Se taie varza rosie, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu ulei, amestecind pina se moaie. Cirnatii...
Cirnati pe varza rosie calita
Se sareaza cotletele, se dau prin ou batut, amestecat in parti egale cu cascaval ras. Se prajesc in unt, acoperite si la foc...
Cotlete milaneze
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...
Friptura de iepure sote vinatoresc
Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi...
Rasol de ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se lasa pina scade toata zeama. Se da la o parte si se...
Crochete de varza dulce
Se inabusa in unt bucatile de pui, fara sa se rumeneasca. Se presara faina si se toarna 1/4 litru apa calda. Se adauga ceapa...
Mincarica de pui
Chifla se moaie, se stoarce si se zdobeste, se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa si usturoiul. Se adauga sare, piper si...
Friptura cu sos de rosii
Fileul se taie in bucati potrivite, se dau prin faina si se prajesc usor. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, praf de...
Snitel cu sos tomat
Cartofii se fierb iar prazul se caleste in putin ulei. Se face un pireu din cartofii fierti ce se amesteca cu prazul,...
Turte de cartofi cu ou
Pieptul de pui se taie fisii mai mari si se pune intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga o ceapa tocata,...
Pui mediteranean
Se spala pulpele, se sterg si se condimenteaza. Se storc 2 fructe. Se amesteca sucul cu 2 linguri de vin si se pun pulpele in...
Pulpe de pui cu grapefruit
Slanina se taie fisii si se pune la calit cu ceapa si usturoiul tocate marunt si ciupercile taiate in doua. Se toarna supa si...
Pui cu orez si dovleac
Cartofii se curata si se taie felii. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta se...
Cartofi tirolezi
Cartofii se taie felii, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 20 min....
Musaca de vinete si dovlecei
Carofii se taie cuburi iar fasolea se taie jumatati si se fierb 15-20 min in apa cu sare. Ustuoiul, busuiocul, mugurii de pin...
Paste cu pesto
Gaina se taie in bucati, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe toate partile. Legumele se taie toate bucati potrivite si...
Tocanita de gaina cu legume
Laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el. Se lasa 5 min apoi se amesteca cu faina, sare, untul. Se lasa 30 min la...
Pizza vegetariana
Fasolea se curata si se opareste in apa cu sare 5 min. Ceapa se toaca si se se caleste in unt, se adauga usturoiul si se...
Piept de pui cu fasole
Carnea se scoate din cirnaciori si se amesteca cu smintina, sare, piper, vin. Feliile de piine se taie cubulete si se prajesc...
Piept de vitel umplut
Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt,...
Crap umplut cu ciuperci si orez
Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe...
Sarmalute cu brinza
Cartofii se sapala, se curata si se taie felii. Merele se taie sferturi si li se scot cotoarele. Se taie pulpa felii si se...
Cartofi gratinati cu mere
Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma...
Pui cu legume si ierburi de Provence
Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se...
Musaca apetisanta
Carnea se taie felii, se bate si se condimenteaza. Se prajesc feliile pe ambele parti. Se pun al inabusit cu ceapa taiata...
Snitel de vita cu ceapa
Carnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele...
Musaca de conopida
Carnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu...
Musaca de telina cu cascaval ras
Carnea se spala. Coaja de lamiie se rade si se stoarce susul. Usturoiul se toaca se amesteca cu piper, zeama si coaja de...
Piept de pui pe varza
Se fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si...
Tocanita de pasare cu orez
Carnea, patrunjelul, usturoiul tocat, un virf cutit boia iute, o lingura pasta de rosii, sare si piper se amesteca si se...
Tagliatelle cu chiftelute
Se pune intr-un bol laptele batut, in altul pesmetul amestecat cu o lingurita de boia iute, o lingurita seminte de susan si o...
Pui crocant
Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete, se caleste in citeva linguri de ulei impreuna cu fasolea verde, mazarea...
Ghiveci cu carne si legume
Pentru blat se amesteca brinza de vaci, oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita sare. Se adauga faina si praful de copt si se...
Pizza cu rosii si costita
Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de piine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri...
Sarmalute din piept de curcan
Se fierbe limba impreuna cu telina, morcovii, doua cepe si putin piper. Cind este fiarta se taie felii si se pune pe un...
Limba cu sos Remulad
In fiecare piept de pui se face o crestatura orizontala adinca. Se amesteca cele 2 feluri de brinza, sosul si o lingura de...
Piept de pui toscan
Cepele se toaca si se calesc in unt, se adauga spanacul, sare, piper, nucsoara. Se toarna si smintina. O portocala se stoarce...
Rulouri cu peste
Ruladele se condimenteaza apoi se ung cu mustar. Taiati pe din 2 feliile de sunca, ungeti-le cu brinza, puneti 2-3 frunzulite...
Rulade de vitel cu busuioc
Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o...
Taitei cu brinza de vaci
Cartofii se decojesc, dovlecelul se taie cuburi iar 4 cepe se curata si se taie in 8. Se infig in tepusa alternativ cartofi...
Frigarui de cartofi
Se caleste in ulei incins ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul taiat rondele. Se adauga mazarea si se acopera cu apa. Se...
Mincarica de mazare
Cartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc...
Cartofi umpluti cu brinza si legume
Pastele se fierb in apa sarata si le lasa la scurs. Usturoiul si ceapa se calesc in unt. Se adauga si ardeii taiati cubulete,...
Tocanita de paste
Rata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa...
Rata cu miere
Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care...
Mititei speciali
Se tin cubulete la muiat (~1/2h)in apa cu sare. Intr-un teflon se rumeneste o ceapa, (usturoi optional) dupa care se adauga...
Mancare cu soia
Se curata ceapa, se spala si se taie felii. Se pune intr-o cratita, se acopera cu apa si se fierbe 15 min. Se toarna ceapa...
Placinta cu ceapa
Ceapa se curata si se taie felii. La fel si prazul. Amindoua legumele se pun la calit in ulei incins. Se amesteca si se...
Gratin cu paste
Morcovii, cartofii si telina se oparesc putin apoi se taie felii potrivite. Pentru sos, se amesteca ingredientele si se...
Gratin de legume cu brinza
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur...
Rasol de crap cu cartofi si dafin
Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...
Gulas cu carne de porc si boia
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori