Se pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se...
Budinca de malai cu dulceata de fructeSe pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se...
Urs ciobanesc (bulz)Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa...
Crochete de orezSe spala oul, se sparge intr-o farfurie adinca si se bate cu o furculita pina cind arata ca o spuma. Se pune grisul in...
Galuste de gris pentru supaSe pune laptele sa fiarba intr-un vas adinc, in care se pun galustele pregatite din oua batute spuma impreuna cu grisul pus...
Galuste de gris cu lapteSe pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la...
Gris cu lapte si sirop de fructeSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se...
Crochete de grisReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca brinza cu grisul, se pune un praf de sare in amestec, se omogenizeaza cu un...
Reţetă de preparare a papanaşilor de gris cu brinza de vaciSe pune apa sa fiarba in ceaun, se adauga sarea necesara si, cind apa clocoteste, se toarna malaiul in ploaie. Se amesteca...
Mamaliga moldoveneascaSe pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se...
Mamaliga taraneascaPastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa...
Paste fainoase cu carneSe pun macaroanele in apa care clocoteste si se fierb 20 de minute. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Carnea...
Macaroane cu carneSe curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece. Se arunca apa, dupa care se pun...
Orez cu rinichi de manzatSe cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte...
Paine cu lapteSe cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu...
Paine cu cartofiSe cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei...
Paste fainoaseSe cerne faina, se spala ouale si se sparg peste faina. Aluatul se sareaza putin, apoi se framanta pe planseta sau intr-o...
MacaroaneSe cerne faina si se pune in mijlocul unei plansete, se spala ouale si se sparg peste faina, se aduna cu mana faina spre...
TaiteiPastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, se scot dupa 20 de minute, se scurg si se racesc cu apa rece. Se pun...
Paste fainoase cu branzaSe curata mazarea din teci si se cantaresc 200 de grame, care se pun intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat si o...
Mazare cu orezSe toaca ceapa marunt, se caleste in unt si se lasa sa se inmoaie bine. Se taie carnea bucati mici, se caleste si ea cu...
Orez milanezSe spala orezul si se caleste in unt pana se ingalbeneste usor. Se adauga putina apa calda sau supa de zarzavat, se pune...
Orez cu tomateSe curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand...
Orez cu zarzavatSe alege orezul, se spala in mai multe ape reci, se da in clocot in apa. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, se lasa...
Orez cu lapteSe spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe...
Ciorba de burta a la francaiseTaiteii se pun sa fiarba in apa care clocoteste si se lasa o jumatate de ora la foc potrivit. Se spala cu apa rece, se scurg...
Taitei picantiSe fierb taiteii o jumatate de ora, se spala cu apa rece si se scurg. Separat se pregatesc ciupercile : se spala in mai multe...
Taitei picanti, cu sunca si ciuperciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti