Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarSe fierb cartofii si morcovul. Sfecla rosie se fierbe sau se coace la cuptor(e de preferat, ca pastreaza gustul). Ceapa se...
Salata cu macrou afumatHreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare....
Hrean in otetSe amesteca ardeii in otet, la foc mediu. Se pune sarea si se mai lasa cinci minute. Se ia vasul de pe foc si dupa ce se...
Sos TabascoSe rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca...
Minestra di CavalfioreAluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeuraSe amesteca bine toate ingredientele.
Sos marinat cu otet si piperSe curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de...
Sarmale de varza umplute cu svaiterSe face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...
Pasteta de vitelCiupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata,...
Drob de ciuperciTelina fiarta si racita se taie in bucati. Se asaza pe farfurie, deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet, sare, verdeata...
Salata de telinaPipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata...
Tocanita de pipoteUna din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinataUna din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinataPestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca...
Marinata de macrouMerele se rad, castraveciorii se taie cubulete, ceapa se toaca. Se amesteca totul cu ulei si otet de vin. In loc de ulei si...
Salata de mere cu castraveti acriSe curata de coaja ridichile si se rad. Se sareaza si se lasa 30 minute. Se storc si se amesteca cu untdelemn si putin otet....
Salata de ridichi negreCiupercile curatate si fierte bine se taie in felii, se amesteca cu sos de ulei, sare si otet, iar deasupra se presara...
Salata de ciuperciSfecla coapta se curata de coaja si se taie felii, se asaza in borcan, se presara cu sare si chimen, dupa gust, se toarna...
Salata de sfeclaSe freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...
Bastonase din cascaval pentru ceaiSe trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot receSe amesteca cu sare si se freaca cu mina pina ce se moaie. Se adauga ulei, otet si zahar. Se amesteca bine. Alt mod de...
Salata de varza rosie dulceSe amesteca galbenusurile cu smintina si hreanul ras. Se pune vasul in baia de apa. Se adauga sare, zeama de lamiie si otet....
Sos de hreanOtetul, apa, zaharul, sarea, mierea si condimentele se pun la fiert pina amesetcul clocoteste. Se spala gogosarii, se taie in...
Gogosari la otet cu miereSe coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca bine. Se face o maioneza dintr-un galbenus, se acreste cu otet si...
Salata de vinete cu maslineBamele, curatate si spalate, se tin 1 ora in apa cu sare si otet. Bucatile de pui se prajesc in untura pina se ingalbenesc,...
Pui cu bameSe aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul...
Gogosari in otetSe taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe...
Sos picantVinetele si gogosarii se coc, apoi se taie cuburi si fisii, se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu otet, zahar si ulei...
Salata de vinete cu gogosariCiupercile curatate si spalate se fierb foarte bine si se taie felii. Se amesteca incet cu uleiul, otetul, piperul, sarea si...
Salata de ciuperci cu otetSe amesteca ingredientele, se fierbe amestecul, se raceste si se toarna in borcan. Se pune celofan, se leaga si se pastreaza...
Struguri in otetSe curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa...
Salata de ciuperciGogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi,...
Legume asortate in otetSe fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau...
Zacusca de conopidaLegumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie...
Salata parizianaSe coc ardeii, se curata de pielita, se spala cu apa rece si se taie fisii. Separat se face sosul de ulei, otet si sare, se...
Salata de ardei coptiSe taie varza foarte fin (sau se rade pe razatoare), se sareaza, se amesteca si se stoarce apoi se opareste cu otet. Separat...
Salata de varza rosie cu mereSe fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, se scurge bine si se pune peste ea sosul format, in timp ce fierbe, din...
Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeataSe curata si se taie legumele, se pun intr-o cupa, se adauga fasolea fiarta in prealabil (sau conserva). Se condimenteaza cu...
Salata de primavara cu fasole boabeSe prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...
Peste in aluatSe tine creierul in apa rece ca sa iasa tot singele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si...
Sufleu de creierSe alege partea cea mai groasa a burtii - muche de burta - se spala in multe ape, se opareste cu apa clocotita cu otet si...
Ciorba de burta de vacaSe spala sfecla si se fierbe. Separat, se fierbe apa cu otetul si putina sare. Se curata sfecla, se taie rondele, se pune...
Sfecla rosie la otetSe taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de...
Salata de ceapa cu peste si maionezaSe freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie...
Pesmeciori cu smintinaSe curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din...
Ficat la cuptor cu otet si smintinaSe curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in apa calduta cu sare si 1 lingura de...
Salata de creierCiupercile se curata si se spala bine, apoi se fierb 15 minute in apa clocotita cu sare si otet; cind sint gata se taie...
Salata de ciuperci cu cartofiSe fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se...
Salata de fasole verde cu usturoi