Pentru supa de gaina cu oua si orez se curata gaina si se pune la foc cu apa rece cit sa o acopere si se fierbe incet. O...
Supa de gaina cu oua si orezPentru supa de fasole verde cu costita afumata si smantana se pune la fiert costita taiata bucatele, ceapa tocata marunt si...
Supa de fasole verde cu costita afumata si smantanaPentru supa de mazare cu carne si zarzavat se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la muiat se pune in supa si se fierbe...
Supa de mazare cu carne si zarzavatPentru supa de carne traditionala carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta, sau poate fi folosita la...
Supa de carne traditionalaPentru supa clara ardeleneasca de pui intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati dar intregi, ceapa curatata,...
Supa clara ardeleneasca de puiPentru ciorba "Padis" in apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si tatiate felii, ardeiul iute...
Ciorba "Padis"Pentru supa de vita cu floricele fierbeti obisnuit o supa. Strecurati lichidul si puneti-l in alt vas pe foc mic. Intre timp,...
Supa de vita cu floricelePentru supa traditionala din carne de vita se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu...
Supa traditionala din carne de vitaPentru supa delicioasa din carne macra se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta...
Supa delicioasa din carne macraPentru supa de limba de vaca se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecand-o cu malai, pentru a inlatura orice...
Supa de limba de vacaPentru supa delicioasa de pasare se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala...
Supa delicioasa de pasarePentru supa delicioasa din oase se sparg oasele cu ajutorul unui satir, s e spala bine si se pun la fiert cu apa rece si...
Supa delicioasa din oasePentru tartine delicioase cu pasta de peste pestele se sfarama si se freaca cu margarina pana devine o pasta bine legata. Se...
Tartine delicioase cu pasta de pestePentru masline rapide si delicioase se spala maslinele in apa calda, apoi se racesc cu apa rece si la urma se stropesc cu...
Masline rapide si delicioasePentru franzela umpluta cu pasta de carne se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura...
Franzela umpluta cu pasta de carnePentru sandviciuri picante cu ceapa ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma,...
Sandviciuri picante cu ceapaPentru sandviciuri asortate cu salam si sunca pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam...
Sandviciuri asortate cu salam si suncaPentru sandviciuri rapide cu cascaval se ung felii de paine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un...
Sandviciuri rapide cu cascavalPentru sandviciuri cu branza de vaci se da branza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pana devine spuma. Se imparte...
Sandviciuri cu branza de vaciPentru sunca cu pate de ficat in aspic se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de...
Sunca cu pate de ficat in aspicPentru salata de icre cu usturoi si masline se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamaie si piperul, se adauga...
Salata de icre cu usturoi si maslinePentru balmus traditional se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale,...
Balmus traditionalPentru salata de cartofi cu masline si sos de mustar se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc...
Salata de cartofi cu masline si sos de mustarPentru salata cu carne de vita si ciuperci se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul;...
Salata cu carne de vita si ciuperciPentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...
Crochete de cascaval cu sos albPentru salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se...
Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaiePentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...
Salata de creier cu maslinePentru rosii umplute cu salata de boeuf se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in...
Rosii umplute cu salata de boeufPentru ardei umpluti cu telemea si legume se freaca unt (1 parte) cu 3 parti branza telemea, data prin razatoare, pe latura...
Ardei umpluti cu telemea si legumePentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...
Pliculete cu cascavalPentru rulada cu jambon sau sunca se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge...
Rulada cu jambon sau suncaPentru chifle cu sunca si spanac se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia...
Chifle cu sunca si spanacPentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...
Ficat simplu naturPentru rulouri din costita afumata cu ficatei de pui costita se taie in felii subtiri. Ficateii spalati se taie in doua si se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de puiPentru mititei de casa din carne de vaca se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si...
Mititei de casa din carne de vacaPentru ficatei de pui cu bacon se spala ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta.
Ficatei de pui cu baconPentru aperitiv cu ton si porumb se amesteca continutul conservelor de ton si de porumb intr-un vas de sticla, se adauga...
Aperitiv cu ton si porumbPentru dovlecel cu branza de vaci se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Branza de vaci se amesteca cu...
Dovlecel cu branza de vaciPentru salata simpla de vinete se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu...
Salata simpla de vinetePentru crochete cu creier de porc si sos alb pregatiti un aluat obisnuit de clatite, cu conditia sa fie mai gros, in care...
Crochete cu creier de porc si sos albPentru tartine cu branza de vaci si sunca pe felii de paine foarte subtiri puneti:- branza de vaci, frecata cu sare, boia...
Tartine cu branza de vaci si suncaPentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....
Pateu aperitiv cu carne macraPentru aperitiv delicios cu carne de porc carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in...
Aperitiv delicios cu carne de porcPentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...
Choux de Bruxelles umplutPentru gustari cu sunca si telemea ungeti feliile de franzela cu unt pe o parte si sarati-le foarte putin. Pe patru dintre...
Gustari cu sunca si telemeaPentru chec aperitiv cu telemea si parizer telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare se pune intr-un castron si se...
Chec aperitiv cu telemea si parizerPentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...
Omleta sanatoasa cu casPentru chiftelute de cartofi din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se...
Chiftelute delicioase de cartofiPentru clatite cu urda si marar urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec...
Clatite aperitive cu urda si mararPentru omleta taraneasca cu ceapa si smantana ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se...
Omleta taraneasca cu ceapa si smantanaPentru clatite cu sunca si smantana clatitele preparate ca mai sus se umplu cu sunca tocata, amestecata cu smantana si piper,...
Clatite cu sunca si smantanaFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiO prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolataDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata