Se spala merele in apa rece, se scobeste mijlocul fara sa se strapunga marul de la un capat la celalalt, se umplu merele cu...
Mere coapte cu dulceata
Fructele proaspete (capsuni sau zmeura) se aleg si se trec prin sita. In piureul de fructe se adauga zahar, apa si se pune la...
Sos din fructe proaspete
Caisele uscate se aleg, se spala, se asaza in cratita si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore, cind caisele s-au umflat,...
Sos de caise uscate
Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind...
Prajitura cu biscuiti
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina,...
Prajiturea cu ness
Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte...
Gogosi - reteta americana
Se fierb cartofii intregi si necuratati cam jumatate de ora la foc mediu. Dupa ce s-au terminat de fiert, se descojesc si se...
Cartofi la cuptor cu smintina
Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5 minute, la foc iute, amestecind...
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se...
Fatush
Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna...
Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)
Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa....
Chebe (Kibbeh)
Se curata pulpa de pielite si de grasime. Se impaneaza cu usturoi si slanina sau numai cu usturoi. Se da sare si piper si se...
Pulpa de berbec la tava
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste in putina untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana din carne de porc
Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul,...
Gaina rasol
Se amesteca vinul cu alcoolul. Zaharul tos se topeste intr-o cratita la foc cu 100 g vin. Cind se raceste, siropul se...
Vermut
Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu...
Compot de mere
Prunele si smochinele se lasa sa se moaie peste noapte in apa, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu stafidele si...
Crema din fructe de iarna
Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit...
Tort de miere cu nuci
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga intii untul frecat spuma, se amesteca bine, apoi faina, romul si stafidele si se...
Pesmeciori cu stafide pentru ceai
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se...
Sos cu vin
Se fierbe orezul in lapte vanilat; sarea se pune la inceput iar, iar zaharul cind orezul este fiert. In timp ce orezul se...
Budinca de orez cu lamiie si vanilie
Se fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec...
Supa de cartofi (crema)
Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt,...
Ciorba de lamiie
Se taie varza sferturi sau felii mari. Se opareste in apa fiarta si numai atit cit sa o cuprinda, se strecoara de apa. Se...
Varza dulce cu sos alb
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile felii sau intregi; cind ciupercile sint bine patrunse si apa...
Ciuperci inabusite cu smintina
Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau...
Rasol din cap de vitel
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face...
Salau prajit cu usturoi
Sfecla coapta se curata de coaja si se taie felii, se asaza in borcan, se presara cu sare si chimen, dupa gust, se toarna...
Salata de sfecla
Pestele se desareaza din ajun, se curata de piele si de oase si se da prin masina de tocat. Cartofii fierti se dau de...
Salata de heringi
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lung dupa ce s-au racit. Se scot galbenusurile, astfel incit sa nu se...
Oua umplute cu verdeata
Se freaca untul cu brinza, se adauga chimen si se amesteca bine. Se taie colturile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu...
Cornuri cu brinza
Se pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simpluSe pune felia de piine pe grill-ul electric, se tine citeva minute pina ce se prajeste. Se freaca usor pe deasupra cu un...
Bruschetta
Se prepara compozitia pentru clatite din doua oua, lapte, zahar, faina, praf copt. Se prajesc clatitele in putin ulei, de...
Crepes cu ciocolata si banane
Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie. Se...
Prajitura mozaic
Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si...
Stroganoff portugez
Se ia piept de pui si un pachet de crenvursti. Peste o folie de aluminiu sau staniol se pune o bucata de piept si un...
Rulouri din piept de pui
Se pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm...
Ciorba de cartofi si fasole verde
Morcovii si ceapa se taie ca fideaua si se pun la fiert pina cind se moaie morcovii. Se strecoara, apoi morcovii si ceapa se...
Supa de morcovi crema
Coaja rasa de lamiie si de portocala se pune sa macereze 30 de minute cu zaharul tos, apoi se toarna intr-un pahar de ceai...
Bautura intaritoare din ceai rusesc
Se taie cu un cutitas coaja portocalelor pina la jumatate; se formeaza o toarta din coaja de sus, apoi se scoate miezul cu...
Cosulete din portocale
Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...
Bastonase din cascaval pentru ceai
Biscuitii pisati sau dati prin masina de tocat se inmoaie cu 1/4 pahar cafea. Jumatate din compozitia obtinuta se intinde pe...
Tort ieftin
Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa...
Prajitura cu marmelada de caise
Cartofii curatati si bine spalati se dau prin razatoare deasa. Se pun intr-un castron, se adauga zahar, un praf de sare,...
Blinele de cartofi
Maslinele se curata de simburi si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma, se pune zeama de...
Crema de masline
Budinca fiarta din brinza de vaca este foarte delicioasa. Daca vrei sa oferi familiei tale dulciuri, pregateste aceasta reteta.
Budinca fiarta din brinza de vaca cu sos de vin
Se trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot rece
Icrele se freaca cu uleiul, sarea si zeama de lamiie. Se amesteca cu sos tartar si se bate cu telul 10 minute.
Sos de icre
Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...
Triunghiuri cu brinza
Rinichii se oparesc inainte de a fi preparati, pentru a li se indeparta mirosul specific. Se spinteca, li se scoate grasimea,...
Rinichi prajiti cu sos de mustar
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc