Se pregateste o tava de cuptor in care se aseaza un strat de aproximativ 1 cm sare mare. Se spala pulpele, se sterg bine...
Pulpe la cuptor pe sareMaia: 1 l lapte + drojdia + 1 cana zahar + o lingura faina se amesteca si se lasa la dospit 1/2 h. Dupa ce a dospit, se...
Cornulete minuneBiscuitii si nucile se dau prin masina de tocat (sau orice le poate marunti foarte bine). Intr-un bol mai mare se freaca...
Mingiute cu visineSe incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale,...
Chec de lamiieSe inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici...
Pizza comodaUna din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinataSe framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se...
Tort de argintFructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu...
Salata de fructePastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o...
"Spirale" cu carnePulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se...
Pulpe de pui americane in fulgi de porumbSe fierb cartofi intregi si in coaja dupa ce in prealabil au fost spalati. Aveti nevoie de un vas yena nu foarte inalt in...
Cartofi frantuzesti cu brinzaSe freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si ¼ baton vanilie, se adauga 100 gr. faina si 2 cesti de smintina, sare si coaja...
Budinca de smintina cu vanilieSe taie varza ca fideaua, se sareaza, se lasa sa stea 15 minute si se stoarce de zeama indigesta. Se prajeste apoi in ulei...
Pirosti umplute cu varza dulce sau acraSe rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintinaLimba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castravecioriMorcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcoviSe prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftiniSe taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la...
Chec cu fructeSe taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureascaSe curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptorSe taie telinele (curatate de coaja) felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamiie ca sa ramina albe. Se dau prin faina,...
Telina pane cu sfeclaSe taie carnea bucati cit mai egale, se rastoarna bamele. Se adauga ceapa taiata marunt si prajita in ulei, sarea, bulionul....
Bame conserve cu carne de la supaSe alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa...
Fasole alba cu oase sau carne de porc afumateSe face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu suncaSe scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....
Budinca de pesteSe amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se...
Budinca de nuci si migdaleSe caramelizeaza intr-o cratita potrivita zaharul tos. Se imbraca toata cratita cu zaharul ars. Separat se bat albusurile,...
Sufleu caramelSe topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...
Sos pentru vinatSe pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...
Sos de unt si miereSe taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...
Ciorba de carne de porcSe rad pe razatoarea mare morcovul, telina si sfecla rosie coapta. Se amesteca tonul din conserva cu porumbul, maslinele...
Salata de tonSe face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...
Rulada de carneSe taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se...
ChiscaSe fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul; se taie rosiile si ardeiul...
Salata andaluzaCartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Ciupercile taiate bucatele se inabusa in ulei si calde...
Salata de cartofi cu ciuperci marinate in vinSe fierbe fasolea impreuna cu radacina de patrunjel, foaia de dafin, tarhonul, cimbrul, piperul si sarea. Cind a scazut...
Salata de fasole alba uscataSe prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...
Jumari cu ficatCiupercile curatate si taiate se inabusa impreuna cu costita taiata cuburi. Se amesteca cu un sos alb. Se adauga cascavse...
Costita afumata cu ciuperciSe spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun...
Limba de porc inabusitaSe farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se...
Pirosti cu carneMierea, untul inmuiat si zaharul se amesteca, batindu-se pina la spuma. Se adauga 150 g nuca macinata si praful de copt....
Cornulete cu nuca si miereSe face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg...
Mere la cuptorSe prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste...
Banane cu bezeaIn laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si praful de vanilie, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga...
Orez cu lapte si dulceataPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca...
Marinata de macrouSe prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....
Sos muselin (imitatie)Fasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta...
Supa de fasole boabe (crema)Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...
Bors de carne cu sfeclaSe scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie...
Crap grecescSe pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...
Castraveti murati cu carne de porcDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa