Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei
Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...
Supa de fenicul si scoici.
Se pune puiul la fiert cu putin delikat. Dupa ce e fiert bine se scoate si se curata toata carnea de pe oase. Se inlatura si...
Ciorba de pui cu smantana
Se taie subtire morcovul, patrunjelul, prazul. Cartofii se taie ceva mai gros. Se pun la fiert in supa strecurata. Se adauga...
Supa de zarzavat
Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr....
Ciorba de burta
Se taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...
Supa Toscana (italiana)
Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de...
SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
Se spala carnea, se pune la fiert, dupa ce am luat spuma adaugam legumele taiate sau date pe razatoare dupa ce au fiert se...
Ciorba de vitel a la Mirela
Se spala gaina sau puiul, se spumeaza de spuma dupa aceea se adauga morcovul taiat in patru, cepele, telina curatata si se...
Supa cu galuste a la Romeo
Se spala ardeiul iute, se curata, se cresteaza pe lung si se curata de seminte. Pulpa se taie fasii. Se curata ceapa si...
Penne cu sos de dovlecei si branza
Se fierb macaroanele, cand au fiert se adauga branza topita si ouale. Cand ouale au devenit precum ochiurile stingeti focul...
Supa de macaroane
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da...
Ciorba de fasole ardeleneasca
In oala de presiune se fierb toate zarzavaturile cu sare si piper dupa gust. Cind au fiert,se paseaza cu mixerul toate...
Supa de chimen
Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert in apa rece. Spumuierea se face des, pana cand apa devine limpede. Cand incepe...
Supa din aripioare de pui
toate ingredientele de mai sus se mixeaza,se pun intr-o supiera iar peste se presara cateva bucatele de jambon.
Supa de pepene galben
Din pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina. Celelate 2 cepe...
Supa de mazare cu perisoare de pui
Se fierbe apa cu sarea, inainte de a da in clocot se adauga shoiul ( vinul rosul sau sos soia) si lingurita de vegeta. Se...
Supa "minut"
Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...
Bors de loboda cu smantanaSe spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...
Ciorba de gaina in oala sub presiune
Se da fasolea in clocot de doua ori, apoi se muta in cucta/oala sub presiune impreuna cu ciolanul afumat si se lasa la fiert...
Supa groasa de fasole si ciolan afumat
Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul....
Supa cu lapte de cocos si pui
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si...
Ciorba ardeleneasca
Intr-o oala cu apa se pun la fiert morcovul, ardeii, telina si rosiile taiate marunt si se adauga si o lingurita de delikat....
Ciorba de perisoare
Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa 5...
Supa de cartofi aromata
Intr-o oala de supa se pune la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin frunzele de salata (sau...
Egg drop soup
Se curata broccoli, se rupe in buchetele mici si se opareste cu apa sarata. Intr-o oala se calesc putin doua cepe taiate...
Supa-crema de broccoli
Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casa
Ceapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...
Supa marii de gheata
Se spala bine limba, se freaca cu sare, se clateste din nou si se pune la fiert cu 5 l apa si zarzavatul curatat. Cand este...
Supa de limba de vita
Se sareaza si se pipereaza carnea de pui. Se caleste cu o lingurita de ulei la foc potrivit timp de 8 - 10 minute. Se pune...
Supa de pui calmanta
Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa ce s-a luat spuma,...
Supa de pasare cu galuste de gris
Se pun intr-o oala pulpele de pui, legumele si sarea si se fierb cca 30 de minute, dupa care se scurge zeama si se pune...
Consome de pui
Rosiile se dau prin separator. Ceapa se caleste in ulei si cind devine sticloasa se pune tarhonul, mararul tocat si orezul....
Supa de rosii cu tarhon
Ficatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...
Supa de ficat
Maruntaiele de la miel se fierb, se racesc si se taie foarte marunt. Se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat si cepele...
Supa de maruntaie de miel
Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de praz
Se pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...
Supa de rosii cu castraveti
Se fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...
Supa din carne de vitel si cimbru
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureasca
Se pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascaval
Se curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...
Supa cu galuste de ficat
Se taie in bucati puiul sau alta carne si se fierbe in doi litri apa cu o lingura sare. Cit timp fierbe carnea, se taie...
Supa de gulii cu carne
Se fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec...
Supa de cartofi (crema)
Se fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofi
Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...
Supa cu patratele de ou
Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...
Supa-crema de varza de Bruxelles
Puiul taiat bucati de pune la fiert in cinci litri de apa. Cind incepe sa clocoteasca, se alege spuma si se adauga morcovul...
Supa de pui cu usturoi si zdrente de ou
Se sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...
Supa cu omleta
Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...
Supa cu pateuri cu carne
Dupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasare
Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori