Se spala gutuile, se taie in bucatele mici si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se rastoarna pe o sita, se lasa sa...
Jeleu de gutui
Se trece prin sita zmeura, iar sucul obtinut se strecoara pana se limpezeste si se amesteca impreuna cu zaharul. Se pune apoi...
Jeleu de zmeura
Se trec visinele crude prin sita iar sucul obtinut se amesteca impreuna cu zaharul. Se pun la fiert si se lasa pe foc pana se...
Jeleu de visine
Se amesteca piureul de caise cu zaharul si se pun la fiert. Se ia vasul de pe foc, dupa ce s-a fiert jeleul si se introduce...
Jeleu de caiseSe pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu...
Jeleu de corcoduse
Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...
Jeleu de coarne
Se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...
Sirop de zahar ars
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...
Sirop pentru torturi
Se freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.
Glazura aromata
Se freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.
Glazura de albus
Se rade ciocolata amaruie pe razatoarea mare, apoi se pune intr-un vas, iar acesta pe un vas cu apa clocotita. Se adauga...
Glazura de ciocolata
Se dizolva zaharul tos in apa si se pune la fiert pana se leaga. Cat e caldut, se toarna peste laptele praf, amestecat cu...
Glazura de cacao
Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, apoi se amesteca cu faina si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, apoi se pune...
Crema de vanilie cu unt
Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se bat acestea din urma cu 100 gr zahar tos. Separat, se pune la fiert laptele cu...
Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Zeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul....
Crema de zeamil sau amidon de grau
Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa...
Crema aparel cu ciocolata
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si se...
Crema aparel cu cafea
Se freaca ouale cu zaharul si laptele, apoi se pun la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se pune vasul intr-un alt vas cuapa...
Crema aparel cu cacao
Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, cacaua, romul, miezul macinat de nuca si fructele...
Crema rece de cacao
Se freaca untul impreuna cu zaharul spuma. Se adauga cele doua galbenusuri, apoi se omogenizeaza bine.
Crema de unt
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de migdale
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema cu nuci
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de ciocolata
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de cacao
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de cafea
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema de alune
Se incalzeste putin serbetul pana se topeste, iar untul se freaca separat, pana devine spumos. Se toarna apoi peste fondantul...
Crema pe baza de fondant
Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...
Serbet pentru creme si glazuri
Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece,...
Tort diplomat
Se prepara foile de tort mereng. Foile se ung cu crema de ciocolata, se suprapun, apoi se garniseste cu frisca batuta cu...
Tort mereng
Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care...
Tort de albus cu miez de nuca
Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...
Tort cu fructe
Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...
Tort cu crema de lamaie
Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi...
Tort de cacao
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...
Foi pentru tort mereng
Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...
Foi pentru tort Dobos
Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...
Foi de rulada albe pentru tort
Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...
Foi crocante pentru tort
Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15...
Blat de tort cu samburi de caise
Galbenusurile frecate cu 2 treimi din zahar se freaca bine si se amesteca apoi cu albusurile batute separat, spuma cu restul...
Blat de cacao cu nuci
Blatul de tort este piesa principala atunci cand vrei sa gatesti un desert deosebit. Poate sa-ti iasa sau poate se lasa, dar...
Blat de tort cu ciocolata
Se freaca galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat se bat albusurile cu restul...
Blat alb de tort
Se bat ouale cu zaharul, apoi se pune compozitia pe foc. Se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in...
Bavareza de ciocolata
Se bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina,...
Bavareza de cafea
Se bat galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat, la cald. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in apa rece si...
Bavareza de vanilie
Se da zmeura prin sita, apoi se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se ia de pe foc marmelada obtinuta si se adauga in ea...
Bavareza de zmeura
Caisele se dau prin sita, apoi se pun la fiert cu zaharul, pana se obtine o marmelada, in care se adauga gelatina, inmuiata...
Bavareza de caise
Se pune zaharul intr-o tigaie, se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se adauga miezul de nuca, taiat in bucatele mai mari...
Nuci glasate
Se pune untul la topit, apoi se adauga grisul cernut, se amesteca la cald, pana incepe sa se rumeneasca. Se toarna apoi...
Halva de gris
Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...
Crema caramel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori