Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste...
Supa de ciuperci
Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute (cu usturoi)
Se adauga piure de castane, unt, galbenusurile si zahar vanilat. Se bate spuma si se unge rece pe aluat. Cantitatea este...
Umplutura de castane pentru rulade
Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se...
Ghiveci cu soia
O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu...
Ghiveciul de zucchini
Se adauga 300 g faina, 80 g zahar brun, 2 l.c. mocca de praf de copt, un praf de sare si se freaca cu 15o g unt rece. Se...
Cornulete cu gem
Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in...
Chifle Graham
Socată reţeta bunicii. Spalam foarte bine florile de soc culese proaspat, dupa care le punem intr-un borcan de 3 litri,...
Socată reţeta bunicii - Suc din flori de soc
Curatam o banana, o taiem bucati si o maruntim in blender. Adaugam 100 g zmeura congelata si 20 g (1 lingurita cu varf) miere...
Inghetata vegetariana
Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici,...
Minge din fructe
O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii...
Varza cu rosii
Fileurile de peste se dau bine cu sare si zahar, dupa care se invelesc in pungi. Sa lasa sa stea asa timp de o saptamana la o...
Peste prajit
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura Eszterhazy
Spalam castanele si le crestam pe o margine. Turnam peste apa pana sunt acoperite complet si le fierbem aprox. 25 minute....
Castane prajite
Se fierb castanele aprox. ½ ora, dupa care se curata de ambele coji si se dau prin masina de tocat cat sunt inca calde....
Piure de castane
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...
Paine GrahamAlbusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam...
Tort cu doua creme de ciocolata
Se amesteca macul cu mierea, stafidele si coaja de lamaie. Se adauga laptele, se pune pe foc mic (nu direct pe flacara), se...
Umplutura de mac pentru rulade
Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si...
Prajitura cu rom
Se macina carnea. Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in lapte, dupa care se strecoara laptele. Ceapa se da pe razatoare, iar...
Perisoare cu fulgi de ovaz
Piepturile se asaza intr-o tigaie (cu partea cu pielea in jos) si se prajesc 3-4 minute. Intre timp se presar cu sare, piper...
Piept de rata cu mure
Carnea curatata de pielita se taie cubulete potrivite. Se pune la incins 50 g unt, se adauga carnea si, amestecand, se...
Pui cu nuci si mere
Se dezoseaza pulpele si se presar cu sare. Uleiul se amesteca cu sosul soia si cu mustarul, se adauga condimentele si...
Frigarui cu pulpe de pui
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea...
Purcel prajit intreg
Se fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porcSe prepara umplutura: spanacul condimentat cu sare, piper si usturoi zdrobit se caleste in putin unt incins. Pieptul se taie...
Pui cu capsuni
Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu...
Muschi de vita in sos de vin rosu
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane