Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se...
Ficat la gratar
Ficatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat,...
Ficat la tigaie
Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...
Limba cu maioneza
Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se...
Inima umpluta
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....
Inima cu sos de rosii
Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...
Limba la cuptor
Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se...
Limba de porc inabusita
Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc...
Creier cu ciuperci
Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinat
Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...
Creier pane
Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata....
Inima cu smantana
Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea...
Inima cu fasole verde
Inima se pune la fiert in apa rece, se scoate cand intra furculita in ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin...
Inima sote cu piure de gulii
Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...
Racitura
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa...
Ceapa umpluta cu carnati
Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...
Creier in aluat
Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate...
Creier cu ciuperci
Crema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.
Crema de creier cu masline
Carnatii se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe o farfurie si se servesc cu piure de sfecla pregatit astfel : sfeclele se...
Carnati pe sfecla rosie
Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, apoi se taie bucati mari care se prajesc in ulei fierbinte. Cand se...
Carnati in sos de vin alb
Se curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se taie bucati de carnati cat sa incapa in...
Carnati cu cartofi
Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul...
Telina umpluta
Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt...
Varza a la Cluj
Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea...
Varza umpluta
Se trece salamul prin masina de tocat, se amesteca tocatura cu o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se...
Chiftele picante din carnafi sau salam
Carnatii se sterg sau se spala cu apa calduta, se usuca si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot si se pun intr-o forma de...
Carnati la cuptor
Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4...
Musaca de vinete
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane