Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune...
Sos picant din rosiiSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se taie ceapa felii subtiri si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri...
Gustare vegetarianaSe curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...
Gustare studenteascaSe taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...
Prunisoare umpluteSe curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma...
Legume de sezon la cuptorSe toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe...
Sos acruSe pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...
Sos albSe pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...
Sos alb IISe spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otetSe alege spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se pune in apa care clocoteste. Si se tine pe foc 10 minute, se scoate, se...
Chifle umplute cu spanacSe face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carneAceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.
Crochete cu smantana in untSe curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...
Crochete de ciuperciDaca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.
Crochete de cascaval rasSe spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...
Ficatei cu sos picantSe curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...
Ficatei de pasare in hartie pergamentSe toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...
Mici falsiCartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...
Gustare caldaSe pune gheata in pahare, se toarna peste gheata: rom, Baccardi, vin rosu si sampanie. Se orneaza cu umbrelute.
Bautura „Ohio Black Beauty”Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte),...
Prajitura cu branzaSe pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se...
Spuma de fasole boabeSe taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...
Tartane cu unt si brinza sarataSe amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...
Tartine cu pasta de branzaSe aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...
Ciuperci umplute cu carneSe taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele...
Piscot stratificat cu rom si visineIn 100 ml de rom se pun stafidele cca 1-2 ore. In cupe pentru inghetata se rup bucati de piscot. Intre timp se amesteca cu un...
Prajitura SomloiPerele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...
Pere imbracate in aluatAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumePentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaO supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verdeEste un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.
Budinca de paste cu branzaPentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...
Mucenici moldovenesti (reteta video)Pregatim perele.
Pere in aluat umplute cu crema de nuci