Cascavalul ras se freaca bine cu untul, dupa care se amesteca cu ridichile rase. Cu pasta obtinuta se ung sandviciurile.
Crema de cascaval cu ridichi
Se amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.
Sos de hrean cu smintina
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata. Carnea se spala, se sterge si se cresteaza adinc pe mijloc. Se...
Piept de pui umplut cu cascaval si sunca
Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza cu sare si piper. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea. Se...
Piept de pui cu sos de rosii
Se tapeteaza doua tavi cu hirtie de copt si se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma foarte...
Tort spirala de bezea
Se bate untul cu zaharul. Se pun ouale pe rind amestecind bine dupa fiecare. Se amesteca praful de copt cu faina si se...
Tort cu visine si crema de brinza
Se farima 2 felii de piine prajita. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza, apoi se prajeste in ulei incins. Se...
Friptura de curca pe pat de legume
Se amesteca zaharul cu untul si ouale puse pe rand. Se incorporeaza nucile, faina si praful de copt. Se pregateste o tava...
Prajitura rapida cu cirese
Se amesteca untul cu zaharul si ouale pina rezulta o masa omogena. Se adauga laptele, migdalele si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu migdale si fructe rosii
Pentru blat se bat bine albusurile cu zaharul si un plic zahar vanilat. Se amesteca in compozitia de albus galbenusurile,...
Tort cu lamii
Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se...
Sarlota cu prune
Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdale
Biscuitii se macina se amesteca cu untul moale si faina pana avem o masa omogena. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se...
Tort special de mere
Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu praful ed copt si se adauga la...
Guguluf cu ciocolataAceasta reteta de tort de inghetata este o varianta la clasica inghetata. Puteti sa preparati acest tort cu inghetatele...
Tort cu doua feluri de inghetata
Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in...
Tort de grapefruit
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt,...
Tort de brinza si frisca
Fileurile de peste se spala si se impaneaza cu sardelele. Se amesteca ceapa tocata cu usturoiul maruntit, zeama de lamiie,...
Peste cu sos tomat si vinete
Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si...
Cozonac la tava cu visine si crema
Pentru aluat: se amesteca cu mixerul untul, 80 ml lapte, ouale puse pe rind si zaharul. Cind avem o masa omogena se pun...
Prajitura cu cacao si visine
Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50...
Tort crocant cu mere
Se bat bine ouale si se amesteca cu zaharul. Se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava dreptunghiulara...
Rulada cu lamaie
Se bat spuma ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga faina si praful de copt. Aluatul se pune in 2 forme mare si mica si...
Tort soricel
Taiteii se fierb in apa sarata si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se toaca si se amesteca cu carnea tocata. Se pun la...
Taitei cu carne si brinza
Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga...
Placinta cu mere (daneza)
Se amesteca usturoiul tocat cu carnea si condimentele. Pentru aluat se moaie painea in lapte si se amesteca cu oul si cu...
Galusti din paine
Din faina, sare si apa se face un aluat. Se intinde o foaie care se taie patrate potrivite. Cirnatul, resturile de friptura...
Galusti taiate in patru
Se amesteca mierea, zaharul margarina si cacao pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote dupa care se da la o parte. Se pun...
Prajitura necoapta cu miere
Pentru aluat se amesteca zahatul cu untul si cu oul pana avem o crema. Se pune drojdia putin muiata in lapte si faina si se...
Prajitura cu prune si alune
Se toaca ceapa, ardeii se taie cuburi. Se pun impreuna cu ceapa si cu carnea tocata la calit in ulei. Se adauga condimente si...
Carne cu ardei si feta
Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si...
Pilaf cu praz si masline
Se lasa afinele sa se scurga. Se amesteca brinza de vaci cu ouale uleiul si 100 g zahar. Se adauga faina, praful de copt si...
Prajitura cu afine
Zaharul se bate cu untul pina devine o crema omogena. Se pune zaharul vanilat si ouale,pe rind, amestecind bine. Se adauga...
Tort cu crema de vanilie si capsuni
Pentru clatite se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se coc clatite in forma putin unsa cu grasime. Se amesteca sucul...
Tort de clatite
Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa...
Tarta cu struguri
Pentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...
Tarta spumoasa cu coacaze
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdale
Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se fac pireu. Se amesteca cu 2 oua, sare, piper, faina. Se lasa 15 min. Ceapa se...
Cartofi cu umplutura de nuci
Gaina se spala si se taie bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Legumele se spala bine, se curata si se toaca. Se...
Gaina cu legume
Din faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi...
Tort mignon
Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu...
Cupola de portocale
Se pun fursecurile intr-o punga de plastic si se zdrobesc. Se amesteca cu untul moale si se pun intr-o forma dreptunghiulara...
Iceberg cu ciocolata
Pentru aluat se amesteca brinza de vaci cu toate celelalte ingrediente. Se intinde o foaie din aluat si se taie 12 patrate....
Bocelute cu brinza
Se separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava...
Rulada cu fructe de padure
Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea,...
Prajitura fina cu mac
Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafir
Se amesteca ouale cu zaharul si untul pina rezulta o crema. Se adauga restul iaurtul,scortisoara si stafidele. Se amesteca...
Muffins cu scortisoara
Mierea zaharul si smintina se freaca bine. Se adauga ouale pe rind si uleiul. Se amesteca foarte bine. Faina se amesteca cu...
Muffins cu smintina
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pe aburi. Se amesteca apoi cu faina, untul topit si racit, albusele batute...
Cupola cu capsuni
Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul...
Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane