Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosii
Se alege o ceasca de orez, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbanta intr-o cratita o lingura buna de unt, se pune...
Risotto cu sos de rosii
Se pun ouale intr-o cratita de pamant, se adauga nucile macinate si zaharul. Se amesteca toate bine pe foc moale, pana incep...
Prajitura cu nuca
Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu...
Sos pentru salata de pesteSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzesc
2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa...
Pui marocan cu rosii, vinete si alune
Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc,...
Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline
Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...
Placinta cu branza de burduf si marar
Din faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...
Langosi a la Cluj
Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa...
Tort diplomat
Carnea se taie bucati, se rumeneste in ulei pe ambele parti, dupa care se aseaza intr-o cratita impreuna cu vinul,...
Pulpa de miel cu busuioc
Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...
Gerbeaud cu miere
Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin...
Oua "Ratusca"
Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand...
Tort de mere
Se fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare. Se pregatesc cu otet, ulei, sare si piper.
Salata de melci
Se taie banana in felii de 1/2 cm grosime. Merele se curata de coaja, se taie in cubulete se fierb cu zaharul si se lasa la...
Salata exotica rece
Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul...
Aperitiv de primavara
Se da prin razatoare marul intr-un bol, se taie banana cubulete mici, se adauga cateva stafide si se sfarma peste 2 biscuiti,...
Salata de mere date prin razatoare
1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se...
Lizertort de ciocolata
1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte...
Tikka de pui
Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa si...
Ciuperci umplute
Poti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...
Ciuperci umplute cu branza
Se bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...
Omleta
Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...
Galusti cu prune
Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...
Drob de miel in prapur
Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...
Chebab
Se taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in...
Anghemacht de miel
Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii,...
Prajitura cu smochine
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu ciocolata
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...
Cozonaci obisnuiti
Se toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...
Unt cu verdeata
Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate...
Oua puisor
Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...
Sarmalute foitaj
Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand...
Betisoare cu nuci si miere
Se taie salamul in bucatele mici, varza se taie si ea. Din usturoi se face mujdei. Se pun toate ingriedentele intr-un castron...
Deliciosa
Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de miel
Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...
Friptura de miel
Se spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel pane
Se scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in...
Cotlet de miel umplut
Se rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanac
Se mixeaza branza cu ceapa taiata marunt si 3 linguri de ulei, sare si piper. Se unge fiecare felie de sunca cu 1 lingura de...
Rulouri cu sunca si branza
Ouale de fierb tari, dupa care se decojesc. Se taie marunt ouale si nuca apoi se amesteca bine cu branza de vaci. Se unge...
Rulouri de sunca cu oua si nuca
Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana...
Tort de ciocolata
Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja...
Tort de mac din Hajdusag
Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua...
Salata din ciuperci si piept de pui
Legumele crude se spala bine si se curata de coaja daca e cazul. Se rad pe razatoarea mica morcovii, gulia, ardeiul si...
Salata din cruditati
Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...
Budinca de carne cu stevie
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu...
Lichior de oua
Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt...
Budinca de brinza cu spanac
Se fac 2 foi: Prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema (albusurile batute spuma cu 1 lingura apa si 150 gr....
Prajitura cu nuca de cocos
Se bat albusurile spuma de la cele 6 oua adaugind apa; separat se adauga galbenusurile cu zaharul. Se amesteca cele doua...
Prajitura Melania
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc