Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se separa ouale, albusele se bat spuma tare....
Strudel special cu mereSe bat albusurile spuma tare, migdalele se amesteca cu zaharul, lichiorul si galbenusurile pana avem o masa cremoasa. Se...
Prajiturele cu migdale glazurateCiocolata se pune la topit, albusele se bat spuma tare; zaharul, untul, galbenusurile, zaharul vanilat si lichiorul se freaca...
Tort sacherSe incalzeste cuptorul la 180 de grade. Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se...
Tort noapte - ziDin faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se...
Cornulete cu drojdieSe unge o forma de chec si se presara cu zahar. Se da in fiert laptele cu zahar vanilat, se adauga grisul si se fierbe. Se...
Budinca de gris cu fructeAlunele se pun la prajit intr-o tava, fara grasime. Jumatate din cantitate se macina. Albusele se bat spuma tare cu zaharul...
Prajiturele cu aluneUntul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o spuma cremoasa. Se incorporeaza faina iar aluatul rezultat se...
Prajiturele "de nisip"BLAT Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si puding instant de ciocolata se...
Tort ciocolataSe dau alunele prin masina de macinat. Se freaca bine untul cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele...
Tort de alune cu frisca si cafeaUntul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune ciocolata topita si racina, ouale pe rind si biscuitii sfarimati....
Tort cu ciocolata si fructeSe pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata...
Gris cu lapte cu caramelOuale intregi, mierea, zaharul, scortisoara si cacaoa se amesteca spuma. Se adauga nucile, untul topit si faina, amestecata...
Triunghiuri cu mereSe curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza...
Piinisoare imbracate in bezeaSe fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii potrivite. Varza acra se lasa doua ore la desarat in apa, apoi se...
Budinca de cartofi cu varza calitaBudinca de brinza de vaca este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Budinca de brinza de vaca delicioasaIn gemul de prune, se adauga albusurile batute spuma, stropite cu zeama de lamiie. Se coace 25 minute intr-o forma neunsa.
Sufleu de pruneTiramisu reţetă cu frisca Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii...
Tiramisu reţetă cu friscaBlat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se...
Tort "cuib de cartita"Se amesteca nuca de cocos cu zaharul, laptele si se da in clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreascasi apoi se...
Rulada cu cocosSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc...
Prajitura cu blat de albusUntul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu...
Tarte cu capsuniSe fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se amesteca cu budinca rece, sucul si coaja...
Tarta cu brinza si portocalePrunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se...
Tarta cu prune uscateSe amesteca faina cu praful de copt, zaharul, ouale batute, laptele si untul topit. Se coc clatite in tigaia de teflon din...
Clatite cu banane si nuciReteta de alivenci cu branza de oi e foarte usor de preparat. Iata cum se pregatesc aceste aperitive!
Alivenci cu branza de oiSe freaca ouale cu zaharul si uleiul. Se pune un pahar de iaurt si unul plin de faina si se ameteca 10 minute. Se pune iar un...
Prajitura cu iaurtSe fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecind din cind...
Crema alba cu zmeuraSe tapeteaza cu hirtie o tava. Galbenusurile se bat cu 30 g zahar tos si zahar vanilat. Doua albusuri se bat cu 30 g zahar si...
Iglu de bezeaFructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se...
Fructe uscate in foetajSe cerne faina intr-un vas, se face un loc la mijloc si se pune iaurtul, ouale, uleiul, praful de copt, zaharul. Se amesteca...
Gogosi cu iaurtBrinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se...
Galuste cu caiseGalbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca....
Clatite aromateUntul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina,...
Prajitura cu fructe si brinza de vaciSe freaca untul cu 150 g zahar si cu galbenusurile. Se adauga apoi faina si se framinta. Se intinde aluatul in tava si se...
Tarta cu dulceata de visineSe taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halatSe fierbe laptele cu zaharul si cu un pahar de apa. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca bine pina se ingroasa. Se...
Gris cu scortisoaraSe amesteca untul cu zaharul pudra si cacaua. Se adauga galbenusurile si biscuitii sfarimati, nucile prajite in zaharul ars...
Prajitura cu nuci, ciocolata si biscuitiSe rup macaroanele si se fierb in apa multa clocotita cu sare. Se scurg, se limpezesc si se amesteca cu cascavalul ras,...
Budinca de macaroane fiarta pe baie de apaSe amesteca orezul, laptele si stafidele intr-o cratita mai mica. Se asaza acoperita intr-una mai mare plina cu apa fierbinte...
Budinca de orez cu portocaleSe prepara un sos alb din 75 g unt, sare, faina si lapte, in care se adauga zaharul tos. Cind s-a racit se pun pe rind...
Sufleu de ciocolataUntul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pune faina, praful de...
Prajitura simpla cu ciocolataCrema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie...
Tort JoffreSe trece brinza prin masina de tocat. Se freaca zaharul cu untul, adaugind pe rind ouale, apoi brinza, nucile, stafidele,...
Prajitura din brinza de vaca si nuciSe prepara o coca din aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de ½ cm si se taie patrate. Se ung cu ou numai doua din...
Triunghiuri cu nucaDin cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamiie si ouale. Se face un aluat care se...
Gogosi din cartofi cu lamiieSe bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o...
Tort PovesteSe pune la fiert laptele cu vanilia. Cind incepe sa fiarba se acopera si se ia de pe foc. Se freaca ouale cu zaharul si faina...
Sos de vanilie cu fainaSe freaca untul cu zaharul si ciocolata rasa adaugind cite putin din smintina amestecata separat cu faina. Se pune vasul la...
Sufleu de ciocolata cu vanilieSe freaca zaharul (1 pahar) cu untul sau untura si patru galbenusur, se adauga smintina, bicarbonatul si vanilia, se amesteca...
Prajitura cu smintina si marmeladaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiDaca tot am avut un sandvis "Soricelul vesel", am zis sa fac si un puisor pentru "Pachetelul vesel". Fetita mea s-a bucurat...
Sandvis "Puisorul vesel"Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri