Pentru foi rulada se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul sub forma de ploaie....
Foi rulada pentru prajituriDolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si...
Dolmathakia - sarmale grecestiFriptura de vitel cu arpagic - Stifatho este un fel principal, foarte rafinat, inspirat din bucataria greceasca.
Friptura de vitel cu arpagic – Stifatho
Pentru crema de ciocolata cu rom pentru tort se formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe...
Crema de ciocolata cu rom pentru tort
Pentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma...
Crema de zahar caramel cu portocale
Pentru dovleac pentru placinta dovleacul se curata de coaja, se spala si se rade. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga...
Dovleac pentru placinta
Pentru fursec cu stafide se bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou...
Fursec cu stafide
Pentru mere pentru placinta merele se spala, se curata de coaja si se rad. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga merele...
Mere pentru placinta
Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul...
Tiramisu reţetă originala
Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat...
Reţetă de preparare a papanaşilor traditionaliPentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Pentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se...
Caltabosi cu orez si stafidePentru mititei de casa carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu...
Mititei de casa
Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...
Aluat simplu de pizza
Pentru aluat pentru placinta faina se cerne. Lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare. Untul se...
Aluat pentru placinta
Pentru blat pentru tort albusurile se bat spuma, cu zahar adaugat treptat (separat de galbenusuri). Galbenusurile se amesteca...
Blat simplu pentru tort
Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat...
Tort Alexander
Pentru ciuperci cu verdeata la gratar ciupercile se curata, se spala in mai multe ape; se scot coditele, care se taie marunt....
Ciuperci cu verdeata la gratar
Pentru fasole verde sote fasolea verde proaspata se curata si se spala. Mararul verde se spala si se taie marunt. Fasolea...
Fasole verde sote
Pentru garnitura asortata de legume cartofii si morcovii se spala, se curata si se taie rondele. Orezul se alege de...
Garnitura asortata de legume
Pentru mazare sote mazarea verde conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se...
Mazare sote
Pentru gogosari in bulion gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in bulion
Pentru gogosari in mustar gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in mustar
Pentru carnati oltenesti carnea se spala si se taie bucati. Grasimea se taie cuburi mici. Usturoiul se curata, se piseaza cu...
Carnati oltenestiSalata cu oua si ridichi este o minunata salata de sezon, ce poate fi servita langa un pranz copios, sau ca si gustare intre...
Salata cu oua si ridichiCombinatia ingredientelor din sandwichul de somon cu crema de branza este de-a dreptul naucitoare!
Sandwich de somon cu crema de branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori