faina

Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori pentru ceai

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...

Pesmeciori pentru ceai
Supe de legume

Supa de ceapa si cascaval

Ceapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...

Supa de ceapa si cascaval
Aperitive cu oua

Conopida pane

Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...

Conopida pane
Prajituri

Prajitura ieftina cu mere

Se pune intr-un castron 1/1 pahar ulei, 1/2 pahar apa, faina cit cuprinde si putina sare. Se framinta si se face un aluat...

Prajitura ieftina cu mere
Prajituri

Prajitura cu ness

Blat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina....

Prajitura cu ness
Sosuri condimentate

Sos de usturoi

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....

Sos de usturoi
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti fara ou

Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....

Biscuiti fara ou
Torturi

Tort minune

Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...

Tort minune
Sosuri condimentate

Sos de mustar cu vin

Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...

Sos de mustar cu vin
Budinci

Budinca de clatite cu smintina

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...

Budinca de clatite cu smintina
Torturi

Tort Maricel

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...

Tort Maricel
Prajituri

Rulouri cu marmelada

Brinza, untul, zaharul, sarea si bicarbonatul se amesteca impreuna. Se adauga apoi faina si se framinta bine. Se intinde o...

Rulouri cu marmelada
Aperitive cu branza

Coltunasi cu brinza de vaca

Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...

Coltunasi cu brinza de vaca
Aperitive cu branza

Budinca de malai cu brinza de vaci

Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...

Budinca de malai cu brinza de vaci
Prajituri

Prajitura foarte simpla cu mere

Se amesteca faina, margarina si zaharul pina se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele...

Prajitura foarte simpla cu mere
Prajituri

Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdie

Papanasi din mere cu drojdie. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a...

Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdie
Prajituri

Cornulete (de vanilie) cu nuci

Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face...

Cornulete (de vanilie) cu nuci
Mancaruri cu carne

Gaina cu gutui

Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina,...

Gaina cu gutui
Mancaruri cu legume

Mincare de gulii

Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si...

Mincare de gulii
Paste si pizza

Macaroane cu carne in foaie

In cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...

Macaroane cu carne in foaie
Torturi

Tort Othello

In spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua,...

Tort Othello
Aperitive cu oua

Chec aperitiv - deosebit

Se freaca margarina, se incorporeaza faina si ouale si se subtiaza cu vin. Se adauga sunca si maslinele, praful de copt...

Chec aperitiv - deosebit
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Budinci

Budinca fina de lamiie

Se fierbe o lamiie cu coaja 3 ore continuu pina se topeste. Se scoate si se freaca cu o lingura de faina, 8 galbenusuri, ¾...

Budinca fina de lamiie
Prajituri

Prajitura diplomat

Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit....

Prajitura diplomat
Clatite

Clatite cu dulceata

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul...

Clatite cu dulceata
Prajituri

Placinta cu mere

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe...

Placinta cu mere
Torturi

Dobos-tort cu ciocolata

Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma...

Dobos-tort cu ciocolata
Prajituri

Prajitura Mariana

Se freaca untul cu zaharul, se adauga faina, ouale unul cite unul, vanilia taiata bucati, coaja de lamiie rasa si stafidele...

Prajitura Mariana
Aluaturi

Piinea episcopului

Se freaca bine ouale intregi cu galbenusurile, zaharul pudra, coaja de la o lamiie si faina. Se bat bine si se adauga...

Piinea episcopului
Borsuri

Bors de urzici cu orez si boia

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...

Bors de urzici cu orez si boia
Mancaruri cu legume

Conopida cu sos de smintina

Se spala conopida, se desface in buchetele, se fierbe in apa clocotita. In acest timp, se prepara un sos alb din margarina,...

Conopida cu sos de smintina
Prajituri

Placinta cu mere, de post

Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine...

Placinta cu mere, de post
Mancaruri cu carne

Creier in aluat

Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si...

Creier in aluat
Mancaruri cu varza

Varza sferturi

Varza se taie in sferturi; se inlatura cotoarele apoi fiecare bucata de varza se trece prin faina si se prajeste in ulei...

Varza sferturi
Prajituri

Tarta cu prune

Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava...

Tarta cu prune
Prajituri

Halva turceasca

Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pina ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu...

Halva turceasca
Mancaruri cu carne

Cotlete de porc pane

Se bat cotletele usor cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza, se dau prin oul putin batut, apoi prin faina, din nou...

Cotlete de porc pane
Budinci

Budinca de clatite cu brinza

Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...

Budinca de clatite cu brinza
Prajituri

Prajitura Furnicuta

Blat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace....

Prajitura Furnicuta
Prajituri

Prajitura "Zi si noapte"

Se freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....

Prajitura "Zi si noapte"
Prajituri

Prajitura "Alba ca zapada"

Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...

Prajitura "Alba ca zapada"
Aperitive cu carne

Aperitiv Zestran

Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...

Aperitiv Zestran
Sufleuri

Sufleu japonez

Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...

Sufleu japonez
Mancaruri cu legume

Tocanita de ciuperci si rosii

Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...

Tocanita de ciuperci si rosii
Mancaruri cu ciuperci

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci

Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Sosuri albe

Sos alb pentru salata orientala

Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...

Sos alb pentru salata orientala
Aperitive cu branza

Rulada cu brinza si marar

Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca...

Rulada cu brinza si marar
Supe de legume

Supa crema de chimen

Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...

Supa crema de chimen
Torturi

Tort Napoleon

Untul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se...

Tort Napoleon