patri03 - Rețete

Sos picant din rosii
Sosuri rosii

Sos picant din rosii

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune...

Sos picant din rosii
Sos „Robert"
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Gustare vegetariana
Mancaruri cu legume

Gustare vegetariana

Se taie ceapa felii subtiri si se pune intr-o cratita cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se taie felii subtiri...

Gustare vegetariana
Gustare studenteasca
Mancaruri cu carne

Gustare studenteasca

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza cu carnea care a fost fripta sau fiarta mai...

Gustare studenteasca
Prunisoare umplute
Mancaruri cu carne

Prunisoare umplute

Se taie capacele la prunisoare si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Miezul se inmoaie in lapte dulce, se farimiteaza si...

Prunisoare umplute
Legume de sezon la cuptor
Mancaruri cu legume

Legume de sezon la cuptor

Se curata legumele, se pun la fiert in apa calda cu sare si se scot dupa un sfert de ora. Se scurg si se pun intr-o forma...

Legume de sezon la cuptor
Sos acru
Sosuri albe

Sos acru

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe...

Sos acru
Sos alb
Sosuri albe

Sos alb

Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...

Sos alb
Sos alb II
Sosuri albe

Sos alb II

Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...

Sos alb II
Sos de hrean cu otet
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de hrean cu otet

Se spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...

Sos de hrean cu otet
Chifle umplute cu spanac
Mancaruri cu legume

Chifle umplute cu spanac

Se alege spanacul, se spala in mai multe ape, apoi se pune in apa care clocoteste. Si se tine pe foc 10 minute, se scoate, se...

Chifle umplute cu spanac
Canelloni cu carne
Mancaruri cu carne

Canelloni cu carne

Se face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...

Canelloni cu carne
Crochete cu smantana in unt
Aperitive cu oua

Crochete cu smantana in unt

Aceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.

Crochete cu smantana in unt
Crochete de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Crochete de ciuperci

Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...

Crochete de ciuperci
Crochete de cascaval ras
Aperitive cu branza

Crochete de cascaval ras

Daca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.

Crochete de cascaval ras
Ficatei cu sos picant
Mancaruri cu carne

Ficatei cu sos picant

Se spala ficateii, se curata de pielite, apoi se pun cu o ceasca de ulei intr-o cratita emailata. Se acopera cratita si se...

Ficatei cu sos picant
Ficatei de pasare in hartie pergament
Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare in hartie pergament

Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun cate doi sau trei in hartie pergament unsa bine cu unt. Se unge o tava cu...

Ficatei de pasare in hartie pergament
Mici falsi
Aperitive cu carne

Mici falsi

Se toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...

Mici falsi
Gustare calda
Mancaruri cu carne

Gustare calda

Cartofii se fierb in coaja, se curata cat sunt calzi, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei. O...

Gustare calda
Bautura „Ohio Black Beauty”
Cocktail-uri

Bautura „Ohio Black Beauty”

Se pune gheata in pahare, se toarna peste gheata: rom, Baccardi, vin rosu si sampanie. Se orneaza cu umbrelute.

Bautura „Ohio Black Beauty”
Prajitura cu branza
Prajituri

Prajitura cu branza

Se zdrobeste branza cu o furculita si se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala rasa. Se face moia (drojdie + lapte),...

Prajitura cu branza
Spuma de fasole boabe
Mancaruri cu legume

Spuma de fasole boabe

Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se...

Spuma de fasole boabe
Tartane cu unt si brinza sarata
Aperitive cu branza

Tartane cu unt si brinza sarata

Se taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...

Tartane cu unt si brinza sarata
Tartine cu pasta de branza
Aperitive cu branza

Tartine cu pasta de branza

Se amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...

Tartine cu pasta de branza
Ciuperci umplute cu carne
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci umplute cu carne

Se aleg ciuperci albe cu palaria adanca, se spala in mai multe ape, trecand cu mina usor peste lamele, se scot coditele si se...

Ciuperci umplute cu carne
Piscot stratificat cu rom si visine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscot stratificat cu rom si visine

Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele...

Piscot stratificat cu rom si visine
Prajitura Somloi
Prajituri

Prajitura Somloi

In 100 ml de rom se pun stafidele cca 1-2 ore. In cupe pentru inghetata se rup bucati de piscot. Intre timp se amesteca cu un...

Prajitura Somloi
Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...

Mucenici moldovenesti (reteta video)
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia