Aceasta reteta de guacamole este foarte delicioasa. Este un sos foarte sanatos din avocado si branza, si e foarte usor de...
Guacamole cu branzaSe amesteca apa cu sare si cu pasta de rosii, se dau in 2-3 clocote, se adauga usturoiul si mararul tocate,se ia de pe foc...
Sos pentru piureSe iau cojile de la 15-20 de raci fierti; se piseaza si se freaca cu 200 grame de unt proaspat. Se pun la fiert cu 2 cesti...
Sos de raciSe taie rosiile in felii. Se pun intr-un bol mare impreuna cu migdalele pisate, parmezanul, busuiocul, sare, piper si un pic...
Pesto rosuSosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou...
Sos Amatriciana cu pasteSe pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...
Sos cu otetSe pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...
Sos de vinSe pune de la inceput, odata cu ouale, in loc de piper, o lingurita de mustar de fiecare galbenus. Se lucreaza ca si maioneza...
Sos maioneza cu mustarSe toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...
Ciulama de ciuperci a la DeliaIntr-un vas se amesteca pe rand smantana cu mustarul pana se omogenizeaza. Apoi se adauga chilli amestecandu-se continuu....
Sos iuteSe stoarce intr-o panza 1/2 kg. de zmeura, se lasa sa se limpezeasca cu 1/4 l de vin alb. Se freaca 4 galbenusuri cu 200 gr....
Sos de zmeuraPieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se pun, pe rand, prazul taiat...
Sos de pui cu oreganorenumitul sos Ragu, de provenienta italiana a devenit preparat de baza in mai multe bucatarii internationale. Este o reteta...
RagúSe face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzescSe amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Sos thina israelianSe toaca cu blenderul patrunjelul, usturoiul si ardeiul. Se amesteca cu condimentele si se dilueaza cu apa. Se da la rece.
Shug israelianSe amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Humus reţetă israelianaSe amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....
Sos de mustar cu tarhonGuacamole este un sos mexican de avocado. Acest aperitiv este foarte usor de preparat.
Guacamole cu coriandruSe face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...
Sos de sardele de LissaSe pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine, pina sosul este foarte omogen. Se pun in el vegetalele...
VinegretaSe amesteca toate ingredientele intr-un vas, pina ce compozitia este foarte omogena. Se toarna peste salata (preferabil...
Dressing pentru salateSe pun intr-o oala mica 3 galbenusuri, se freaca cu zaharul pana se albesc. Se adauga putin cate putin amestecand mereu vinul...
Sos spumos de vinPentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...
Extracte de oaseLa prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor....
Esenta de ciuperciCupercile bine spalate si tocate si frunze de marar, patrunjel si telina se pun la fiert in vin alb sec si zeama de lamaie...
Esenta de ciuperci cu vinSe poate face dintr-o singura specie de ciuperci sau combinate. Ciupercile trebuie sa fie foarte proaspete. Dupa ce au fost...
Extract de ciuperciUn sos care se foloseste pentru panettone. Al Cioccolato se obtine din ciocolata (90 - 100 g), smantana (300 g) si mascarpone...
Sos de ciocolataSe freaca 4 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o lingura rasa de fecula. Se toarna cu incetul 1/2 l de vin alb cald, se pune cu...
Sos de vinIntr-un castronel de supa se pune brinza FETA maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o...
Sos FetaSe pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se...
Sos maionezaSe face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosiiSe amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu...
Sos pentru salata de pesteAmesteca toate ingredientele in afara plantelor. Pune pe foc amestecul pana amestecul se ingroase, lasa-l sa se raceasca si...
Sos cu ulei de masline si vinAmesteca ingredientele. Se serveste peste spanacul crud, taiat.
Sos pentru spanacCombina toate ingredientele si amesteca-le cu creveti. Lasa la rece timp de 1 ora.
Sos RemouladeFierbe apa si vinul intr-o cratita. Adauga crema de ciuperci si patrunjelul si amesteca in continuu.
Sos pentru legumeIngredientele se amesteca si se gatesc alaturi de pestele dorit.
Sos cu ceapa si usturoiSe curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...
Mujdei de usturoiSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu friscaSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustarSe pune smantana intr-un vas si se lasa 2 minute la putere maxima la microunde. Se adauga ciocolata si amesetca sa se...
Sos pentru prajituriSe pune ceapa cu untul intr-un vas care se tine la microunde 2 minute, la putere maxima, sau pana se inmoaie ceapa. Se adauga...
Sos Barbecue cu mereFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolSosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel originalSe strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.
Mujdei cu smantanaSe prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnoleSe amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute
Sos de rosii picantSe amesteca ardeii in otet, la foc mediu. Se pune sarea si se mai lasa cinci minute. Se ia vasul de pe foc si dupa ce se...
Sos TabascoSe amesteca ardeii si usturoiul cu o cana de apa. Se tine vasul pe foc pina cind ardeii au fiert. Se paseaza compozitia prin...
Sos Tabasco cu usturoiSe amesteca otetul, zaharul, sosul de rosii si apa. Se pune vasul pe foc la fiert. Se adauga amidonul si se amesteca pina se...
Sos dulce acrisorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAzi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun...
Tocana de primavara ploioasaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa