Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o...
PiscoturiCantitatile se dozeaza dupa preferinta. Se prajesc 2 minute nucile si se amesteca cu biscuitii sfaramati intr-un castron...
Salam dulceFursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...
Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina....
Sarut cu nuciSe trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele. Cojile de portocale si...
Stelute cu fructeSe intinde aluatul, se taie forme de fantome, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se coc 15-20 minute intr-o tava cu...
DuhuriSe fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu...
CaiseSe freaca margarina cu nuca, se pune siropul, se lasa la rece, apoi se fac forme de capsuni. Se dau prin vopsea alimentara...
CapsuniSalam de biscuiţi reţetă, Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu cafeaFaina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si...
Biscuiti cu alune si caramelToate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins. Se intinde foaia se unge cu...
SarateleSe freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema. Se adauga migdalele si nucile pisate, amestecate bine impreuna,...
Bastonase cu migdale si nuciSe pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa...
Fursecuri cu miere, lamiie si migdaleSe separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintinaSe amesteca toate ingredientele foarte bine si se lasa o ora la rece. Se intinde o foaie din care se taie forme cu un...
Prajiturici cu scortisoaraSe freaca toate ingredientele foarte bine si se lasa la rece 30 min. Se intinde o foaie de grosime potrivita si se taie...
Prajiturele cu untSe amesteca untul cu zaharul si 3 plicuri zahar vanilat, se adauga galbenusele si faina amestecata cu migdalele si un praf de...
Prajiturele cu migdaleSe amesteca foarte bine toate ingredientele cu mixerul sau robotul de bucatarie si se pun intr-un sprit. Se fac rozete mici...
Rozete cu zmeuraSe pune untul si sarea in apa, se pun la foc si se lasa pina incepe sa clocoteasca. Se adauga faina toata odata,...
Gogosi cu crema (chox-uri)Pentru aluat se amesteca 80 g ciocolata cu untul si zaharul vanilat, pana avem o masa cremoasa. Se incorporeaza faina,...
Limbi de pisicaSe amesteca foarte bine ingredientele si se fac forme cu masina speciala de biscuiti spritati. Se pun in tava tapetata cu...
Biscuiti spritati cu aluneFaina, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul se amesteca in robotul de bucatarie. Aluatul se imparte in 2....
MelcisoriSe amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea coca o ora la rece. Se intinde apoi pe masa tapetata cu faina...
Stelute cu jeleuSe bat albusurile spuma tare, migdalele se amesteca cu zaharul, lichiorul si galbenusurile pana avem o masa cremoasa. Se...
Prajiturele cu migdale glazurateDin faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se...
Cornulete cu drojdieReteta de alivenci cu branza de oi e foarte usor de preparat. Iata cum se pregatesc aceste aperitive!
Alivenci cu branza de oiSe cerne faina intr-un vas, se face un loc la mijloc si se pune iaurtul, ouale, uleiul, praful de copt, zaharul. Se amesteca...
Gogosi cu iaurtReţetă de preparare a papanaşilor. Toate ingredientele se amesteca bine,apoi se fierb pana ce este fiert grisul, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu iaurtSe prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftiniMierea, untul inmuiat si zaharul se amesteca, batindu-se pina la spuma. Se adauga 150 g nuca macinata si praful de copt....
Cornulete cu nuca si miereSe freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja...
Fursecuri cu stafide si migdaleSe freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind...
Prajitura cu biscuitiSe freaca ouale cu zaharul, se adauga intii untul frecat spuma, se amesteca bine, apoi faina, romul si stafidele si se...
Pesmeciori cu stafide pentru ceaiSe amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caiseSe freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceaiSe face un aluat din toate aceste ingrediente si se lasa sa se odihneasca putin la rece. Se ia cite o bucatica, se ruleaza si...
Cornulete cu nuca si vanilieSe amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....
Biscuiti fara ouSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat...
Fursecuri cu romSe amesteca totul bine cu cutitul si se pune la rece(gheata) timp de 2-3 ore. Dupa aceea se mai amesteca o data tot cu...
Covrigei cu smintinaNucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca...
Fursecuri cu nuci sau migdaleUntul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si...
Covrigi cu lamiie.Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta...
Fursecuri cu drojdie de bereSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...
Sufleu cu smintinaSe freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...
Biscuiti spritatiSe amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolataBiscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....
Biscuiti cu cremaSe freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....
Pesmeti cu smintina si vaniliePregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...
Bulbul satosuSe bat cu telul cele 3 albusuri la fel ca pentru bezele, dupa care se adauga pe rind, batind continuu, mierea, zaharul,...
Fursecuri simple cu miere si nuciSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceaiSe bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere. Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu...
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNiste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul romanPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura