In fiecare piept de pui se face o crestatura orizontala adinca. Se amesteca cele 2 feluri de brinza, sosul si o lingura de...
Piept de pui toscan
O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Piine se despica pe lungime si se indeparteaza o parte din miez. Se unge pe...
Rulouri de piine cu sunca
Cepele se toaca si se calesc in unt, se adauga spanacul, sare, piper, nucsoara. Se toarna si smintina. O portocala se stoarce...
Rulouri cu peste
Ruladele se condimenteaza apoi se ung cu mustar. Taiati pe din 2 feliile de sunca, ungeti-le cu brinza, puneti 2-3 frunzulite...
Rulade de vitel cu busuioc
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina...
Ciorba de perisoare a la grec
Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o...
Taitei cu brinza de vaci
Cartofii se decojesc, dovlecelul se taie cuburi iar 4 cepe se curata si se taie in 8. Se infig in tepusa alternativ cartofi...
Frigarui de cartofi
Brinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se...
Galuste cu caise
Se caleste in ulei incins ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul taiat rondele. Se adauga mazarea si se acopera cu apa. Se...
Mincarica de mazare
Ardeii se spala si se taie in jumatate pe lungime, li se scot cotorul si semintele. Din cartofii fierti taiati cubulete,...
Salata de ardei umpluti
Galbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca....
Clatite aromate
Untul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina,...
Prajitura cu fructe si brinza de vaci
Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc...
Cartofi umpluti cu brinza si legume
Cartofii se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Se pun cartofii la prajit in ulei incins cu sare si...
Omleta cu cartofi
Pastele se fierb in apa sarata si le lasa la scurs. Usturoiul si ceapa se calesc in unt. Se adauga si ardeii taiati cubulete,...
Tocanita de paste
Rata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa...
Rata cu miere
Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care...
Mititei speciali
Se tin cubulete la muiat (~1/2h)in apa cu sare. Intr-un teflon se rumeneste o ceapa, (usturoi optional) dupa care se adauga...
Mancare cu soia
Se curata ceapa, se spala si se taie felii. Se pune intr-o cratita, se acopera cu apa si se fierbe 15 min. Se toarna ceapa...
Placinta cu ceapa
Ceapa se curata si se taie felii. La fel si prazul. Amindoua legumele se pun la calit in ulei incins. Se amesteca si se...
Gratin cu paste
Se freaca untul cu 150 g zahar si cu galbenusurile. Se adauga apoi faina si se framinta. Se intinde aluatul in tava si se...
Tarta cu dulceata de visine
Morcovii, cartofii si telina se oparesc putin apoi se taie felii potrivite. Pentru sos, se amesteca ingredientele si se...
Gratin de legume cu brinza
Se taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita,...
Rulouri cu piept de pui si ficatei
Se taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halat
Se fierbe laptele cu zaharul si cu un pahar de apa. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca bine pina se ingroasa. Se...
Gris cu scortisoara
Se amesteca untul cu zaharul pudra si cacaua. Se adauga galbenusurile si biscuitii sfarimati, nucile prajite in zaharul ars...
Prajitura cu nuci, ciocolata si biscuiti
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur...
Rasol de crap cu cartofi si dafin
Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...
Gulas cu carne de porc si boia
Carnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare, piper si curry. Salvia se spala si se lasa sa se scurga apoi se toaca...
Snitel de curcan cu salvie
Se sterge ficatul, se curata si se taie felii subtiri. Se dau feliile prin faina si se prajesc la foc viu in unt topit. Nu se...
Ficat prajit la tigaie
Puii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare....
Pui cu ciuperci in aluat
Se scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul...
Sarmale cu varza acra cu orez si stafide
Ciupercile si ceapa se toaca si se calesc in citeva linguri de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Carnea de curcan se...
Rulada de curcan cu ciuperci
Se curata ciupercile, se spala, se taie cotoarele si se sareaza. Se asaza intr-o cratita unsa cu unt. Se dau la cuptor 20...
Ciuperci cu sos de smintina
Se rup macaroanele si se fierb in apa multa clocotita cu sare. Se scurg, se limpezesc si se amesteca cu cascavalul ras,...
Budinca de macaroane fiarta pe baie de apa
Se amesteca orezul, laptele si stafidele intr-o cratita mai mica. Se asaza acoperita intr-una mai mare plina cu apa fierbinte...
Budinca de orez cu portocale
Se prepara un sos alb din 75 g unt, sare, faina si lapte, in care se adauga zaharul tos. Cind s-a racit se pun pe rind...
Sufleu de ciocolata
Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pune faina, praful de...
Prajitura simpla cu ciocolata
Se pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...
Sos din sunca, vin alb si cimbru
Se topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...
Sos din unt si nucsoara
Se fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...
Supa din carne de vitel si cimbru
Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...
Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Vinetele coapte se toaca marunt cu tocatorul, se adauga ceapa dupa gust, putin usturoi si apoi maioneza.
Salata de vinete cu ceapa si usturoi
Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie...
Tort Joffre
Dovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul...
Dovlecei cu umplutura colorata
Ciupercile, sunca taiata cuburi, caperele si o lingura de ierburi(patrunjel, oregano) se calesc intr-o lingura de ulei....
Tarta cu ciuperci si sunca
Se spala bine cartofii cu peria, se pun la fiert in apa fierbinte cu sare si cind sint gata, se curata, se taie in forma de...
Salata de cartofi ninsa
Prazul bine fiert in apa clocotita cu sare se taie in bucati mai mici, se asaza in farfurie, se toarna deasupra un sos...
Salata de praz fiert
Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...
Crema de heringi
Pieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...
Piept de curcan cu sos tartar
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane