Se coc jumatatile de gogosari, la foc mare. Se curata si se taie bucati. Intre timp se fierb ghebele, se clatesc, se sareaza...
Tocanita de ghebe
Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...
Bors moldovenesc cu fasole boabe
Se curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...
Macrou cu patrunjel
Se curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa...
Mancare de praz cu ochiuri
Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina...
Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca
Se taie carnea cubulete, apoi se pune la inabusit. Se adauga ardeii tocati marunt, sare si se lasa la fiert in sucul propriu,...
Mancare ardeleneasca
Se curata pastravii de solzi, se spala bine, apoi se toaca marunt ceapa, rosiile si patrunjelul. Se asaza intr-o tava un...
Pastrav la tava
Se toaca marunt carnea si ceapa, apoi se condimenteaza sis e pun pe foc, la fiert. Se scurge apoi tocana de sos si grasime si...
Kebab ardelenesc
Se dau morcovul si cartoful pe razatoarea mica. Se scurg bine de zeama si se amesteca impreuna cu carnea, oual, patrunjelul,...
Chiftelute de pui cu fulgi de porumb
Se pune ceapa maruntita la calit. Se adauga apoi carnea si cateva frunze de telina tocate marunt. Se lasa la fiert...
Carne de porc cu sos de prune
Se amesteca nuca de cocos cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile, apoi se...
Bilute de cocos
Se amesteca 1 lingurita de sare in 500 ml apa calduta. Se adauga faina intr-un castron mare, se adauga apa cu sare si se...
Suberec cu pui
Se feliaza pieptul de pui, apoi se bate cu ciocanul de snitel. Se pune deasupra cate un somon, o bucata de surimi, apoi se...
Specialitate cu pui, somon si cascaval
Se amesteca faina, praful de copt si untul. Se amesteca laptele cu apa si putina sare, apoi se adauga peste faina. Se...
Potcoava cu cas
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava...
Tort cu crema de ciocolata
Se piseaza biscuitii impreuna cu alunele, se pune apoi laptele la foc impreuna cu zaharul, esenta, untul si se fierbe cateva...
Tort aniversar
Se condimenteaza cu sare si piper ciocanelele, apoi se pun la rumenit intr-o tigaie, dupa care se lasa acoperite. Separat se...
Tocanita de ciuperci cu carne
Pentru blat se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina cu cacao, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava...
Prajitura cu crema de vanilie
Se spala orezul si se lasa intr-un vas cu apa 10-15 minute, sa se umfle. Separat se curata si se taie marunt ceapa, ardeiul,...
Orez sarbesc cu piept de pui la gratar
Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti....
Tort de biscuiti cu bezele
Se spala vinetele, se curata de coaja, apoi se taie felii sau rondele de 7-8 mm. Se sareaza, se lasa asa o ora, apoi se...
Vinete murate, picante
Vinetele si gogosarii se curata si se toaca marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie cubulete, iar ghebele se fierb....
Zacusca moldoveneasca
Se curata dovleceii, se feliaza, apoi se calesc in ulei. Se amesteca separat, branza cu ouale batute, cu busuiocul si...
Placinta rustica
Se curata de coaja cartofii, se spala si se pune la fiert. Dupa ce au fiert, se paseaza cu furculita, se adauga sarea,...
Galuste din cartofi cu prune
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte. Se fierbe apoi de dimineata in 2 ape, apoi se scurge si se pune in cea de-a...
Ciorba de fasole
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane