Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii...
Cheesecake marmoratMetoda de Preparare: -incingem uleiul si untul intr-o cratita pe foc in care prajim bucatile de carne bine; -adaugam faina,...
Miel cu legumeAluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine...
Chifle cu afumaturaTaiem vinetele felii subtiri de 0,5 cm si le grilam. Pe fiecare felie punem prosciutto cotto si o bucatica de Roquefort....
Rulouri de vinete cu sunca si RoquefortTortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta...
Tort de sampanieSe amesteca rosiile (daca sunt intregi le zdrobiti cu furculitza), cu sare, ulei masline, mult usturoi, origano si basilic....
Lasagna cu mozzarella si rosiiCornurile cu ciocolata in straturi au umplutura din abundenta, sunt delicioase, si nu se compara cu cornurile din comert....
Cornuri cu ciocolata in straturiPrajitura cu merisoare si cacao este o reteta dulce si are la baza urmatoarele ingrediente: merisoare, cacao, oua, smantana,...
Degrade cu merisoareAluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si...
Bascute cu dulceata1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine. 2. Intr-un lat...
Painici cu Usturoi si IerburiArdeii umpluti in stil spaniol este o mancare delicioasa, potrivita vara cand gasim ardei grasi proaspeti plini de gust....
Ardei umpluti in stil spaniol1. Spalam bucatile de coada,le stergem cu servet de hirtie si le punem in ulei la prajit pe ambele parti. Cind sint prajite,...
Supa din coada de bou,Ochsenschwanzsuppe a la Maya
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza feliile de sunca si se orneaza cu castraveti si gogosari sau felii de...
sandvis cu sunca
Vinetele se toaca cu satarul de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc. Se...
Salata din vinete
Cartofii se amesteca cu morcovii, mazarea, piperul, mustarul, patrunjelul verde tocat marunt, 300 g maioneza si sare. Se...
Salata ruseasca
Salata de pasare se monteaza pe platou si se acopera cu aspic. Se serveste rece cu decor din frunze de salata verde
Salata de pasare in aspic
Ouale se amesteca cu sunca, salata verde, zaharul pudra, piper si sare. Se adauga suc de lamaie dupa gust
Salata orintala cu maioneza
Ceapa si ficatul se inabusa in margarina, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi...
Pateu din ficat de porc
Foietajul se intinde in foaie groasa de 1 cm, se aseaza pe tava stropita cu apa, se unge cu ou, se taie in bucati lungi de 8...
Pai parmezan
Ficatul tocat si ceapa se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se foarmeaza...
Galuste din ficatMorcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
Bait cu morcovi, ceapa si vin
Ciupercile se inabusa cu 50 ml de apa, se adauga ceapa, pasta de tomate, patrunjel verde, sare, piper si apa necesara...
Iahnie din ciuperci
Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in 150 ml de ulei. Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 ml de...
Dovlecei taranesti
Cartofii se paseaza, se framanta, cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza...
Chiftele din cartofi
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza felii de friptura. Se orneaza cu cate 2 rondele de castraveti si cu...
Sandvis special cu friptura de porc
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci
Cartofii se fierb in coaja. Se scurg, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei bine...
Cartofi cu ceapa
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si Verdeata
Ardeii mai grasi se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii si se asaza in strat subtire in vasul uns...
Ardei copti cu sos
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varza
coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga...
Ardei copti umpluti
Carnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de...
Delicatesa de Curcan ca pe CrisuriTortul winter cu crema de ciocolata si crema de portocale se potriveste de minune in orice moment de sarbatoare. Cieste...
Tort Winter
Ceapa, morcovii si telina, taiate feliute, se inabusa in margarina, apoi se adauga faina amestecata cu lapte fiert in...
sos alb picant
se fierb cartofii in coaja, iar in alt vas pui la fiert morcovii curatati. Dupa ce au fiert cartofii, ii cureti, opresti 2 pt...
Salata de legume,verdeturi si maioneza
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de miel
Cureti morcovul,il tai bucati si-l pui la fiert in apa cu sare. Dupa 10 min ,cand apa clocoteste, pui gogosarii taiati si...
Supa de gogosari la otet,cu taitei
Curatati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii, apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti legumele cu...
Aperitiv de vinete si gogosari
Carnea, ceapa, rosiile si ardeii se asaza alternativ pe frigaruia de otel inoxidabil si se frig pe gratarul uns cu ulei. Se...
Frigarui cu carne de berbec
Se prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de miel
Feliile de rosii se asaza deasupra ardeilor si se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde
Salata de ardei copti
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaSe curata, se spala si se taie telina dulce, cartofii, morcovul, ceapa, si se pun la fiert. Se lasa sa dea 2 clocote si se...
CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZASe curata si spala morcovii, cartofii si ceapa. Se pune mazarea 15 minute in apa rece ca sa se fragezeasca si sa isi pierda...
MAZARE LA CUPTOR CU MORCOVI SI CARTOFI PENTRU VEGETARIENIBatem carnea ca pt snitel, saram si piperam (se vede in poza). Cascavalul si caizerul le taiem felii subtiri. Luam cite o...
Rulada de carne cu cascaval si caizerSe curata dovleacul de coaja si samburi + ate; se taie feliile in bucati mai mici (nu foarte mici...eu am taiat felia in 3 Se...
Dovleac cu nuca si miere
Morcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetale
Cartofii se asaza intr-o tava cu ulei, sare si piper. Se introduc la cuptor, se lasa la foc mic, 45 min. se scot si se lasa...
Cartofi umpluti
Maioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine...
salata de ciuperci cu masline
Sfecla rasa se caleste, cca 10 min, in 150 ml de ulei si 50 ml de apa. Se sareaza, se amesteca si se lasa sa se caleasca la...
Sfecla calita
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane