Toate retetele

Bors de urzici
Borsuri

Bors de urzici

Se spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...

Bors de urzici
Bors de sfecla(moldovenesc)
Borsuri

Bors de sfecla(moldovenesc)

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...

Bors de sfecla(moldovenesc)
sos de smantana
Sosuri albe

sos de smantana

Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

sos de smantana
Sos de fragi sau capsune
Sosuri pentru dulciuri

Sos de fragi sau capsune

se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba.Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin.Se amesteca...

Sos de fragi sau capsune
Sos de rom
Sosuri pentru dulciuri

Sos de rom

Se inmoaie amidonul in apa rece.Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devine o crema.Se toarna laptele...

Sos de rom
Sos de portocale
Sosuri pentru dulciuri

Sos de portocale

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocale pana devin spumoase,apoi se adauga vinul si zeama de portocale.Se...

Sos de portocale
Sos de ciocolata
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Se fierbe cacaua cu zaharul,in apa,pe foc mic,amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.

Sos de ciocolata
Sos din gemuri pentru budinci
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Supa crema de porumb
Supe de legume

Supa crema de porumb

Se alege si se spala porumbul,apoi se pune in apa rece sa fiarba.Legumele se curata,se taie bucatele si se inabusa in...

Supa crema de porumb
Supa crema de gris
Supe de legume

Supa crema de gris

Se prepara o supa de legume.Se strecoara,se indeparteaza legumele si in supa se pune grisul in ploaie,amestecand bine,apoi se...

Supa crema de gris
Sos pentru legume
Sosuri albe

Sos pentru legume

Se prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.

Sos pentru legume
Sos cu pesmet
Sosuri albe

Sos cu pesmet

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.

Sos cu pesmet
Sos de ciuperci cu vin
Sosuri albe

Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...

Sos de ciuperci cu vin
Sos de rosii cu smantana
Sosuri albe

Sos de rosii cu smantana

Se spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...

Sos de rosii cu smantana
sos de marar
Sosuri albe

sos de marar

se prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...

sos de marar
Sos scordolea
Sosuri albe

Sos scordolea

Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta,  apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...

Sos scordolea
Sos de sardele cu mustar
Sosuri albe

Sos de sardele cu mustar

Se curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...

Sos de sardele cu mustar
Sos de oua
Sosuri albe

Sos de oua

Se fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...

Sos de oua
Sos de usturoi cu oua
Sosuri albe

Sos de usturoi cu oua

Se piseaza bine usturoiul,se amesteca cu galbenusurile,se adauga sare si se freaca bine.Se toarna uleiul treptat,ca la...

Sos de usturoi cu oua
Sos catifelat
Sosuri albe

Sos catifelat

Din 50gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne.Nu se lasa sa se ingroase tare,se adauga...

Sos catifelat
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tare,trei galbenusuri crude si 250ml ulei.Se adauga mustarul,verdeata...

Sos tartar
Sos moldovenesc
Sosuri albe

Sos moldovenesc

Se amesteca uleiul cu otetul,sare piper si se freaca bine.Se lasa la rece.Se toaca toate verdeturile marunt si ceapa.in...

Sos moldovenesc
Sos brun pentru legume
Sosuri albe

Sos brun pentru legume

Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic,amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...

Sos brun pentru legume
Sos vanatoresc cu ciuperci
Sosuri albe

Sos vanatoresc cu ciuperci

Se spala ciupercile,se taie feliute si se pun cu unt,impreuna cu arpagicul tocat marunt,pe foc mic,sa se inabuse bine,pana...

Sos vanatoresc cu ciuperci
Sos pentu peste
Sosuri albe

Sos pentu peste

Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie, apoi se adauga verdeata tocata, apa minerala, sare, piper. Se...

Sos pentu peste
Supa cu galuste
Supe de legume

Supa cu galuste

Se curata legumele si spalale. Ceapa, morcovul si radacina de patrunjel taie-le rondele subtiri. Pune toate legumele la fiert...

Supa cu galuste
Pulpa de purcel la tava
Mancaruri cu carne

Pulpa de purcel la tava

Unge pulpa de porc cu untura.Zdrobeste usturoiul, amestecandu-l cu mirodenii si delikat,apoi presara pe carne.Pune pulpa in...

Pulpa de purcel la tava
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori