sos-pentru-salata-de-fructe

Mancaruri cu carne

Prepararea suncii

Pentru prepararea suncii se scoate frumos pulpa, fara sa se rupa carnea si se taie cate putin din margini ca sa capete forma...

Prepararea suncii
Paine

Paine cu lapte delicioasa

Pentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...

Paine cu lapte delicioasa
Paine

Paine cu cartofi traditionala

Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...

Paine cu cartofi traditionala
Paine

Chifle cu lapte

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...

Chifle cu lapte
Ciorba de dovlecei cu smantana
Ciorbe

Ciorba de dovlecei cu smantana

Ciorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceste retete de ciorba trebuie sa folositi 1...

Ciorba de dovlecei cu smantana
Bauturi cu vin

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie

Pentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...

Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie
Cocktail-uri

Sodou simplu cu lapte

Pentru sodou simplu cu lapte se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema...

Sodou simplu cu lapte
Sucuri fructe si legume

Limonada simpla

Pentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...

Limonada simpla
Lichioruri

Visinata simpla

Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale...

Visinata simpla
Siropuri

Sirop de visine simplu

Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au...

Sirop de visine simplu
Lichioruri

Lichior de portocale cu lamaie

Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...

Lichior de portocale cu lamaie
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Lichior de anason cu scortisoara si coriandru
Lichioruri

Lichior de anason cu scortisoara si coriandru

Pentru lichiorul de anason cu scortisoara si coriandru se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte...

Lichior de anason cu scortisoara si coriandru
Lichioruri

Lichior de cassis

Pentru lichiorul de cassis se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se...

Lichior de cassis
Inghetate

Serbet de visine simplu

Pentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...

Serbet de visine simplu
Inghetate

Serbet de lamaie cu vanilie

Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...

Serbet de lamaie cu vanilie
Serbet de ciocolata cu vanilie
Inghetate

Serbet de ciocolata cu vanilie

Serbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...

Serbet de ciocolata cu vanilie
Inghetate

Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...

Serbet de zahar ars simplu
Serbet de cafea
Inghetate

Serbet de cafea

Pentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...

Serbet de cafea
Conserve de iarna

Peltea de zmeura simpla

Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.

Peltea de zmeura simpla
Conserve de iarna

Peltea de mere

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...

Peltea de mere
Dulceata

Peltea de gutui simpla

Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...

Peltea de gutui simpla
Inghetate

Serbet de capsuni

Pentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...

Serbet de capsuni
Inghetate

Serbet de zmeura

Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....

Serbet de zmeura
Inghetate

Serbet de trandafir

Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...

Serbet de trandafir
Dulceata de caise coapte cu lamaie
Dulceata

Dulceata de caise coapte cu lamaie

Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...

Dulceata de caise coapte cu lamaie
Dulceata

Dulceata delicioasa de gutui

Pentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...

Dulceata delicioasa de gutui
Dulceata

Dulceata delicioasa de portocale

Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...

Dulceata delicioasa de portocale
Budinca cu Viermi pentru Halloween
Budinci

Budinca cu Viermi pentru Halloween

Budinca cu Viermi pentru Halloween este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie doar sa pregatiti...

Budinca cu Viermi pentru Halloween
Dulceata

Dulceata de cirese albe cu vanilie

Pentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...

Dulceata de cirese albe cu vanilie
Dulceata

Dulceata de caise verzi cu lamaie

Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se...

Dulceata de caise verzi cu lamaie
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala...

Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...

Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)
Dulceata delicioasa de fragi
Dulceata

Dulceata delicioasa de fragi

Dulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...

Dulceata delicioasa de fragi
Dulceata

Dulceata delicioasa de trandafir

Pentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...

Dulceata delicioasa de trandafir
Dulceata

Marmelada de caise cu coaja

Pentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.

Marmelada de caise cu coaja
Dulceata

Marmelada de prune

Pentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....

Marmelada de prune
Dulceata

Magiun (povidla)

Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau,...

Magiun (povidla)
Dulceata

Marmelada delicioasa de mere

Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...

Marmelada delicioasa de mere
Dulceata

Marmelada gustoasa de portocale

Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.

Marmelada gustoasa de portocale
Dulceata

Pasta de gutui (Chitonoaga)

Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba...

Pasta de gutui (Chitonoaga)
Cartofi copti legati
Mancaruri cu cartofi

Cartofi copti legati

Cartofi copti legati este o mancare simpla si gustoasa. Pentru a face cartofii copti in acest fel va trebuie o rotita mica de...

Cartofi copti legati
Prajituri

Prajitura Francisc

Prajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.

Prajitura Francisc
Dulceata

Dulceata de prune coapte

Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor...

Dulceata de prune coapte
Dulceata

Marmelada simpla de caise

Pentru marmelada de caise se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi. Se pun intr-un castron impreuna...

Marmelada simpla de caise
Prajitura Sfaramata
Prajituri

Prajitura Sfaramata

Prajitura Sfaramata cu mere este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere trebuie sa folositi circa 1 kg de mere.

Prajitura Sfaramata
Inghetate

Casata de fructe

Pentru casata de fructe se pregateste compozitia ca pentru orice inghetata de fructe si se amesteca cu 300 g frisca batuta.

Casata de fructe
Inghetate

Casata de crema

Pentru casata de crema se pregateste compozitia ca pentru orice inghetata de vanilie, cafea, zahar ars, la care se adauga 300...

Casata de crema
Inghetate

Cafe glace cu frisca si vanilie

Pentru cafe glace aveti nevoie de lapte, cafea concentrata, zahar, frisca si vanilie. Se fac la filtru trei decilitri de...

Cafe glace cu frisca si vanilie
Dulceata

Marmelada de capsuni

Pentru marmelada de capsuni se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se...

Marmelada de capsuni
Inghetate

Inghetata de fragi

Pentru inghetata de fragi se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se...

Inghetata de fragi