Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de...
Pulpa de berbec inabusita
Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, ½ foaie de dafin...
Ficat de gisca cu sos de vin
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...
Iepure cu masline
Conopida se desface buchetele si se lasa in apa putin, apoi se spala bine. Se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge apa si se...
Pasta de conopida
Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in ulei (de masline). Ceapa se taie joulien; se scoate carnea din tigaie si...
Friptura de vita cu maslineSe pune intr-un vas ciocolata, se adauga doua linguri de apa si se topeste in baie de aburi. Cind s-a topit se bate bine...
Trufe cu ciocolata amaruie
Se caleste ceapa in unt, se adauga ciupercile taiate bucatele si ardeii taiati marunt. Dupa citeva minute se adauga cimbru,...
Ciuperci cu ardei
Se rade morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile...
Salata de cruditati de iarna
Se fierbe fasolea muiata din ajun. Se fierbe untdelemnul, vinul, boabele de piper, cepele si rosiile taiate felii, sau...
Salata de fasole uscata alba, marinata
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...
Pateuri cu carne
Se amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caise
Se face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se...
Specialitate cu brinza
Se bate carnea putin, se presara sare, piper si se unge cu mustar. Pe fiecare bucata de carne se pune cite o felie de gogosar...
Rulada cu sunca
Se piseaza usturoiul si se pune intr-o cana. Se freaca bine cu sare, apoi cu mustar, pina se face o pasta groasa. Se pune o...
Sos de usturoi
Se taie ceapa si se caleste in ulei; cind a devenit sticloasa se adaunga cimbrul si ciupercile taiate bucatele. Se calesc...
Mincare de ciuperci
Cartofi si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se...
Salata de vara
Se pun cartofii la prajit intr-un ceaun cu ulei incins. Cind acestia sint aproape gata se adauga ciupercile si se mai lasa la...
Cartofi pai cu ciuperci, smintina si telemea
Rosiile se taie cubulete mici si se amesteca impreuna cu patrunjelul taiat foarte marunt, la care se adauga sucul de lamiie,...
Salata arabeasca - tabule
Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte...
Tort de mereAlvita de casa este delicioasa, o gustare dulce adorata de copii. Se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana -...
Alvita
7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se...
Tort de albusuri
Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se...
Orez sirbesc
Se curata cartofii si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare pe 3/4, se arunca apa si cartofii se pun la prajit in mult ulei...
Patata bravas
Se bat ouale cu sare si piper si se amesteca cu bucati de brinza. Se taie marunt ceapa, iar sunca se taie felii sau bucati....
Oua cu sunca si brinza
Pieptul de pui se taie fisii subtiri. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei. Se adauga jumatate din semintele de susan,...
Pui cu susan
Se spala bine merele si se taie bucatele, fara a se curata de coaja. Se taie si cascavalul si frunzele de salata, se...
Salata bavareza
Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga...
Cartofi cu carne de vaca
Se scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperci
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si...
Chiftele din fasole
Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orez
Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet...
Ceai cu miere si cu mirodenii
Gutuile se curata de coaja si de mijlocul cu simburi, se taie felii, se pun la fiert in apa cu zahar, iar restul de zahar se...
Gutui cu zahar ars
Pestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de peste
Se prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru peste
Se prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vin
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din...
Budinca de gris cu miere
Se fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofi
Se fac clatite din 2 oua. Se pregateste o umplutura, nu prea groasa, dintr-o bucata de brinza de vaca data prin sita,...
Budinca de clatite
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...
Ciorba ruseasca cu smintina
Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...
Friptura inabusita
Bucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acri
Din galbenusuri, mustar, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu...
Sos delicios
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se topeste margarina, se raceste si se amesteca cu...
Cremsnit rapid
Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se...
Icre de post
Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei,...
Salata de linte rosie
Se topeste margarina / untul. Se toaca nucile. Zaharul se amesteca cu ouale. La amestecul cu zahar se adauga grasimea si...
Muffins cu nuci
Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie...
Salata de cruditati cu smintina
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...
Ciuperci pe friganele
Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiie
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc