spuma

Prajituri

Rulada cu alune si nuci

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana la dizolvare. Se adauga apoi 4 albusuri batute spuma si faina. Se toarna compozitia...

Rulada cu alune si nuci
Ciorbe

Ciorba de porc a la grec

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, apoi, dupa 30 de minute de fiert se adauga...

Ciorba de porc a la grec
Mancaruri cu carne

Perisoare de carne cu sfecla

Se coace sfecla in cuptor. Separat, se toaca carnea, apoi se amesteca impreuna cu orezul, galbenusul, albusul batut spuma si...

Perisoare de carne cu sfecla
Supe de carne

Consome

Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...

Consome
Spume

Spuma de fragi

Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...

Spuma de fragi
Spume

Spuma de capsune cu frisca

Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.

Spuma de capsune cu frisca
Spume

Crema-spuma de fructe cu frisca

Se trec fructele prin sita. Gelatina se pune la inmuiat in apa, apoi se toarna peste fructele date prin sita. Se adauga...

Crema-spuma de fructe cu frisca
Spume

Spuma de albus cu capsune

Se bat albusurile cu telul, pana cand devin spuma, se adauga zaharul, se mai bat cateva minute, apoi se adauga capsune date...

Spuma de albus cu capsune
Creme

Crema de unt

Se freaca untul impreuna cu zaharul spuma. Se adauga cele doua galbenusuri, apoi se omogenizeaza bine.

Crema de unt
Creme

Crema rece de cacao

Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, cacaua, romul, miezul macinat de nuca si fructele...

Crema rece de cacao
Torturi

Tort cu fructe

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...

Tort cu fructe
Torturi

Tort de albus cu miez de nuca

Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care...

Tort de albus cu miez de nuca
Glazuri, sosuri

Serbet pentru creme si glazuri

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...

Serbet pentru creme si glazuri
Torturi

Blat de cacao cu nuci

Galbenusurile frecate cu 2 treimi din zahar se freaca bine si se amesteca apoi cu albusurile batute separat, spuma cu restul...

Blat de cacao cu nuci
Torturi

Foi de rulada albe pentru tort

Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...

Foi de rulada albe pentru tort
Torturi

Foi pentru tort mereng

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...

Foi pentru tort mereng
Torturi

Tort de cacao

Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi...

Tort de cacao
Creme

Lapte de pasare

Se pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...

Lapte de pasare
Prajituri

Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...

Nuga cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele cu nuci

Albusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...

Bezele cu nuci
Sandviciuri

Unt picant pentru tartine

Se freaca untul spuma, apoi se amesteca cu mustarul, piperul, sarea si zeama de lamaie dupa gust.

Unt picant pentru tartine
Aperitive

Pasta de masline

Se curata maslinele de samburi, apoi se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul batut spuma si se potrivesc la...

Pasta de masline
Aperitive cu carne

Pasta de carne

Se fierbe bine carnea, apoi se trece prin masine de tocat de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, mustarul, sarea si...

Pasta de carne
Aperitive cu carne

Pasta de sunca

Se freaca untul spuma, apoi se amesteca impreuna cu mustarul, sunca maruntita, sare, piper si cniac dupa gust.

Pasta de sunca
Aperitive cu branza

Pasta de cascaval

Se curata cascavalul de coaja si se da pe razatoare. Se bate untul spuma, apoi se adauga cascavalul ras si boiaua sau piperul.

Pasta de cascaval
Aperitive cu oua

Gogosele din albus de oua

Albusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...

Gogosele din albus de oua
Preparate sarate

Saleuri cu branza de vaci

Se trece branza prin sita, apoi se amesteca impreuna cu untul frecat spuma, cu faina si sarea. Se framanta bine aluatul, apoi...

Saleuri cu branza de vaci
Aperitive cu branza

Tartine cu branza de vaci

Se freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...

Tartine cu branza de vaci
Aperitive cu branza

Tartine cu pasta de cascaval

Se amesteca cascavalul ras cu untul frecat spuma si se adauga apoi boiaua si chimenul. Se amesteca bine pana rezulta o pasta...

Tartine cu pasta de cascaval
Prajituri

Mereng

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul tos, incalzit putin in prealabil. Se unge o tava cu ulei, se presara...

Mereng
Checuri

Chec pufos

Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...

Chec pufos
Checuri

Chec cu nuci

Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si se adauga lamaia rasa. Separat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se...

Chec cu nuci
Prajituri

Rulada cu crema de unt si cacao

Galbenusurile se freaca cu zaharul si putina apa calduta. Separat se bat albusuruile spuma, dupa care se toarna peste...

Rulada cu crema de unt si cacao
Preparate dulci

Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni

Se prepara aluatul frantuzesc si separat spuma de capsuni sau de zmeura. Pentru aceasta din urma se bat albusurile bine cu...

Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni
Preparate dulci

Placinta cu prune

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, intr-un castron. Se adauga faina, laptele si praful de copt, iar la urma albusurile...

Placinta cu prune
Tort Om de zapada
Torturi

Tort Om de zapada

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si...

Tort Om de zapada
Aluaturi

Galuste pentru papricas

Untul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...

Galuste pentru papricas
Prajitura cu nuci si cafea
Prajituri

Prajitura cu nuci si cafea

Pregatirea blatului incepe cu separarea galbenurilor de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si pe urma...

Prajitura cu nuci si cafea
Prajituri

Flori de mar

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de...

Flori de mar
Tort aniversar cu doua creme
Torturi

Tort aniversar cu doua creme

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul...

Tort aniversar cu doua creme
Supe de carne

Supa de caprioara

Carnea de caprioara se spala bine si se punela fiert in apa cu sare, clocotita, la foc mare. Dupa ce a facut spuma, se face...

Supa de caprioara
Prajituri

Prajitura cu jumatati de caise

Untul se freaca spuma cu zaharul si galbenusurile. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare, sare, amoniacul stins cu...

Prajitura cu jumatati de caise
Prajituri

Prajitura cu mere si scortisoara

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune...

Prajitura cu mere si scortisoara
Prajituri

Prajitura cu struguri

Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se pune la racit si se adauga 2 linguri de rom. Separat, se bat spuma tare ouale...

Prajitura cu struguri
Prajituri

Prajitura cu visine

Margarina se freaca spuma impreuna cu zaharul si galbenusurile. Se toarna laptele si faina, praful de copt stins cu zeama de...

Prajitura cu visine
Prajituri

Prajitura cu miere

Mierea se freaca impreuna cu galbenusurile. Se adauga apoi zaharul, albusurile batute spuma tare, amoniacul stins cu zeama de...

Prajitura cu miere
Prajituri

Prajitura evreiasca

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina....

Prajitura evreiasca
Prajituri

Pandispan cu jumatati de prune

Galbenusurile se bat spuma cu o ceasca de apa rece. Se adauga in amestc zaharul si se bate in continuare. Se toarna apoi...

Pandispan cu jumatati de prune
Prajituri

Pandispan cu jumatati de caise

Galbenusurile se bat spuma tare cu o ceasca de apa si zahar. Se toarna apoi faina si sarea si la final, se incorporeaza...

Pandispan cu jumatati de caise
Prajituri

Savarina

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nucile macinate si putina sare. Se bat separat, albusurile impreuna...

Savarina
Prajituri

Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In...

Savarina cu pesmet