Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosiiBlat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...
Prajitura "Petre "Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...
Prajitura cu crema de nuciSe taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verdeSe prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si maslineSe pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa....
Gogosi grecestiSe pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...
Prajitura cu dulceataSe bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta...
Fursecuri cu drojdie de bereSe bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...
Supa cu zdrenteSe taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...
Mazare cu carne de vacaSe freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se...
Papanasi prajitiDin 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa si 8 linguri faina se face un pandispan. Merele curatate se taie felii mai mici,...
Tort cu mereSe pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...
Gogosi pripite (fara drojdie)Se pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...
Sufleu cu lapteSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...
Sufleu cu smintinaSe amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....
Tarta cu pereSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere sferturiSe face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o...
Tort caramelSe curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...
TempuraSe freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...
Biscuiti spritatiSe pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...
Prajitura cu mere feliiSe freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...
CorabioareSe freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau cremaSe caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.
Sos de patrunjelSe presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....
Pateuri cu brinzaVinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se...
Vinete picante in aluat de clatiteSe freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...
Chec cu unt si cacaoSe freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu friscaSe amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolataSe prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina,...
Pui cu fasole verdeSe bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...
Budinca de suncaIntr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...
Crochete bechamelCoq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...
Coq au vinSe freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasaAluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...
Galuste cu prune cu aluat cu grisSe taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vacaSe pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperciSe pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai pufoasaSe prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...
Ciorba de fasole verde cu legumeSe prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhonSe freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....
Pesmeti cu smintina si vanilieSe fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...
Gnochi de cartofiPuiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge...
Pui cu conopida si vin albSe freaca galbenusul cu faina si uleiul, se adauga laptele, sarea, pina ce se obtine o coca de clatite. Se adauga apoi...
Creier in cocaSe fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...
Sufleu de conopidaSe fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...
Supa de zarzavaturiPregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...
Bulbul satosuSe varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...
Sos Mornay