Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure
Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...
Peltea de gutui
Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici....
Prajitura cu mere si vin
Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....
Biscuiti fara ou
Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...
Tort minune
Se amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...
Crema Candy
Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...
Bors de fasole boabe
Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...
Supa de gulii
Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata...
Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...
Praz cu orez si masline
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din...
Perisoare cu verdeata
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic pane
Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este...
Ciulama de cartofi
Se amesteca smintina cu uleiul, mustarul, sarea si piperul. Se adauga apoi ceapa taiata marunt si ouale fierte tari, taiate...
Salata de oua cu ceapa
Se amesteca cu sare si se freaca cu mina pina ce se moaie. Se adauga ulei, otet si zahar. Se amesteca bine. Alt mod de...
Salata de varza rosie dulce
Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...
Sandvis cu friptura
Se curata telina, se spala, se rade pe razatoarea de zarzavat, se sareaza, se freaca cu mina si se lasa sa stea ½ ora intr-o...
Telina cu maioneza
Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...
Sos muselin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...
Sos de mustar cu vin
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...
Budinca de clatite cu smintina
Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...
Bors cu perisoare de peste
Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In...
Manicotti alla Bolognese
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...
Paste cu carne tocata
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...
Zacusca de peste
Se curata castravetii, se taie rosiile cuburi, se taie ardei gras. Se pun intr-un bol, deasupra se pune sunca presata, se...
Salata bulgareasca
Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se...
Cartofi saracuti
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...
Stufat de peste
Se oparesc macesele cu apa clocotita, se acopera vasul si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Se amesteca intr-un vas de...
Limonada fierbinte de maceseSe spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...
Compot de struguri
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat...
Fursecuri cu rom
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie,...
Prajitura delicioasa cu nuci
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...
Tort Maricel
Brinza, untul, zaharul, sarea si bicarbonatul se amesteca impreuna. Se adauga apoi faina si se framinta bine. Se intinde o...
Rulouri cu marmelada
Carnea se taie cubulete mai mici. Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Intr-o cratita se pune margarina sau uleiul si se...
Tocanita de vita cu trei ardei
Se curata guliile de coaja si se scobeste miezul. Se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Se amesteca si se framinta o coca care se da la rece. Se poate lasa de seara pina dimineata sau numai 2-3 ore. Se intinde o...
Placintele cu ciuperci
Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...
Coltunasi cu brinza de vaca
Carnea(fara sa fie spalata) se sterge bine cu un servet umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se...
Ceafa de porc(garf) la cuptor
Carnea de iepure taiata bucati mici se prajeste intr-o cratita cu untura si ceapa tocata pestisori. Cind carnea este...
Papricas de iepure
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se...
Praz umplut cu carne
Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba fiarta
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Se fierb cartofii si calzi se taie in...
Salata de cruditati
Se fierb rosiile taiate felii, in unt, pina ce scade apa, apoi se adauga ouale batute cu sare si verdeata tocata Se servesc...
Jumari cu rosii
Se taie vinetele felii rotunde, groase cam de ½ cm, se pune sare si se lasa sa stea un sfert de ora, apoi se zvinta bine...
Snitel de vinete
Ficatul, inabusit cu ceapa in putin unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile date prin sita si cu...
Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri
Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...
Budinca de malai cu brinza de vaci
Se amesteca bine mustarul cu sare, se adauga ulei, zeama de lamiie si verdeata tocata marunt. Se amesteca cu zarzavatul...
Sos de mustar
Se amesteca galbenusurile cu smintina si hreanul ras. Se pune vasul in baia de apa. Se adauga sare, zeama de lamiie si otet....
Sos de hrean
Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...
Supa-crema de varza de Bruxelles
Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, toate taiate marunt. Cind incepe zarzavatul sa...
Ciorba de pui
Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja. Cind sint fierti, se curata si se taie felii nu prea groase. Intr-o tava...
Cartofi cu brinza la cuptor
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc