Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...
Sos australian pentru carne
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mere
Blatul: Se face o coca moale, care se toarna in tava tapetata si apoi se pune incuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Dupa...
Prajitura cu nuca si miere
Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt,...
Prajitura nuca cu crema
Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintina
Se freaca untul cu zaharul se adauga oul nuca si faina. Acest aluat se imparte in 3 parti egale care se coc la foc potrivit....
Tort cu frisca
Intr-un vas emailat, foarte curat, se pune ingredientele si se asaza vasul pe foc mic, se amesteca continuu cu o spatula...
Punci
Se pune laptele la fiert; cind clocoteste se adauga ciocolata rasa si zaharul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Se...
Lapte cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceai
Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...
Bulz
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza intr-o salatiera. Costita,...
Salata de costita afumata
Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructe
Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa...
Salata din sardele in ulei
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia cotletelor, intr-o tigaie pentru prepararea sosului. Se fierbe inabusit 5 minute....
Cotlete de miel cu menta
Ceapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascaval
Se amesteca totul, se bate pina la formarea unei mase (ca o nsmintina groasa), dupa care se pune in tava la foc nu prea mare...
Chec ca la Soroca
Tiramisu reţetă cu biscuiti Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se...
Tiramisu reţetă cu biscuiti
Se face un blat de pandispan din ingredientele de la BLAT 1. Brinza de vaci se freaca cu untul si zaharul pudra. Budinca se...
Prajitura in trei culori
Se face un aluat din toate aceste ingrediente si se lasa sa se odihneasca putin la rece. Se ia cite o bucatica, se ruleaza si...
Cornulete cu nuca si vanilie
Intr-un vas foarte curat, emailat sau din sticla, se pun galbenusurile si zaharul, care se freaca bine cu o lingura curata...
Coniac cu oua
Se freaca galbenusul crud cu zaharul pina ce se face ca o crema, adaugind cite un pic de esenta de cafea rece si bine...
Trufe cu ciocolata
Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...
Conopida pane
Se caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legume
Se pune intr-un castron 1/1 pahar ulei, 1/2 pahar apa, faina cit cuprinde si putina sare. Se framinta si se face un aluat...
Prajitura ieftina cu mere
Macroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se...
Salata cu macrou afumat
Pe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...
Croque Monsieur
Blat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina....
Prajitura cu ness
Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustar
Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...
Iahnie de cartofi cu dafin
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier fiert
Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucati
Se decojeste banana, se taie in bucatele, se adauga sucul de morcovi, mierea dizolvata in putin lapte cald, se amesteca bine...
Lapte cu banane
Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...
Trigoane de miere si brinza de vaci
Se freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...
Tort biscuit
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...
Budinca de macaroane cu lapte
In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....
Sos de usturoi
In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...
Supa cu patratele de ou
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...
Ciorba de sfecla
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...
Iepure cu smintina
Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...
Pilaf de vitel
Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...
Morcovi cu unt si smintina
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...
Pui marocan
Biscuitii se sfarima,intr-un castron, peste care se toarna un sirop nu prea fierbinte, preparat din apa si 3linguri de zahar....
Tort de biscuiti cu frisca
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...
Salata de cruditati cu maioneza
Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...
Salata de mere umplute
Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandvisuri cu pate de ficat
Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...
Ciuperci umplute cu creier
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...
Gaina cu masline
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc