1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit 2....
Sos de capere1. timp de 5 minute se firebe in 100ml de apa, lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de...
Sos fin acrisorSe amesteca toate ingredientele, ungi carnea cu amestecul obtinut si o lasi timp de 6-8 h la marinat inainte de a o frige la...
Marinata1. Patrunjelul,de preferinta proaspat ,se spala toaca marunt si se pune peste bucatile de carne(poate fii ori ce carne). 2....
Marinata cu patrunjel si usturoi1. Toate ingredientele se amesteca bine. 2. Bucatile de peste ,pregatite in prealabil se ung cu acesta marinada pe amindoua...
Marinata pentru peste la gratar1. Carnea se taie in forma dorita(pt. frigarui sau bucati intregi) 2. Laptele batut se amesteca cu piperul,Curry sau usturoi,...
Marinata pentru carne de curcan, rataIngredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se...
Fondue traditionalArdeiul gras se curata de samburi si pielita alba din interior, la fel si ardeiul iute. Se pun impreuna cu usturoiul intr-un...
Sos thailandezIntr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
sos de smantanase pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba.Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin.Se amesteca...
Sos de fragi sau capsuneSe inmoaie amidonul in apa rece.Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devine o crema.Se toarna laptele...
Sos de romSe freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocale pana devin spumoase,apoi se adauga vinul si zeama de portocale.Se...
Sos de portocaleSe fierbe cacaua cu zaharul,in apa,pe foc mic,amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataSe pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...
Sos din gemuri pentru budinciSe prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.
Sos pentru legumeSe pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.
Sos cu pesmetSe toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...
Sos de ciuperci cu vinSe spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...
Sos de rosii cu smantanase prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...
sos de mararSe curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...
Sos scordoleaSe curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...
Sos de sardele cu mustarSe fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...
Sos de ouaSe piseaza bine usturoiul,se amesteca cu galbenusurile,se adauga sare si se freaca bine.Se toarna uleiul treptat,ca la...
Sos de usturoi cu ouaDin 50gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne.Nu se lasa sa se ingroase tare,se adauga...
Sos catifelatSe prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tare,trei galbenusuri crude si 250ml ulei.Se adauga mustarul,verdeata...
Sos tartarSe amesteca uleiul cu otetul,sare piper si se freaca bine.Se lasa la rece.Se toaca toate verdeturile marunt si ceapa.in...
Sos moldovenescSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic,amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brun pentru legumeSe spala ciupercile,se taie feliute si se pun cu unt,impreuna cu arpagicul tocat marunt,pe foc mic,sa se inabuse bine,pana...
Sos vanatoresc cu ciuperciSe freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie, apoi se adauga verdeata tocata, apa minerala, sare, piper. Se...
Sos pentu pesteCeapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile...
Sos cu legume pentru fripturaSe incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...
Sos alb normalSe pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos BechamelSe taie cubulete ceapa, morcovul si telina(tulpina)si se pune la dinstuit (nuse rumeneste) la foc potrivit in ulei(nu mult),...
SOS ARRABIATA(PICANT)Se dinstuie in ulei usturoiul (nu se arde) la foc potrivit dupa care se adauga ciupercile taiate felii mai subtiri, se lasa...
Sos BoscaiolaVerdeturile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza,se clatesc cu apa rece, se...
Sos vinegret vieille franceSe freaca 2 lingurite de mustar cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Cand e gata se subtiaza cu putin otet de vin, zeama...
Sos de mustarMacrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade...
Sos de macrisOasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se...
SOS BRUN(SPANIOL)Usturoiul si ceapa, tocata, se amesteca cu smantana. Se adauga verdeata tocata marunt si brinza de vaci. Dupa gust otetul,...
Sour creamSe curata usturoiul, se taie in felii subtiri si se prajeste usor in uleiul de masline. Se amesteca toate ingredientele si se...
Sos MarinaraSe rade hreanul pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu o lingurita de sare si se lasa pana a 2-a zi cand se introduce in...
Sos de hrean cu iaurtSe caleste ceapa in unt, se adauga baconul taiat bucatele si se caleste aproximativ 2 min., apoi se adauga putina apa si se...
Sos delicios carmen si calinSe fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...
Sos de ouSe pune untul intr-o tigaie la foc mic, cand incepe sa se topeasca se adauga piperul verde boabe, sosul de soia, sosul...
Sos pepe verdeFrisca se bate spuma, se amesteca cu hreanul ras si condimentele.
Crema de hreanSe toaca ceapa marunt. Se pune intr-o tigaie la calit cu putin ulei la foc mic. Se pregateste bulionul combinat cu apa,...
Sos pentru pireuriSe pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la...
Sos BESTSe amesteca toate ingredientele, pina se dizolva zaharul. La sfirsit se adauga usturoiul zdrobit foarte fin. Este mai bun...
Sos de sana cu mustarSe zdrobeste usturoiul,se adauga putina sare si se freaca cu ulei ca si maioneza,pana se face o pasta. Se adauga laptele...
Mujdei de usturoiSe spala rosiile,se scot cotoarele,se taie in 4, se punla fiert,dupa care se dau prin sita,iar sosul rezultat se pune iarasi...
Sos de rosii picantSe pun intr-o tigaie untul,brinza mozarella si se topesc pina devine ca o pasta,apoi se pune smintina dulce,delicatul , piper...
Sos de mozarellaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAcest tort l-am servit in noaptea de Revelion, un tort care s-a dovedit a fi tare bun si aromat. A fost un tort mare, trebuia...
Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocaleIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa