Taiteii se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scot si se lasa sa se scurga. Usturoiul si ceapa se curata, se...
Sufleu de taitei cu carne tocata
Pentru aluat se pun ingredintele in robotul de bucatarie si se amesteca pina se face un bulgare de coca. Se scoate aluatul,...
Tarta cu rosii si mozzarella
Dovleceii se spala, se taie cubulete mici si se pun la prajit in uleiul de masline, cu usturoiul taiat pe jumatate (la...
Fisilli cu dovlecei
Ceapa se curata si se taie inele subtiri, ardeii se taie fasii. Se pun la calit in uleiul cald. Se adauga carnea apoi pasta...
Sufleu de paste
Foile de lasagna se fierb 5 min in apa cu sare. Ele nu trebuie sa fie prea moi, trebuie sa poata fi rulate. Carnea tocata se...
Vis cu paste
Carofii se taie cuburi iar fasolea se taie jumatati si se fierb 15-20 min in apa cu sare. Ustuoiul, busuiocul, mugurii de pin...
Paste cu pesto
Laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el. Se lasa 5 min apoi se amesteca cu faina, sare, untul. Se lasa 30 min la...
Pizza vegetariana
Carnea, patrunjelul, usturoiul tocat, un virf cutit boia iute, o lingura pasta de rosii, sare si piper se amesteca si se...
Tagliatelle cu chiftelute
Pentru blat se amesteca brinza de vaci, oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita sare. Se adauga faina si praful de copt si se...
Pizza cu rosii si costita
Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pina se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o...
Taitei cu brinza de vaci
Pastele se fierb in apa sarata si le lasa la scurs. Usturoiul si ceapa se calesc in unt. Se adauga si ardeii taiati cubulete,...
Tocanita de paste
Ceapa se curata si se taie felii. La fel si prazul. Amindoua legumele se pun la calit in ulei incins. Se amesteca si se...
Gratin cu paste
Ciupercile, sunca taiata cuburi, caperele si o lingura de ierburi(patrunjel, oregano) se calesc intr-o lingura de ulei....
Tarta cu ciuperci si sunca
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici...
Pizza comoda
Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o...
"Spirale" cu carne
Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si...
Budinca de macaroane in aluat
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosii
Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...
Budinca de macaroane cu lapte
Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In...
Manicotti alla Bolognese
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...
Paste cu carne tocata
Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat cit mai marunt. Cind e...
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se...
Penne cu somon afumat
In cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...
Macaroane cu carne in foaie
Se pune la fiert apa cu sare. Cind incepe sa clocoteasca se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi. Cind incep sa...
Macaroane cu brinza sau parmezan
Se fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...
Macaroane cu carne si ceapa
Se fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...
Paste fainoase cu lamiie
Se fierbe smintina, se adauga parmezanul si se lasa pe foc pina se topeste. Se condimenteaza si set oarna sosul peste pastele...
Paste cu sos de smintina
Carnea de pui se curata de piele, se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie. Pastele (spiralele) se pun la fiert in...
Paste spirale cu pui si bere
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se taie sunca felii, se rade cascavalul. Se amesteca smintina cu galbenusurile si...
Budinca cu macaroane si sunca
Se fierb taiteii in apa putin sarata. Se strecoara, se spala cu apa rece, lasindu-i sa se scurga bine. Se amesteca apoi cu...
Taitei cu nuci
Se fierb macaroanele in apa sarata si se lasa sa se scurga. Se taie ceapa marunt, se prajeste in untura sau in unt pina...
Budinca de macaroane cu carne si oua
Se fierb macaroanele, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se amesteca cu macaroanele...
Budinca de macaroane cu sunca
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste...
Pizza '4 anotimpuri'
Se fierb pastele circa 7-8 minute (se respecta indicatiile de pe pachet) cu putin ulei si delikat. In ulei se prajesc cateii...
Paste cu ton
Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa cu ardeiul gras...
Spaghete cu carne
Aluat: Se amesteca toate ingredientele. Compozitia trebuie sa curga ca o smintina. Se tapeteaza o tava de aragaz cu ulei si...
Pizza cu praz
Se fierb pastele fainoase, conform instructiunilor. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o...
Paste cu nuci
Compozitia se introduce in tava bine unsa si tapetata si peste ea se adauga salam, sunca ciuperci etc. taiate marunt. Peste...
Pizza
Macaroanele fierte in apa clocotita cu sare se strecoara si se amesteca cu brinza rasa si cu ouale batute. Se asaza in tava,...
Macaroane cu brinza si oua
Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...
Pizza vegetariana
Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se...
Pasticcio
Pieptul de pui (luat de pe os) se taie cubulete si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei, dupa 5 min. se adauga...
Fettucini Alfredo
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune...
Lasagna cu carne de pui
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie....
Lasagna
Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Separat se freaca untul spuma, se...
Budinca de macaroane
Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...
Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se...
Paste cu sos
Pastele se fierb in apa cu sare. Cind sunt gata se scurg de apa (fara sa se treaca prin apa rece) si se pastreaza in...
Spaghetti a la Fiorentina
Spaghetele fierte si strecurate se asaza in tava unsa, un rind de spaghete, un rind de sunca sau orice afumatura taiata...
Spaghete cu sunca
Vanata, ardeiul si dovlecelul se spala, se taie in cubulete. Ceapa se curata, se taie solzisori. Rosiile se taie cubulete....
Paste cu legume prajite
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori