faina-de-secara

Mancaruri cu legume

Fasole verde cu sos de rosii

Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...

Fasole verde cu sos de rosii
Prajituri

Prajitura "Petre "

Blat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...

Prajitura "Petre "
Prajituri

Mazurca

Se freaca zaharul cu galbenusurile care se pun pe rind, unul cite unul, se adauga faina, nucile si stafidele si la urma...

Mazurca
Prajituri

Prajitura cu crema de nuci

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...

Prajitura cu crema de nuci
Mancaruri cu carne

Pui cu mazare verde

Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...

Pui cu mazare verde
Mancaruri cu legume

Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...

Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Gogosi

Gogosi grecesti

Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa....

Gogosi grecesti
Prajituri

Prajitura cu dulceata

Se pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...

Prajitura cu dulceata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu drojdie de bere

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta...

Fursecuri cu drojdie de bere
Supe de carne

Supa cu zdrente

Se bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...

Supa cu zdrente
Mancaruri cu carne

Mazare cu carne de vaca

Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...

Mazare cu carne de vaca
Prajituri

Papanasi prajiti

Se freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se...

Papanasi prajiti
Torturi

Tort cu mere

Din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa si 8 linguri faina se face un pandispan. Merele curatate se taie felii mai mici,...

Tort cu mere
Gogosi

Gogosi pripite (fara drojdie)

Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...

Gogosi pripite (fara drojdie)
Sufleuri

Sufleu cu lapte

Se pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...

Sufleu cu lapte
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Sufleu cu smintina

Se amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...

Sufleu cu smintina
Prajituri

Tarta cu pere

Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....

Tarta cu pere
Prajituri

Prajitura cu mere sferturi

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...

Prajitura cu mere sferturi
Torturi

Tort caramel

Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o...

Tort caramel
Aperitive cu legume

Tempura

Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...

Tempura
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti spritati

Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...

Biscuiti spritati
Prajituri

Prajitura cu mere felii

Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...

Prajitura cu mere felii
Prajituri

Corabioare

Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...

Corabioare
Prajituri

Cornete cu frisca sau crema

Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...

Cornete cu frisca sau crema
Sosuri condimentate

Sos de patrunjel

Se caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.

Sos de patrunjel
Aperitive cu branza

Pateuri cu brinza

Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....

Pateuri cu brinza
Aperitive cu legume

Vinete picante in aluat de clatite

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se...

Vinete picante in aluat de clatite
Prajituri

Langosi

Pentru 16 buc: Se farimiteaza drojdia intr-un castron si se toarna deasupra apa. Se adauga cartoful ras, sare si faina. Se...

Langosi
Checuri

Chec cu unt si cacao

Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...

Chec cu unt si cacao
Prajituri

Rulada cu frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....

Rulada cu frisca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...

Fursecuri cu ciocolata
Mancaruri cu carne

Pui cu fasole verde

Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina,...

Pui cu fasole verde
Aperitive cu carne

Budinca de sunca

Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...

Budinca de sunca
Aperitive cu carne

Crochete bechamel

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...

Crochete bechamel
Coq au vin
Mancaruri cu carne

Coq au vin

Coq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...

Coq au vin
Prajituri

Prajitura cu visine pufoasa

Se freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...

Prajitura cu visine pufoasa
Prajituri

Galuste cu prune cu aluat cu gris

Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...

Galuste cu prune cu aluat cu gris
Mancaruri cu carne

Fasole verde cu carne de vaca

Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...

Fasole verde cu carne de vaca
Prajituri

Choux a la crème (Gogosi cu crema)

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...

Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....

Sos de ciuperci
Budinci

Budinca de malai pufoasa

Se pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...

Budinca de malai pufoasa
Ciorbe

Ciorba de fasole verde cu legume

Se prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...

Ciorba de fasole verde cu legume
Sosuri condimentate

Sos de tarhon

Se prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...

Sos de tarhon
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu smintina si vanilie

Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....

Pesmeti cu smintina si vanilie
Mancaruri cu cartofi

Gnochi de cartofi

Se fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...

Gnochi de cartofi
Mancaruri cu carne

Pui cu conopida si vin alb

Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge...

Pui cu conopida si vin alb
Mancaruri cu carne

Creier in coca

Se freaca galbenusul cu faina si uleiul, se adauga laptele, sarea, pina ce se obtine o coca de clatite. Se adauga apoi...

Creier in coca
Mancaruri cu legume

Sufleu de conopida

Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...

Sufleu de conopida
Gogosi

Supa de zarzavaturi

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...

Supa de zarzavaturi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bulbul satosu

Pregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...

Bulbul satosu
Sosuri albe

Sos Mornay

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...

Sos Mornay