Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...
Ton cu lamaie
Amestecam smantana cu condimente, verdeata de patrunjel taiata foarte marunt, cu mustar, cu pesmet si cu marul curatat si...
Snitel Zselic
Incalzim cuptorul si ungem tava. Amestecam cu robotul de bucatarie zaharul, uleiul, ouale, bicarbonatul de sodiu, zaharul...
Fursecuri diferite
Zdrobim branza, adaugam 2 dl de smantana, 1 ou, sare, bicarbonat si atata faina cat cuprinde. Framantam bine si lasam sa se...
Gogosi cu branza
Se framanta ingredientele blatului si se imparte in doua parti, apoi se intind doua foi subtiri, apoi se captuseste o tavita...
Rulade din branza
Se amesteca branza cu zahar pudra, se poate adauga si zahar vanilat, dupa gust, apoi lasam sa stea 10 minute. Apoi adaugam...
Bilute din branza
Prepararea sosului: amesteca cu o furculita ¼ cana de faina, zahar brun, ¼ lingurita de scortisoara si 2 linguri de unt...
Briose cu nuca, ciocolata si vanilie
Amesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o...
Tort cu martipan si ciocolata
Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file,...
Supa de peste
Merele curatate de coaja si cotoare se taie bucati mai mici si se fierb in putina apa cu 3 parti din zahar si cu vanilia,...
Desert cu mere
Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5...
Prajitura nuci in vin
Dupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...
Ton cu ciuperci
Drojdia se pune la fermentat. Se amesteca cu faina, galbenusul de ou, un praf de sare si atata lapte cat sa se obtina un...
Galuste delicioaseLaptele se amesteca cu zahar tos, drojdie si galbenusuri, se lasa sa creasca 2 minute. Faina se amesteca cu praf de copt, se...
Cozonac delicios
Bananele curatate de coaja se taie in doua pe lungime, se stropesc cu suc de portocala, se presara cu coaja rasa si se lasa o...
Banane prajite pe gratar
Adauga jumatate de cantitate de zahar in lapte caldut, presara putin sare, dupa care inmoaie stafidele si grisul. Amesteca...
Prajitura cu gris
Fierbe laptele cu ciocolata si lasa-l sa se raceasca. Intre timp freaca spuma galbenusurile cu zahar si faina, iar in timp ce...
Crema de ciocolata
Taie ambele felii de peste pana la piele, insa ai grija sa nu tai pielea. Presara cu sare. Pentru umplutura caleste ceapa...
Crap umplut
repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g...
Gogosi carnaval
Pune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...
Ton cu legume
Spala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....
Ton cu fasole
Amestecam untul cu zahar, putina sare, coaja de lamaie, timp de aprox. 8 minute, pana devine cremos. Amestecam faina, praful...
Prajitura cu lamaie
Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat,...
Strudel vienez cu mere
Batem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana,...
Tort delicios
Inmuiem stafidele. Fierbem laptele cu 3 linguri de zahar tos, cu zahar vanilat si un varf de cutit de sare. Amestecand...
Budinca de stafide
Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile...
Tort cu iaurt de piersici
Amesteca bine ingredientele si coace compozitia intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina – sau tapetata cu hartie de...
Prajitura cu gem
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori