate de raci, melci

Scordolea de raci

Pentru scordolea de raci se fierb racii. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se adauga o...

Scordolea de raci
Pilaf de raci
Salate de raci, melci

Pilaf de raci

Pentru pilaf de raci se fierb racii in apa cu sare. Dupa dorinta se poate adauga in apa zarzavat de supa si ceapa. Cand s-au...

Pilaf de raci
Paine impletita de casa
Paine

Paine impletita de casa

Paine impletita de casa este delicioasa si simplude facut. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de drojdie, faina si apa calduta.

Paine impletita de casa
Raci fierti
Salate de raci, melci

Raci fierti

Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa...

Raci fierti
Oua prajite in aluat
Aperitive cu oua

Oua prajite in aluat

Pentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste...

Oua prajite in aluat
Oua rascoapte portugheze
Aperitive cu oua

Oua rascoapte portugheze

Ouale rascoapte portugheze sunt aperitive rapide si delicioase. Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie felii....

Oua rascoapte portugheze
Chiftele ca de piept de pasare
Aperitive cu oua

Chiftele ca de piept de pasare

Pentru chiftelele ca de piept de pasare se toaca ceapa marunt si se prajeste in putina untura. Se bat intr-un castron patru...

Chiftele ca de piept de pasare
Oua umplute cu branza
Aperitive cu oua

Oua umplute cu branza

Pentru ouale umplute cu branza se fierb ouale tari. Se curata si se taie in doua in lungune. Se scot galbenusurile si se...

Oua umplute cu branza
Oua umplute in coaja lor
Aperitive cu oua

Oua umplute in coaja lor

Pentru oua umplute in coaja lor se fierb ouale tari, dupa ce au fost bine spalate. Se lasa sa se raceasca. Se taie in lung,...

Oua umplute in coaja lor
Omleta economica
Aperitive cu oua

Omleta economica

Pentru omleta economica se inmoaie cu putina apa o bucatica de drojdie cat o nuca mica, se adauga ouale, faina, se amesteca...

Omleta economica
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori