Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de...
Prajitura cu branza si ciocolataBranza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si...
Cuiburi pufoaseIntai de toate am dat drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 C. Am amestecat faina cu alunele macinate; am separat ouale....
Prajitura cu alune si branza
Se framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2...
Prajitura cu branza dulceRosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu...
Sarmalute libaneze in foi de vitaTabouleh este o reteta de salata libaneza foarte sanatoasa si gustoasa. Salata se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Tabouleh - salata libanezaCastravetele se curata subtire, se razuieste si se puna in sita (strecurator), pentru a se scurge zeama. Amestecam...
Sos Tzatziki
1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi...
Vinete confiate in ulei
Salata verde, rosia si ardeiul se taie fasii subtiri si se amesteca intr-un vas. Adaugam sare, piper, cascavalul ras si...
Salata de ton
Rosiile, cascavalul si mozarella se taie rondele si se pun intr-un vas. Uleiul din conserva de ton se amesteca cu...
Salata de ton cu rosii
Taiteii se fierb in apa putin sarata. Se strecoara, se clatesc cu apa rece, se scurg bine. Ouale se fierb, merele se curata...
Salata de taitei cu rosii si oua
Salata se spala bine, apoi se scurge. Amestecam rosiile si ouale taiate fasii, maioneza, patrunjelul tocat marunt si...
Salata de iarnaSe bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre...
Kibbe (chiftele) prajit
Se racesc paharele de vin alb. In paharele bine racite se toarna lichiorul- de Cassis, apoi se umplu cu vinul alb. Tort...
Coctail Aperitiv
Umplem paharele oe jumatate cu gheata. Se toarna sucul de portocale si vodca, amestecand cu lingurita de bar. In final,...
Coctail Wallbanger
Umplem paharele pe jumatate cu gheata. Se toarna brandy-ul si bitter-ul Angostura, amestecand cu lingurita de bar. In final,...
Coctail de petrecere
1.-intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. 2.-incalzeste laptele intr-o craticioara pana ajunge la punctul de...
Inghetata de miere
Porumbul se fierbe in apa cu putina sare, apoi se scurge bine. Ceapa se taie rondele, rosiile se taie fasii. Ardeiul si...
Salata de porumb si crenvustiFierbi orezul in apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Dai intr-un jet de apa rece si rastorni intr-un castron mai...
Salata arabeascaChiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in...
Kafta (chiftele) cu cartofi
Pregatim dupa gust, un amestec de apa, otet, ulei, zahar si sare. In acest amestec vom fierbe varza taiata foarte subtire...
Salata mixta de varzaIntr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se...
Moghrabieh (cus cus libanez)Am facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonAmestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le...
Kofta (chiftele) tajineCarnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine...
Salona cu carne de vita
Se faina intr-un bol larg si in mijloc se aseaza bucatile de unt galbenusul si un praf de sare. Se incorporeaza incetul cu...
Pate brisée
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori