Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...
Cremsmit cu capsuniSe faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se...
Tarta cu ciocolata si mentaPentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa...
Tort cu mandarine si capsuniSe fierb cartofii in coaja in apa sarata si apoi se decojesc si se taie un capacel. Se scobesc de miez cu atentie. Se pun...
Cartofi cu umplutura picantaSe fierb cartofii 20 min in apa sarata. Se toaca ceapa, ardeii, caisele se storc si se taie felii. Pentru sos: 2 linguri unt...
Cartofi cu caiseCartofii fierti se curata si se taie cuburi. Ridichile se spala bine si se toaca fin. Ardeiul se taie patratele, rosiile se...
Salata de cartofi cu sos de iaurtCartofii se fierb in apa sarata, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu 2 galbenusuri, sare, piper, 2 linguri mustar,...
Placintele de cartofi cu sosTarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimente(sare, piper, boia, vegeta). Carnea de porc se...
Pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeataCarnea se spala ,se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa...
Carne in manta de varzaLaptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin,...
Prajitura cu mere si migdaleUntul se freaca bine cu zaharul si ouale. Se adauga smintina, faina, praful de copt si alunele tocate marunt. Se umplu...
Muffins cu martipanSe fierbe zaharul, ciocolata, sarea si laptele timp de 5 minute. Se adauga mierea si mentinem amestecul pe foc. Se adauga...
Nuci cu ciocolata si miereSe caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut,...
Chec brun economicLegumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei...
Lasagna cu legume si sos de rosiiCartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si...
Gratin de cartofi cu spanacSe freaca untul cu doua galbenusuri, se adauga un ou intreg, smintina, vanilie si faina. Se framinta bine si se imparte...
Tort fragedSe amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa...
Prajitura cu grisCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata apoi si se taie felii potrivite. Ceapa se toaca fin, iar sunca se...
Omleta taranesca cu sunca si cartofiSe spala bine salata, se taie fisii. Ouale se fierb, se decojesc si se taie cuburi, ardeii spalati se taie rondele,...
Salata cu sparanghelSe taie cubulete salamul si parizerul, iar cascavalul sau telemea se rade. Din oua, margarina, ulei, mustar si faina se face...
Chec aperitiv cu brinzaCiupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata,...
Drob de ciuperciSe fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb...
Ciulama de gainaSe rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure,...
Ostropel de iepureSe topeste grasimea de pe bucatile de carne si se rumenesc putin bucatile de costita si cepele taiate pestisori. Se face un...
Tocana de berbecCarnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfarimat. Separat...
Mititei cu piure de cartofiSe taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...
Sos de ciuperciDaca vrei sa servesti aperitive rapide, pregateste budinca de piine cu mere. Pentru aceasta reteta ai nevoie de paine, mere,...
Budinca de piine cu mereSe topeste untul si se lasa sa se rcoreasca. Se amesteca cu piscoturile zdrobite si se pune in tava de chec tapetata cu...
Tort de zmeuraSe pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei,...
Budinca de clatite cu carneSe curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de prazDeoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...
Ciorba de burtaCarnea tocata se amesteca cu piinea muiata in lapte si stoarsa, patrunjel verde tocat, ou, sare, piper si vegeta. Se fac...
Salata de macaroane cu legumeSe fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se...
Salata de primavara cu sos condimentatSe fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se sfarima. Se amesteca cu brinza de vaci, faina, usturoi pisat, sare, piper,...
Galusti turtiteSe fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu brinza, laptele, faina, sare, piper, vegeta,...
Galusti coapteTelina fiarta si racita se taie in bucati. Se asaza pe farfurie, deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet, sare, verdeata...
Salata de telinaSe curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare in...
Salata de creierSe desareaza pestisorii sarati, se prajesc in ulei. Se ung felioarele de franzela cu unt si pe deasupra se presara buchetele...
Sandvisuri cu pestisori prajitiSe prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapteSe separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat...
Tarta cu zmeuraOrezul se marunteste apoi se topeste pe aburi. Se lasa sa se racoreasca 10 min apoi se toarna in forma de tort tapetata cu...
Tort crocant cu zmeuraFasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert...
Iahnie de fasole pentru postMorcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat. Se...
Salata cu morcoviMerele se amesteca cu zaharul, nuca, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia de mere....
Prajitura de mere cu glazuraCartofii se curata de coaja, se spala bine si se scobesc de miez. Ciupercile se toaca, se amesteca cu verdeata, ceapa tocata...
Cartofi umpluti cu ciuperciSe bat ouale ca pentru omleta, se adauga sare, piper, laptele, ceapa si patrunjelul tocate, o lingurita faina. Se unge o...
Rulada de omleta cu jambonSe caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge...
Ciorba ardeleneasca de perisoareSe amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata...
Prajitura cu caiseSe bat ouale cu zaharul foarte bine apoi se adauga pe rind laptele batut, whisky, fructele, aromele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu stafideBlatul: se bat ouale cu zahar si se adauga faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit, in tava tapetata cu faina si...
Tort cu turta dulce si crema mascarponeDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa