Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului...
Haios-prajitura cu gemSe pregateste umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa se toaca si se inabusa cu putin unt; se sareaza si se pipereaza....
Gasca umpluta cu stafide si castaneCarnea tocata se pune intr-un vas, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia. Se adauga galbenusurile, putin pesmet,...
Oua in manta de carne tocataUntul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se...
Bienenstich - intepatura albineiVinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se...
Musaca de vinete cu carne de puiSe coc vinetele, se scurg, se toaca si se sareaza. Feliile de sunca se umplu cu vinete, se pune in mijloc cate un dreptunghi...
Rulouri cu vineteSe face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se...
Tort savarinaSe curata cartofii si se infasoara fiecare cartof cu o felie de bacon care se prinde de cartof cu un betigas de frigaruie. Se...
Lolllipops1.Se rade dovleacul si impreuna cu zaharul se pun in tigaia cu ulei (4-5 linguri) si se calesc impreuna; 2.Se amesteca untul...
Prajitura cu dovleac1.Se scurg piersicile(folosim compot cu jumatati de piersici ), apoi le taiem lamele subtiri. 2.Ceapa se curata si se taie...
Cotlet de porc cu sos de piersiciCiocolata de casa cu margarina este o alternativa mai ieftina pentru ciocolata de casa. In loc de unt se foloseste margarina....
Ciocolata de casa cu margarinaIntr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare....
Ciorba de burtaPrunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1...
Curcan cu fructeSe spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...
Supa de andive cu branza de oaieRata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructeSe face un aluat din ingredientele date si se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte. Se unge...
Greta GarboTortul Buturuga este, cel putin pentru mine, un desert reprezentativ pentru masa de Craciun. Minunatul tort in forma de...
Tort ButurugaSe caleste ceapa taiata marunt, se adauga orezul spalat, sare si dovleacul taiat (cam un castron plin cu dovleac). Se acopera...
Supa de dovleac1. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. 2.Pieptii de pui se pun...
Rulouri de pui cu smantanaTiramisu reţetă originala este unul dintre cele mai indragite deserturi italiene, este foarte usor de facut si nu necesita...
Tiramisu reţetă cu friscaCele doua sortimente de branza si cu smantana se mixeaza cu blenderul, pana devin ca o pasta fina si vartoasa. Daca mai...
Rulouri de carne cu ardei umplutiPestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin...
Macrou in folie la cuptor sau grillCeapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile...
Sos cu legume pentru fripturaPieptul de pui se taie bucatele mici, ciupercile se spala si se curata, li se tai coditele, ardeiul rosu se taie bucati cat...
Frigarui la cuptorPlacinta cu mere cu aluat crocant (crumble) se prepara incredibil de usor si este o prajitura minunata cu mere. Merele...
Apple Crumble (mere cu aluat faramitat)Primele sase ingrediente se pun intr-un castron mare si se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat. Apoi se adauga...
Biscuiti CangurUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori