Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pina se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se...
Clatite olandezeSe pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...
Carne cu sos de mustarSe freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta...
Prajitura cu crema de cafeaSe topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiieSe desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintinaSe fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de...
Rulada de cartofi cu legumeSe bat doua albusuri spuma. Se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratite de pielita, dar pisate, si faina,...
Inimi de ciocolataSe freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malaiSe spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se...
Ficat prajit tavalit prin fainaSe inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picantBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile,faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu bananeOuale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si un praf de copt. Se pune o mina de stafide si se coace in...
Chec rapidSe bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mereCartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...
Crochete de parizerPentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...
Crochete cu carnePentru blat se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se pun ouale si laptele apoi sucul de porocale si la sfirsit...
Tort cu mere dulciSe freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...
Prajitura cu amoniacBlatul: 6 albusuri se bat spuma tare cu 12 linguri zahar, se pun 200 gr. cocos, 2 linguri faina, un praf de copt. Se pune in...
Prajitura cu cocosApa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca...
Eclere cu ciuperciSe rad cartofii curatati, spalati, stersi si se amesteca cu oul intreg, ½ lingurita de sare si faina. Se pune cite o...
Snitele de cartofi cu ochiuriSe freaca ½ ora galbenusurile cu zaharul, pina se albesc. Se adauga coaja rasa si zeama de lamiie, faina de orez sau...
Budinca de lamiie cu orezBlatul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi faina cu cacao si praful de copt. Se coace...
Prajitura MirindaBlatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina. Se...
Prajitura cu FantaGalbenusurile se freaca bine cu zaharul pina se albesc. Se pune untul, cacao, praful de copt, faina, zaharul vanilat si...
Prajitura usoaraSe amesteca faina cu untul si untura si se intinde o foaie. Se unge usor cu grasime, o forma rotunda cu diametrul de 20-25...
Costita afumata in aluatSe topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se...
Ieftin si rapidSe freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina,...
Savarina suedezaSe topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...
Sos deliciosSe fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...
Sos de mustarSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia, se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor, adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada sau dulceataSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se pune putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca bine...
Prajitura cu mere raseSe curata telinele, se spala si se taie felii groase de 1 cm. Fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte...
Mincare de telina cu bulionIn sosul scurs de la friptura, de la care s-a ridicat grasimea, se adauga doua linguri de smintina, amestecata cu un virf de...
Sos pentru fripturiSe amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta...
MinciuneleSe taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cit mai mult....
Zacusca de peste cu arpagicSe bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina,...
Prajiturea cu nessCu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte...
Gogosi - reteta americanaSe freaca ouale cu zaharul, se adauga intii untul frecat spuma, se amesteca bine, apoi faina, romul si stafidele si se...
Pesmeciori cu stafide pentru ceaiSe pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simpluSe prepara compozitia pentru clatite din doua oua, lapte, zahar, faina, praf copt. Se prajesc clatitele in putin ulei, de...
Crepes cu ciocolata si bananeSe fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...
Triunghiuri cu brinzaSe face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se...
Specialitate cu brinzaSe taie ceapa si se caleste in ulei; cind a devenit sticloasa se adaunga cimbrul si ciupercile taiate bucatele. Se calesc...
Mincare de ciuperciSe freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte...
Tort de mere7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se...
Tort de albusuriSe prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vinBucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acriMerele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mereBlatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt,...
Prajitura nuca cu cremaSe freaca untul cu zaharul se adauga oul nuca si faina. Acest aluat se imparte in 3 parti egale care se coc la foc potrivit....
Tort cu frisca