Pentru blat se freaca galbenusurile cu uleiul, iar separats e bat albusurile spuma cu zaharul, apa si 2 linguri zeama de...
Prajitura insiropata
Se amesteca faina cu apa, laptele, drojdia, zaharul. Se adauga uleiul, sare, piper si se framanta bine aluatul. Separat, se...
Pizza cu zacusca
Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte, sare, piper, ceapa tocata fin, putin usturoi, 1 ou crud, marar,...
Rulada de carne
Se intinde jumatate din aluatul de foietaj intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace...
Placinta rumena si gustoasa
Se toaca marunt patrunjelul, ceapa si jumatate din ciuperci. Se amesteca cu crema de branza si cu galbenusul, apoi se...
Piept de pui umplut
Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la...
Saramura de peste
Se amesteca drojdia cu putin lapte si zahar. Se lasa totul la dospit 15 minute, apoi se adauga restul de ingrediente si se...
Paine cu cas
Se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se toarna 200 ml apa calda si se amesteca. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca...
Paine parfumata
Se freaca untul cu zaharul si cu putina sare, pana devine spumos. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, apoi laptele, faina,...
Chec insiropatSigur, nu se compara cu Tiramisu reţeta originala, dar pentru cine e la dieta si nu poate renunta la dulce este perfect....
Tiramisu reţetă cu crema de iaurt
Se pune carnea taiata cubulete la fiert. Intre timp se curata si se taie dupa preferinta legumele. Se caleste ceapa in putin...
Ciorba de porc
Se caleste ceapa marunt, apoi se adauga zarzavaturile tocate marunt si apa. Cand incepe totul sa fiarba, se adauga...
Supa din maruntaie de pui
Se desface drojdia in iaurt, apoi se adauga faina si se lasa la crescut la cald, timp de 30-40 de minute. Se iau din...
Gogosele aperitiv
Se intinde aluatul de foietaj si se taie in patratele.Se ung formele de tartine cu ulei si se imbraca cu patratele de...
Tartine cu ciuperci
Se curata dorada si se cresteaza putin pe lateral. Se condimenteaza pestele cu sare si piper, dupa gust. Se pun cateva...
Dorada in vin alb
Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul...
Gutui in sos de vin
Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se formeaza o coca, din care se fac 4 foi, ce se coc pe fundul unei tavi....
Foi de dobos cu crema de ness
Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua...
Placinta cu mere si nuci
Se pune uleiul intr-o tava, se adauga ceapa solzisori, usturoiul si se condimenteaza. Se introduce tava in cuptor 10 minute,...
Peste cu vin la tava
Se caleste ceapa tocata impreuna cu carnea, orezul, sare, piper, cimbru. Cu acest amestec se formeaza sarmalele in frunze de...
Sarmale in foi de vita
Se pune la fiert gaina, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si boabele de piper. Se adauga sare, iar dupa ce s-a fiert, se...
Supa de gaina cu taitei de casa
Se fierb cartofii, apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu increle si se adauga treptat uleiul. Se...
Icre cu cartofi
Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma...
Prajitura saseasca
Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca bine untul cu zaharul, coaja de lamaie si sare. Se inglobeaza pe rand ouale,...
Kuglof cu iaurt
Se dezoseaza, se feliaza si se bate usor pieptul. Se condimenteaza cu sare, piper, iar carnea ramasa se toaca marunt si se...
Rulada din piept de pui
Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de...
Tocana poloneza de vitel
Carnea se inabusa timp de 1-2 minute in ulei si cateva linguri de apa. Se adauga 100 ml apa fierbinte, condimentele, dupa...
Lipii cu sos bolognez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane