smantana

Ciorbe

Ciorba de pui

Ciorba de pui are in compozitie: piept de pui, morcovi, telina, patrunjel, pastranac, ceala, orez, smantana, bors si ou.

Ciorba de pui
Nasturasi cu dulceata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Nasturasi cu dulceata

Nasturasi cu dulceata sunt niste fursecuri foarte simple de facut. Aveti nevoie de gem sau dulceata, faina, unt, smantana...

Nasturasi cu dulceata
Lasagna cu branza
Paste si pizza

Lasagna cu branza

Pentru lasagna cu branza aveti nevoie de foi de lasagna, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea, oua, unt, pesmet si...

Lasagna cu branza
Mancaruri cu carne

Pui cu smantana si cartofi

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cascaval si ceapa rosie.

Pui cu smantana si cartofi
Mancaruri cu carne

Snitel de vitel cu cartofi

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cartofi, ceapa, castraveti, smantana, muschi de vitel, faina, oua si unt.

Snitel de vitel cu cartofi
Mancaruri cu peste

Peste cu orez asortat

Pentru aceasta delicioasa mancare aveti nevoie de peste rosu, ardei gras, ceapa, unt, supa de peste, orez, faina, ulei de...

Peste cu orez asortat
Mancaruri cu peste

Peste cu spanac la cuptor

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de spanac, lamaie, file de somon, smantana, cascaval ras, usturoi, unt si condimente.

Peste cu spanac la cuptor
Mancaruri cu varza

Musaca de varza

Musacaua de varza se prepara din carne tocata de porc, smantana, rosii, varza, ulei, ceapa, ardei, verdeata si condimente.

Musaca de varza
Cozonac

Baigli cu mac si nuca

Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.

Baigli cu mac si nuca
Crema de branza de vaci
Aperitive cu branza

Crema de branza de vaci

Aceasta crema de branza constituie un aperitiv foarte gustos. Se prepara din smantana, branza de vaci si condimente.

Crema de branza de vaci
Pogaci cu jumere
Preparate sarate

Pogaci cu jumere

Pogacelele cu jumari contin faina, praf de copt, oua, sare, piper, smantana si jumari tocate.

Pogaci cu jumere
Ciorbe

Ciorba de ciuperci

Pentru ciorba de ciuperci aveti nevoie de ciuperci, morcovi, usturoi, smantana si galbenusuri.

Ciorba de ciuperci
Mancaruri cu carne

Quesadilla de pui

Aceasta mancare mexicana se prepara din piept de pui, sos tabasco, sos worcester, chimen, ulei de masline, branza, lipii si...

Quesadilla de pui
Paste si pizza

Tortellini cu carne

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de tortellini cu carne, ceapa, pasta de tomate, cimbru, cascaval, smantana, ulei, sare si...

Tortellini cu carne
Ciorbe

Ciorba cu ciuperci

Ciorba de ciuperci este o reteta simpla si delicioas. Se prepara din legume, ciuperci, smantana, oua, condimente si verdeata.

Ciorba cu ciuperci
Ciorbe

Ciorba de pui moldoveneasca

Aceasta reteta de ciorba de pui provine din Moldova. Aveti nevoie de carne de pui, legume, verdeata, bors si smantana.

Ciorba de pui moldoveneasca
Supa de varza cu carnati afumati
Supe de legume

Supa de varza cu carnati afumati

Supa de varza cu carnati afumati este o reteta traditionala pentru toate gusturile. Pentru prepararea acestei supe aveti...

Supa de varza cu carnati afumati
Aperitive cu branza

Bulgarasi de orez

Bulgarasii de orez constituie un excelent aperitiv. Se prepara din orez, smantana, oua, cascaval si unt.

Bulgarasi de orez
Ciorba de sfecla rosie
Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie

Ciroba de sfecla este sanatoasa si plina de vitamine. Se prepara din sfecla rosie, supa de oase, ceapa, leustean si smantana.

Ciorba de sfecla rosie
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Aperitive cu legume

Budinca de conopida

Budinca de conopida este foarte usor de preparat. Contine unt, faina, lapte, oua, cascaval, sunca si smantana.

Budinca de conopida
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu bacon

Aceasta ciorba se prepara rapid si contine cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen si smantana.

Ciorba de cartofi cu bacon
Aperitive cu legume

Chec cu dovleac servit cu inghetata

Checul cu dovleac este un aperitiv usor de preparat. Aveti nevoie de faina, unt, oua, cascaval, smantana, seminte de dovleac.

Chec cu dovleac servit cu inghetata
Aperitive cu legume

Conopida cu pesmet si smantana

Conopida cu pesmet si smantana este o reteta simpla. Pentru acest aperitiv aveti nevoie de conopida, pesmet, smantana, lapte...

Conopida cu pesmet si smantana
Mancaruri cu legume

Sarmale cu ciuperci servite cu smantana

Sarmalele cu ciuperci se prepara din foi de vita, orez, ciuperci, ceapa, delikat si verdeata.

Sarmale cu ciuperci servite cu smantana
Aperitive cu branza

Coltunasi cu branza si marar tocat

Coltunasii cu branza sunt extrem de deliciosi. Contin faina, oua, lapte, branza de vaci, unt, smantana si marar tocat.

Coltunasi cu branza si marar tocat
Aperitive cu branza

Mascaroane maramuresene

Mascaroane maramuresene este o reteta traditionala gustoasa si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene aveti...

Mascaroane maramuresene
Aperitive cu carne

Snitele de porc cu ciuperci

Snitelele de porc cu ciuperci pot fi servite ca aperitiv. Se prepara din carne de porc, ciuperci, langa care mai adaugati...

Snitele de porc cu ciuperci
Mamaliga ciobaneasca
Preparate cu mamaliga

Mamaliga ciobaneasca

Mamaliga ciobaneasca este o reteta usor de gatit. Contine malai, lapte, sare, cas de oi, unt si smantana.

Mamaliga ciobaneasca
Cozonac

Coltunasi cu branza de vaci

Aceasta reteta de coltunasi cu branza de vaci este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de faina,...

Coltunasi cu branza de vaci
Glazuri, sosuri

Sos de smantana cu ciocolata

Ciocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...

Sos de smantana cu ciocolata
Torturi

Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...

Foi crocante pentru tort
Aperitive cu legume

Andive cu smantana si oua

Se curata si se spala bine andivele, apoi se taie pe lung. Se adauga peste ele smantana, ouale fierte tari, tocate marunt,...

Andive cu smantana si oua
Aperitive cu branza

Pasta din branza telemea

Se amesteca branza cu untul topit, apoi se adauga smantana si se freaca bine.

Pasta din branza telemea
Aperitive cu legume

Volovane cu legume si sos de smantana

Se prepara volovanele, se pun apoi la copt, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata legumele si se pun apoi la fiert....

Volovane cu legume si sos de smantana
Aperitive cu ciuperci

Tarte cu ciuperci

Se amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...

Tarte cu ciuperci
Aperitive cu branza

Tartine cu branza de vaci

Se freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...

Tartine cu branza de vaci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti pentru ceai

Se amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...

Biscuiti pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri simple

Se amesteca untul moale cu zaharul, faina, smantana, ouale, zaharul vanilat si praful de copt stins cu alcool. Se lasa...

Fursecuri simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti fragezi

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, smantana, romul si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie de 1-2...

Pesmeti fragezi
Prajituri

Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in...

Tarta cu bezea si dulceata
Aluaturi

Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...

Aluat fraged cu bicarbonat
Aluaturi

Aluat pufos

Faina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...

Aluat pufos
Aluaturi

Aluat pentru tarte dulci

Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...

Aluat pentru tarte dulci
Mancaruri cu cartofi

Cartofi copti cu branza

Cartofii se infasoara in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se amesteca apoi branza cu smantana, menta...

Cartofi copti cu branza
Aperitive cu carne

Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa...

Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci
Mancaruri cu cartofi

Mancare de cartofi cu ciuperci

Se curata cartofii de coaja si se taie apoi felii. Se pun la calit in unt. Separat, se fierbe laptele impreuna cu smantana...

Mancare de cartofi cu ciuperci
Aperitive cu oua

Oua rusesti

Smantana se amesteca impreuna cu hreanul. Se introduce in jumatate din acest amestec carnea de vita fiarta in prealabil si...

Oua rusesti
Aperitive cu carne

Clatite cu jambon si ciuperci

Ciupercile taiate feliute se calesc in putin unt. Se asaza pe fiecare clatita cate un strat subtire de smantana, ciuperci...

Clatite cu jambon si ciuperci
Salate din carne de pasare

Salata cu piept de pui si sos

Se amesteca ketchupul si sosul, esenta de lamaie, mustarul si sarea. Se omogenizeaza bine si se adauga la final smantana....

Salata cu piept de pui si sos
Preparate sarate

Cornulete cu carne

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa...

Cornulete cu carne