Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora. Intre timp se prepara...
Placinta ardeleneasca cu branza
Se amesteca 10 albuse batute spuma cu o cana de zahar, 2linguri de faina, cu fructele taiate, cu nuca maruntita si cu coaja...
Tort de Ness
Se framanta laptele praf cu margarina pana nu mai sunt cocolosi. Se imparte in doua parti egale. Intr-o jumatate se pune...
Ciocolata alb-negru
Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O...
Biftec pe piatra
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din...
Stridi cu sos de sampanie (10 portii)
Se adauga peste lapte o jumatate de ceasca de apa si se pune pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, se adauga pestele si...
File de calcan cu lapte
Se da sfecla prin razatoare (prin ochiurile mai mari), se stropeste cu ulei si otet, se presara sare. Inainte se servire se...
Salata de sfecla
Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine....
Tort de lamaie si smantana degresata
Se fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovlecei
Se oparesc migdalele si se curata de coaja. Se trec prin masina de pisat nuci, si se amesteca cu zaharul pisat. Se topeste...
Tort de ciocolata cu migdale
Intr-o cratita sau un castron mai mare se pune vinul, vodca si siropul mestecand mereu pentru a se topi bine siropul. Se...
Florio
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de...
Tochitura
Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul...
Salata de vinete Mustafa
Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...
Peste cu sos pescador
Se amesteca bine ouale cu paharul de iaurt, se adauga zaharul, uleiul, faina, praful de copt, mirodeniile. La sfarsit se...
Chec economicSpaghetele cu sos de rosii si masline (spaghetti alla puttanesca) sunt o reteta delicioasa de paste italiene. La prepararea...
Spaghetti alla Puttanesca
1. Se spala puiul, se sterge si se taie in 8; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu 1/2 din cantitatea...
Pui cu sos de lamaie
Se taie rondele macroul si se aseaza intr-un vas yena (sau unul rezistent la microunde), se stropeste cu putin ulei, se taie...
Macrou in cada
Se sareaza feliile de ceafa apoi numai pe o parte se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si cimbrul se aseaza felia de...
Rulouri de ceafa de porc cu cartofi
Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii...
Gulas cu galuste
Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se...
Friptura inabusita
Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o...
Budinci mici de ficat
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel,...
Fricassee de pui
Se curata de codite 1/2 kg capsuni spalate, si bine scurse pe o sita. Se trec apoi prin sita si se freaca cu 1/4 kg zahar...
Sufle de capsuni
Merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se toaca carnea, se rumeneste...
Mere umplute
Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...
Bors pescaresc (oceanic)
Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de...
Salata de bame
Se taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o...
Lapte de pasare
Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...
Cozonac neframantat
Spanacul se fierbe, se scurge bine si se toaca. Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu rosiile intr-o tigaie cu putin...
Ciorba de spanac cu lapte batut
Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra....
Prajitura Carte Noire
Se fierbe carnea de pui si se lasa la rece. Se toaca carnea si cipercile cubulete. Se adauga maioneza. Se piseaza usturoiul...
Salata de pui cu ciuperci
Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...
Cozonac usor si bun
Se pune in tigaie uleiul cu usturoiul, se adauga ardeiul taiat subtire, vanata taiata subtire, se lasa sa se patrunda, se...
Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)
Se scoate miezul celor 2 felii de paine. Trebuie sa aiba aspectul unor coroane ingrosate cu putin miez. Se pun apoi in...
Oua cochete
Se dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...
Spuma capucino
Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-Mops
Se oparesc nucile si se curata de pielita. Se fierbe sfecla si apoi se curata, se da in clocot telina, se curata merele si...
Salata de nuci cu telina
Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se...
Sos maioneza
Untul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picantRosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o...
Supa de rosii cu oua
Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin - nu foarte mult insa (nu...
Crochete cu unt si marar
1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm...
Budinca de cozonac III
Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se...
Omleta
1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g...
Rulouri Parker
Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...
Bors de cartofi cu ochiuri
Se prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si...
Rosii umplute cu ficatei
Se toaca spanacul (in prealabil stors), se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in unt pana devin transparente. Se adauga...
Lasagna fina cu spanac
Se curata porumbeii, se sareaza si daca ficatul nu a fost atins de fiere, se pune inauntru. Se invelesc in felii subtiri de...
Porumbei fripti
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc