Se curata si se taie ardeiul in bucati mari. Se taie ceapa si costita cubulete si se pun la calit in ulei. Se adauga ardeiul,...
Pui spaniol cu ardei gras
Se taie pieptul in fasii subtiri, apoi se pune la prajit in putin ulei. Cand e gata, se scoate si se pune deoparte, iar in...
Mancare chinezeasca
Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie in cuburi si se calesc 10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavat...
Supa de rosii cu galuste de branza
Se curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...
Macrou cu patrunjel
Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...
Bors moldovenesc cu fasole boabe
Se coc jumatatile de gogosari, la foc mare. Se curata si se taie bucati. Intre timp se fierb ghebele, se clatesc, se sareaza...
Tocanita de ghebe
Verzele murate se desfac in foi. Se ia carnea de porc, se toaca la masina de tocat impreuna cu ceapa, se adauga orezul si se...
Sarmale muntenesti
Se sparg ouale si se amesteca cu o furculita. Se taie bucati crenvustiul, salamul si cascavalul si se adauga peste oua. Se...
Omleta lipoveneasca
Se toaca carnea prin masina de tocat, apoi se adauga ceapa, painea inmuiata in lapte si faramitata, 3 linguri ulei, piperul,...
Chifetele moldovenesti
Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi...
Aperitiv pentru bere
Se toaca marunt carnea si ceapa, apoi se condimenteaza sis e pun pe foc, la fiert. Se scurge apoi tocana de sos si grasime si...
Kebab ardelenescSe face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20 minute sa creasca. Se intinde apoi in foaie si se...
Briose pizza
Se curata pastravii de solzi, se spala bine, apoi se toaca marunt ceapa, rosiile si patrunjelul. Se asaza intr-o tava un...
Pastrav la tava
Se taie carnea cubulete, apoi se pune la inabusit. Se adauga ardeii tocati marunt, sare si se lasa la fiert in sucul propriu,...
Mancare ardeleneasca
Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina...
Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca
Se curata ceapa si prazul, apoi se taie bucatele. Se fierb inabusit pana capata culoarea galbuie. Se toarna apa cat sa...
Mancare de praz cu ochiuri
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava...
Tort cu crema de ciocolata
Se amesteca faina, praful de copt si untul. Se amesteca laptele cu apa si putina sare, apoi se adauga peste faina. Se...
Potcoava cu cas
Se feliaza pieptul de pui, apoi se bate cu ciocanul de snitel. Se pune deasupra cate un somon, o bucata de surimi, apoi se...
Specialitate cu pui, somon si cascaval
Se amesteca 1 lingurita de sare in 500 ml apa calduta. Se adauga faina intr-un castron mare, se adauga apa cu sare si se...
Suberec cu pui
Se amesteca nuca de cocos cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile, apoi se...
Bilute de cocos
Se pune ceapa maruntita la calit. Se adauga apoi carnea si cateva frunze de telina tocate marunt. Se lasa la fiert...
Carne de porc cu sos de prune
Se dau morcovul si cartoful pe razatoarea mica. Se scurg bine de zeama si se amesteca impreuna cu carnea, oual, patrunjelul,...
Chiftelute de pui cu fulgi de porumb
Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti....
Tort de biscuiti cu bezele

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane