Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceaiCeapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascavalSe desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...
Conopida paneSe pune intr-un castron 1/1 pahar ulei, 1/2 pahar apa, faina cit cuprinde si putina sare. Se framinta si se face un aluat...
Prajitura ieftina cu mereBlat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina....
Prajitura cu nessIn zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....
Sos de usturoiIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiSe amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....
Biscuiti fara ouSe framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...
Tort minuneSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...
Sos de mustar cu vinSe freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...
Budinca de clatite cu smintinaSe bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...
Tort MaricelBrinza, untul, zaharul, sarea si bicarbonatul se amesteca impreuna. Se adauga apoi faina si se framinta bine. Se intinde o...
Rulouri cu marmeladaSe face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...
Coltunasi cu brinza de vacaSe freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...
Budinca de malai cu brinza de vaciSe amesteca faina, margarina si zaharul pina se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele...
Prajitura foarte simpla cu merePapanasi din mere cu drojdie. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a...
Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdieSe freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face...
Cornulete (de vanilie) cu nuciBucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina,...
Gaina cu gutuiSe curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si...
Mincare de guliiIn cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...
Macaroane cu carne in foaieIn spuma de albusuri si zahar se pun cele 9 galbenusuri, pe rind cite unul batind intr-una cu lingura. Se adauga cacaua,...
Tort OthelloSe freaca margarina, se incorporeaza faina si ouale si se subtiaza cu vin. Se adauga sunca si maslinele, praful de copt...
Chec aperitiv - deosebitSe prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropelSe fierbe o lamiie cu coaja 3 ore continuu pina se topeste. Se scoate si se freaca cu o lingura de faina, 8 galbenusuri, ¾...
Budinca fina de lamiieDin oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit....
Prajitura diplomatSe pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul...
Clatite cu dulceataSe face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se dau pe...
Placinta cu mereGalbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma...
Dobos-tort cu ciocolataSe freaca untul cu zaharul, se adauga faina, ouale unul cite unul, vanilia taiata bucati, coaja de lamiie rasa si stafidele...
Prajitura MarianaSe freaca bine ouale intregi cu galbenusurile, zaharul pudra, coaja de la o lamiie si faina. Se bat bine si se adauga...
Piinea episcopuluiCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...
Bors de urzici cu orez si boiaSe spala conopida, se desface in buchetele, se fierbe in apa clocotita. In acest timp, se prepara un sos alb din margarina,...
Conopida cu sos de smintinaSe amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine...
Placinta cu mere, de postSe amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si...
Creier in aluatVarza se taie in sferturi; se inlatura cotoarele apoi fiecare bucata de varza se trece prin faina si se prajeste in ulei...
Varza sferturiSe face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava...
Tarta cu pruneSe incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pina ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu...
Halva turceascaSe bat cotletele usor cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza, se dau prin oul putin batut, apoi prin faina, din nou...
Cotlete de porc paneSe bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...
Budinca de clatite cu brinzaBlat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace....
Prajitura FurnicutaSe freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....
Prajitura "Zi si noapte"Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...
Prajitura "Alba ca zapada"Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...
Aperitiv ZestranSe freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonezCeapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosiiFeliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciSe incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...
Sos alb pentru salata orientalaSe pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca...
Rulada cu brinza si mararSe incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...
Supa crema de chimenUntul incalzit se amesteca cu smintina, se pune bicarbonatul si se amesteca bine. Se adauga faina si se framinta pina cind se...
Tort Napoleon