Se trece brinza prin masina de tocat. Se freaca zaharul cu untul, adaugind pe rind ouale, apoi brinza, nucile, stafidele,...
Prajitura din brinza de vaca si nuci
Se prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din...
Triunghiuri cu nuca
Din cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamiie si ouale. Se face un aluat care se...
Gogosi din cartofi cu lamiie
Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de...
Chiftelute de praz cu smintina
Se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei, se scurg si se spala in apa rece. Se taie cubulete tate ingredientele...
Salata de "melcisori"
Merele se decojesc si se taie in cubulete. Se pun peste ele lamiie sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de...
Salata Waldorff
Se spala bine pulpele, se pun intr-un vas termorezistent. Se toarna continutul unei cutii de bere sau echivalentul ditr-o...
Pui in sos de bere
Pastele se fierb apoi se spala intr-un jet de apa rece, sa nu se lipeasca intre ele. Cascavalul, sunca si castraveciorii se...
Salata de paste
Se impaneaza cu usturoi carnea de vaca si se freaca cu cimbru. Se pune intr-o cratita cu feliile de costita, la foc potrivit....
Friptura de vacuta impanata cu costita afumata
Se sterge si se freaca cu zeama de la ½ lamiie puiul curatit si golit. Se captuseste pieptul cu feliile de la restul de...
Pui sote cu orez
Se curata carnea de pielite si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, miezul de franzela inmuiat in apa si...
Chiftele cu verdeata
Se rumenesc bucatile de peste in unt, cu ceapa taiata felii. Se toarna smintina deasupra, amestecata cu pasta de ardei. Se...
Peste cu sos de smintina
Cartofii spalati si stersi se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se taie in doua in...
Cartofi umpluti cu brinza
Se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o...
Tort Poveste
Intr-un castron se bate oul cu laptele si se inmoaie franzela taiata felii. Cind piinea este bine imbibata cu lapte, se unge...
Papara cu brinza
Limba spalata se fierbe in apa cu sare, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii subtiri. Orezul...
Budinca de limba cu orez si mazare
Daca vrei sa pregatesti aperitive cu brinza, alege budinca cu brinza de vaca cu stafide. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Budinca cu brinza de vaca cu stafide
Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cind incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina...
Sos de vanilie cu faina
Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...
Sos de ceapa
Se freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugind cite putin din smintina amestecata separat cu faina. Se pune vasul la...
Sufleu de ciocolata cu vanilie
Se taie carnea bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri apa cu sare. Se scoate spuma si se adauga zarzavaturile...
Ciorba de berbec
Se taie zarzavatul ca fideluta. Se inabusa in unt cu ceapa 10 minute. Se adauga faina, se toarna 1 ½ litru apa calda si ½...
Supa de legume pasate
Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna cu rosiile si ardeii. Se lasa sa se coaca bine, dupa...
Saramura de crap
Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare pina se inmoaie si se lasa sa scada bine apa. Se amesteca cu maioneza preparata....
Salata de orez cu maioneza in trei culori
Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare pina se inmoaie si se lasa sa scada bine apa. Se amesteca cu maioneza preparata....
Salata de orez cu maioneza in trei culori
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinata
Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor....
Pateu de ficat in aspic
Se freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau untura si patru galbenusur, se adauga smintina, bicarbonatul si vanilia, se amesteca...
Prajitura cu smintina si marmelada
Se spala bine si se moaie prunele in apa calduta, din ajun, se scurg de apa, se scot simburii si se dau prunele prin masina...
Crema din prune uscate
Se scobesc merele curatate de coaja. In locul gol se pune putina marmelada, jumatate miez de nuca si scortisoara. Merele...
Desert din mere cu sos de oua
Intr-o cratita smaltuita se amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugind incet laptele caldut ca sa se desfaca bine...
Sos de vanilie pentru budinca
Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte...
Sufleu de piine
Reţetă de preparare a papanaşilor. Toate ingredientele se amesteca bine,apoi se fierb pana ce este fiert grisul, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu iaurt
se spala legumele, se taie rosia, ardeii si prazul in feliute cat mai subtiri; se curata marul de coaja, se curata cotorul,...
Salata cu maioneza si nuca
Se curata telina si se taie felii care se prajesc in ulei. Se pun feliile intr-u sos preparat din cepele taiate marunt si...
Telina cu masline
Se pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusesc
Se rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si...
Gisca pe varza
Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se...
Perisoare cu smintina
Se sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin...
Ficat pane
Se fierbe orezul cu laptele vanilat. Cind este aproape gata, se adauga zaharul. Daca se pune zaharul de la inceput, orezul...
Budinca de orez cu dulceata
Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa...
Prajitura rulata
Se fierb macaroanele in apa cu sare cu 3 ore inainte de masa. Se lasa in apa rece sa se umfle bine. Varza acra, scursa de...
Salata de varza acra cu macaroane
Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...
Chifle umplute cu ciuperci
Se pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...
Ochiuri cu parizer
Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de peste
Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...
Sos de ciuperci
Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...
Ciorba de varza acra
Cartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...
Supa de lapte
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se taie felii subtiri. Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind...
Cartofi cu usturoi la cuptor
Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el...
Friptura inabusita condimentata
Se ia varza si se taie in 6 bucati egale si se oparaste cu apa sarata in care s-a adaugat si laptele. Dupa ce s-a oparit bine...
Varza cu smantana si cascaval
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane