patri03 - Rețete

Ochiuri moldovenesti
Aperitive cu oua

Ochiuri moldovenesti

Se curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...

Ochiuri moldovenesti
Omleta cu ficatei de pasare
Aperitive cu oua

Omleta cu ficatei de pasare

Ficateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...

Omleta cu ficatei de pasare
Omleta cu parizer
Aperitive cu oua

Omleta cu parizer

Se taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...

Omleta cu parizer
Omleta cu piept de pasare
Aperitive cu oua

Omleta cu piept de pasare

Se face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...

Omleta cu piept de pasare
Omleta cu spanac
Aperitive cu oua

Omleta cu spanac

Se spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...

Omleta cu spanac
Omleta cu sos de ceapa
Aperitive cu oua

Omleta cu sos de ceapa

Se toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...

Omleta cu sos de ceapa
Omleta cu smantana
Aperitive cu oua

Omleta cu smantana

Se bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...

Omleta cu smantana
Omleta cu resturi de friptura
Aperitive cu oua

Omleta cu resturi de friptura

Resturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...

Omleta cu resturi de friptura
Ochiuri romanesti (posate)
Aperitive cu oua

Ochiuri romanesti (posate)

Asa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...

Ochiuri romanesti (posate)
Omleta frantuzeasca
Aperitive cu oua

Omleta frantuzeasca

Se curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...

Omleta frantuzeasca
Omleta cu ciuperci
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci

Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...

Omleta cu ciuperci
Omleta elvetiana
Aperitive cu oua

Omleta elvetiana

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...

Omleta elvetiana
Oua umplute cu pateu de ficat
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pateu de ficat

Se fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...

Oua umplute cu pateu de ficat
Omleta cu cartofi
Aperitive cu oua

Omleta cu cartofi

Se curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...

Omleta cu cartofi
Sos de sardele
Sosuri condimentate

Sos de sardele

Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie....

Sos de sardele
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...

Sos tartar
Sos de usturoi
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de usturoi

Se curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...

Sos de usturoi
Oua elvetiene
Mancaruri fara carne

Oua elvetiene

Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...

Oua elvetiene
Oua genoveze
Mancaruri fara carne

Oua genoveze

Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...

Oua genoveze
Oua umplute cu ficatei de pasare
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficatei de pasare

Ouale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...

Oua umplute cu ficatei de pasare
Oua umplute cu maioneza
Aperitive cu oua

Oua umplute cu maioneza

Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...

Oua umplute cu maioneza
Sos de hrean cu smantana
Sosuri albe

Sos de hrean cu smantana

Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...

Sos de hrean cu smantana
Sos de maioneza
Sosuri cu legume

Sos de maioneza

Galbenusurile tari si cele crude se amesteca bine intr-un vas adanc, se pune peste ele o lingura de mustar si se amesteca cu...

Sos de maioneza
Sos de maioneza calda
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de maioneza calda

lntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...

Sos de maioneza calda
Sos de macris
Sosuri albe

Sos de macris

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...

Sos de macris
Sos picant pentru carne rasol
Sosuri condimentate

Sos picant pentru carne rasol

Se desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...

Sos picant pentru carne rasol
Sos picant pentru peste
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos picant pentru peste

Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...

Sos picant pentru peste
Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Budinca cu branza si legume
Bucataras.RO

Budinca cu branza si legume

Din doar cateva ingrediente am facut o budinca tare buna si gustoasa.

Budinca cu branza si legume
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia