Blatul Delicia se face intr-o tava patrata. Aveti nevoie de 6 oua, 100 g zahar, 200 g nuci macinate.
Blat Delicia
Pentru blatul de tort cu nuca aveti nevoie de 4 galbenusuri, 100 g nuci macinate, 300 g zahar pudra, 200 ml apa clocotita.
Blat de tort cu nuca
Pentru blatul de tort cu cacao aveti nevoie de 340 g zahar, 100 ml lapte, 250 ml unt topit. Este usor de facut si foarte bun.
Blat de tort cu cacao
Blatul pentru tarta cu zmeura este foarte bun si va trebuie 100 g unt, 4 linguri de lapte.
Blat pentru tarta cu zmeura
Blaturile cu miere se pot umple cu orice fel de crema. Blaturile se fac in tava patrata. Sunt foarte bune.
Blaturi cu miere
Pentru foile cu amoniac se bat ouale cu zahar timp de 15 minute, apoi se adauga restul ingredientelor.
Foi cu amoniac
Foile cu cacao se fac usor si aveti nevoie de 250 g faina, 50 g untura, 50 g zahar, o lingurita de bicarbonat.
Foi cu cacaoCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparit
Aceasta este o reteta specifica zonei Bucovinei, iar pentru cozonacul bucovinesc va trebuie 1 kg faina extra.
Cozonac bucovinesc
Cozonacul de ciocolata cu alune se pudreaza cu zahar sau se acopera cu glazura de ciocolata.
Cozonac de ciocolata cu alunePentru cozonacul moldovenesc cu nuca sau mac aveti nevoie de 1 kg faina extra, 6 oua, 250 g zahar.
Cozonac moldovenesc cu nuca sau mac
Pentru pandispanul pufos aveti nevoie de 7 oua, 300 g zahar, zeama si coaja de la o lamaie, o lingura de cacao.
Pandispan pufos
Usor de facut, pentru checul cu branza dulce aveti nevoie de 3 oua, 19 linguri de ulei, optsprezece linguri de lapte.
Chec cu branza dulce
Pentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).
Chec delicios cu mere si nuci
Pentru checul cu nuca glazurat aveti nevoie de un pachet de praf pentru chec, 2 oua. Se face usor.
Chec cu nuca glazurat
Checul cu stafide si sos de lamaie se serveste decorat cu lamaie si sirop. Este un desert delicios.
Chec cu stafide si sos de lamaie
Checul marmorat trebuie sa-l lasam la rece pana a doua zi, ca sa se intareasca glazura.
Chec marmorat
Checul rapid se face foarte usor. Aveti nevoie de 5 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de apa.
Chec rapid
Cozonac gustos cu diverse umpluturi se poate face cu cu nuca, mac, rahat sau cacao. Este delicios.
Cozonac gustos cu diverse umpluturi
Rulada marmorata de ciocolata se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Este un desert foarte bun.
Rulada marmorata de ciocolata
Pentru ruladele mici, 6 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand galbenusurile.
Rulade mici
Rulourile cu creme diferite sunt delicioasa si usor de facut. Aveti nevoie de 300 g faina, 150 g unt sau margarina.
Rulouri cu creme diferite
Rulourile cu gem sunt simplu de facut. Va trebuie 150 g branza de vaci, 150 g unt, 150 g faina.
Rulouri cu gem
Pentru rulourile cu mere se face un aluat din 180 g faina, 2-3 linguri de smantana si putina sare.
Rulouri cu mere
Aluatul pentru rulourile delicioase cu mere, se face ca sa fie moale la mana, apoi se face foaie, se taie fasii si se adauga...
Rulouri delicioase cu mere
Pentru rulada delicioasa cu ciocolata, ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga ciocolata rasa si faina.
Rulada delicioasa cu ciocolata
Pentru rulada cu ciocolata si budinca aveti nevoie de 6 oua, 200 g zahar, 200 g faina. Este delicioasa.
Rulada cu ciocolata si budinca
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc