Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...
Cataif cu friscaCartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...
Tortilla cu cartofiCeapa si prazul se curata si se toaca marunt, dupa care se pun la calit. Se adauga apoi ciupercile, piperul, sarea si...
Pastel del cedasSe curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o...
Vinete cu sosDovleceii se curata de coaja si se toaca cubulete. Se pun apoi in apa cu sare si concentrat de legume, la fiert. Pentru sos...
Dovlecei gratinati cu sosCartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare...
Cartofi poloneziSe amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...
Chiftele din ciuperciUsturoiul se toaca marunt si se caleste in uleiul de ton. Se adauga tonul maruntit, sucul de rosii, sare, piper si patrunjel...
Spaghete cu tonCartofii se taie in sferturi si se pun impreuna cu uleiul in tava. Se adauga zeama de la o lamaie, usturoiul, sarea si se...
Cartofi gatiti in stil mediteraneanCartofii se infasoara in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se amesteca apoi branza cu smantana, menta...
Cartofi copti cu branzaSe curata castravetii si se taie in bucati lungi de 3-4 cm. Li se inlatura miezul pastrand partea de jos. Separate, se toaca...
Cuiburi de castravetiSparanghelul se fierbe si se pune deoparte 500 ml din lichidul in care a fiert. Separate, se toaca ceapa, apoi se caleste in...
Mancare cu sparanghel si ceapaSparanghelul se fierbe. Galbenusurile fierte tari se dau printr-o sita, iar albusurile se toaca marunt. Se prepara un sos...
Sparanghel mimozaCeapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit. Se toarna peste, sucul de portocala. Separat, se fierbe...
Rosii umplute in stil mediteraneanSe incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoiul 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi si se mai lasa 3-4 minute, apoi ardeii...
Tocana de fasole boabe cu ardeiIn untul topit, se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga prazul, pastarnacul si cartofii taiati cubulete si se calesc...
Tocana de legume cu pasteCartofii se curata si se rad, apoi se scurg intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si cascavalul. Separat se pune la...
Turtite de cartofi condimentateSe fierb cartofii in coaja, mazarea, spanacul si morcovii, separat. Dupa ce s-au racit, se taie sau se marunt dupa caz....
Musaca de legume cu sosFeniculul se taie pe lungime, apoise unge cu putin ulei si cu usturoiul pisat. Se tine pe grila aragazului 6-8 minute....
Salata de cartofi cu feniculSe pune aluatul de tarte in 8 forme, acoperite cu hartie pergament unsa si presarata deasupra cu boabe de fasole. Se tine in...
Tarte cu rosii si mozarella2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...
Tarta cu legumeVinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul...
Musaca de vinete si fasoleArdeii umpluti cu mar si rosii au un gust foarte bun din gauza ingredientelor speciale, ca si fisticul si coriandrul....
Ardei umpluti cu mar si rosiiLegumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei...
Cobbler din legumeCartofii se curata si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa ce s-au scos din...
Egrete din cartofi cu branzaCartofii se curata si se taie in jumatat. Se pun apoi la fiert cateva minute, in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg si...
Rosti din pastarnac si morcoviIn untul si uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt cateva minute. Se adauga varza tocata fin si se mai lasa 5 minute,...
Mancare de varza rosie cu fructe de padureMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa