Faina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...
Aluat pentru tarteSe amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua...
Prajitura cu mere si albusGalbenusurile se freaca spuma tare cu zaharul, se adauga apoi incompozitie smantana, faina si albusurile. Se amesteca bine si...
Prajitura cu caiseSe freaca bine cu zaharul untul si margarina, apoi se adauga ouale batute, smantana, praful de copt si la final faina....
Prajitura cu mere, visine si pruneUntul se freaca cu 70 gr de zahar, se adauga apoi smantana si faina si se framnata bine aluatul. Se imparte apoi in doua si...
Prajitura cu mereFaina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se...
CornuleteSe amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si...
Cornulete cu susanSmantana se amesteca cu untul si faina. Aluatul rezultat se framanta ceva minute dupa care se pune la frigider pentru...
Cornulete cu smantanaSe prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...
Cornulete cu marmeladaFaina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...
Saleuri cu cascavalFaina se amesteca cu untul moale. Se adauga oul, smantana, lamaia, zaharul si zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in...
PesmecioriSe amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...
MinciuneleSe amesteca bine faina cu zaharul, smantana si untul. Aluatul rezultat se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se ia apoi...
Biscuiti cu smantanaDin faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanacUrda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinteSe scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinteBranza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placintePentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...
Pasca cu smantanaPentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuriBranza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...
Placinta rapida cu branza de vaciIntr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placintaFaina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...
Aluat de placintaPuiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei...
Pui cu smantana si piper verdeAceasta reteta de coltunasi cu branza este foarte delicioasa. Pentru preparare avem nevoie de faina, oua, branza si smantana.
Coltunasi cu branza la cuptorUntul impreuna cu o lingura faina se pun intr-un vas, pe foc si se face un sos alb, stins cu supa de carne, amestecand mereu,...
Jambon cu sos de smantanaCotletele se asaza intr-un vas, cu ulei fierbinte. Se lasa la foc mic, la prajit, pe ambele parti.Vinetele se taie felii si...
Cotlet de vitel cu smantanaCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata...
Chiftele moldovenesti cu smantanaFazanul se curata de pene si maruntaie, se spala si se sterge. Se acopera pieptul cu felii de slanina si se pune cu untul...
Mancare de fazan cu smantanaPuiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit....
Mancare moldoveneasca de pui cu smantanaSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somonSe bate smantana de gatit pana e tare. Branza se amesteca cu ouale si fructoza, coaja de la lamaie rasa, si esenta de...
Pasca montiPrunele se spala, se rup in jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas un rand de prune, unul de zahar si unul...
Mancare de prune cu smantanaSe piseaza telemeaua cu o furculita, se adauga smantana, piper, marar si se amesteca. Se taie gogosarul, putin file de somon...
Aperitive cu crema de branza si somonSe taie ouale in doua si se scot galbenusurile. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana,...
Oua umplute cu pate BucegiSe curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se...
Ardei umpluti cu sos de smantanaAlivanca este o mancare ieftina si sanatoasa. Este usor de preparat si e foarte delicioasa.
Alivanca cu smantanaSe curata hreanul si se da pe razatoarea mica, in loc bine ventilat si aerisit. Se adauga putin otet, zaharul, smantana, sare...
Sos de hreanSe prepara o mamaliguta moale, bine fiarta, din malai, apa si sare. Deasupra ei se presara branza de vaci si smantana, sau...
Mamaliga cu branzaIntr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta...
Cornulete cu dulceataSe prepara o mamaliga moale in care, cand este fiarta si bine framantata, se adauga o lingura cu unt si una cu smantana si se...
Mamaliga cu ochiuri la cuptorSe fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti si se taie in rondele sau felii. Se asaza intr-un castron si cat sunt inca...
Salata de cartofi cu smantanaSe taie ridichea in rondele mici, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie, apoi se amesteca cu otetul si smantana.
Salata de ridiche neagraSe rad dovleceii de coaja, se scoate miezul cu seminte, se pun in apa fierbinte cu putina sare sa fiarba. Se scurg bine si se...
Salata de dovlecei cu smantanaCastravetii se curata de coaja, se taie feliute, se presara cu sare si se lasa 10-15 minute, apoi se scurg putin si se asaza...
Salata de castraveti cu smantanaSfecla se coace in cuptor sau se fierbe, se curata si se taie fasii ca taiteii. Din smantana, mustar, zeama de lamaie, sare...
Salata de sfeclaSe fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataIntr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantanaSe spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...
Sos de rosii cu smantanaSe prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legumeSe rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...
Sos romanesc din legumeSe rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote.
Sos de hrean cu smantana