1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca oul, iaurtul si...
Muffins-aperitivIntr-un vas adinc se bate oul cu sucul de la o jumatate de lamiie. In alt vas, se amesteca faina cu praful de usturoi si cu...
Pui fracasseSe incinge grasimea, se adauga faina si se stinge cu zeama de carne. Se taie felii subtiri castravetele, se adauga la acest...
Sos de castraveteSe spala bine inima, se taie in cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se...
Gulas de inimaSe freaca galbenusurile cu zaharul, smintina, faina, coaja de lamiie si la urma se adauga albusul batut spuma. Se toarna in...
Budinca de smintinaSe fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste putin faina cu...
Sufleu de spanac cu suncaSe bat oale cu laptele si se adauga dovlecelul si telemeaua rase pe razatoarea mare. Se pune faina astfel incat compozitia sa...
Clatite cu dovleceiDin spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute...
Rulada de piure de spanacBucatile de pui se prajesc inabusit in unt. Cind sint aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt si faina, amestecind cu...
Pui cu rosii si boiaSe freaca galbenusurile cu uleiul si sarea, se adauga faina putin cite putin, apoi laptele sau sifonul, amestecind neincetat,...
Snitel parizianSe taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de prazMalaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai dulceSe bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...
Prajitura nougatSe taie ficatul in felii si se da prin faina. Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu...
Ficat de miel cu sos de cartofiSe face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...
Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolataSe bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...
Rulou de pui cu ciuperci si cascavalSe bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca...
Prajitura de martipanSe spala carnea, se taie bucati si se prajeste in untura pina cind se rumeneste. Se adauga faina, se amesteca bine, se lasa...
Miel cu sos de smintinaSe prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa tocata marunt si faina. Cind ceapa...
Pui cu tarhonSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pina cind incepe sa fiarba. Se ia...
Sufleu de smintinaSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceaiSe face un sos alb mai gros dintr-o lingura unt si 3-4 linguri faina. Se stinge cu lapte fierbinte si se fierbe bine. Se lasa...
Rulada cu smintina, sunca, cascavalSe aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umpluteBrinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintinaCarnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrina), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa...
Ciuperci cu carneSe amesteca drojdia cu smintina si apoi cu faina si untul. Se framinta bine. Se intinde o foaie de ½ cm grosime, se taie...
CornuleteSe rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si...
Pui cu susanSufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...
Sufleu de mere simpluSe amesteca iaurt natural, uleiul, zaharul, 3,4 linguri cu virf cu smintina, se adauga apoi alternativ ouale si faina...
Orient ExpressSe toarna esenta de cafea fierbinte peste faina amestecata cu zaharul pe foc slab si se obtine un sos gros. Se amesteca cu...
Tort rece cu cafeaBrinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se...
BrinzoaiceSe freaca oul cu zaharul si untul pina se face o spuma. Se adauga praful de copt, vanilia, sarea si faina. Se omogenizeaza....
Biscuiti de ciocolataSe face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se...
Tort specialSe face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiieSe prepara un aluat fraged din faina, grasime si ou. Se intinde o foaie ca de taitei, iar la mijloc se pune compozitia...
Drob de miel in foaieSe bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pascaAluat: Se amesteca toate ingredientele. Compozitia trebuie sa curga ca o smintina. Se tapeteaza o tava de aragaz cu ulei si...
Pizza cu prazSe bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se...
Gogosele AebleskiverSe dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la...
Cozonac trandafirAtit ficatul cit si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn....
Ficat si rinichi de mielSe amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele....
Pasca cu smintinaSe ia 1 kg carne din partea din fata a mielului cu costitele. Se spala, se taie bucati potrivite, se dau prin faina, ou si...
Miel paneSe topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu fainaSe freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu...
Prajitura americana cu ciocolataSe opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare...
Crap cu arpagicDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....
Perisoare din carne tocata cu smintina si boiaSe prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosiile curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu rosii si cartofi