Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarne
Se face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiri
Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojite
Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara
Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800...
Compot de cirese
Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caise
Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din...
Compot de caise intregi
Se curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...
Compot de visine
Se spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu...
Compot de gutui
Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de prune
Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verzi
Se fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si...
Sodou de vin rosuSe freaca galbenusul cu mierea de albine, se toarna peste amestec lapte foarte cald, amestecand incet ca sa nu se taie oul,...
Sodou pentru copii
Se pune apa sa clocoteasca, se adauga cacaua frecata spuma cu doua linguri de apa rece si doua lingurite de zahar. Se...
Cacao calda
Se pune apa in ibric, se adauga zaharul si se lasa sa clocoteasca impreuna. Se adauga cafeaua si se trage vasul de pe foc...
Cafea turceasca
Se freaca nescafeul cu o lingurita si jumatate de zahar si o lingurita de apa rece. Cand amestecul arata ca o spuma, se...
Cafea frapee
Se taie lamaia in doua, fiecare jumatate se trece printr-un aparat special care separa sucul de seminte si pulpa sau se...
Citronada
Intr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amare
Se stoarce zeama de la lamai si portocale intr-un castron, se amesteca 5 minute cu zaharul, apoi se adauga coniacul....
Cocteil de portocale
Se pune berea intr-o sticla mai mare de un litru, se adauga zaharul si se astupa sticla. Se bate energic, scuturand sticla pe...
Lichior din bere
Se spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de...
Limonada de soc
Se curata fructele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape reci si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1 l de...
Suc de afine
Se curata fructele si se spala, apoi se zdrobesc cu mana. Se limpezeste sucul obtinut, la rece, tinut intr-un vas emailat,...
Suc de coacaze
Se curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se...
Suc de capsuni
Se aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caise
Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se...
Suc de fragi sau de zmeura
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane